Maak en bewerk eenvoudig pictogrammen op Windows met Junior Icon Editor

U hoeft Photoshop niet elke keer te openen als u een pictogram wilt maken of een van uw bestaande wilt bijwerken met een persoonlijk tintje. Hulpprogramma’s voor het bewerken van pictogrammen bestaan ​​al vrij lang op Windows, en hier bij wdzwdz hebben we er van tijd tot tijd nogal wat van behandeld, sommige met rijke interfaces en andere met een heleboel functies. De tool die we vandaag tot je beschikking hebben heet Junior Icon Editor, en het is best leuk om te gebruiken, waardoor je direct iconen kunt maken, hetzij van bestaande afbeeldingen of helemaal opnieuw.

De tool heeft verschillende handige functies om je te helpen en ondersteunt het maken en bewerken van pictogrammen voor meerdere platforms, waaronder Windows, Linux, iOS, Android en WP7. U kunt afbeeldingen importeren en er nieuwe pictogrammen van maken, en de uitvoer exporteren naar ICO-, PNG-, XPM-, XBM- en ICPR-formaten.

  Hoe te repareren "De geselecteerde schijf is van GPT-partitiestijl" bij het installeren van Windows 10

Als je ervoor kiest om helemaal opnieuw een nieuw pictogram te maken, laat Junior je een paar kernparameters specificeren over het pictogrambestand dat je gaat bouwen. U kunt de grootte van het pictogram opgeven via verschillende voorinstellingen of door aangepaste afmetingen, de conversiemodus (knippen, dither, grijswaarden) en kleurmodus (1 bit tot 32 bits) in te voeren.

Als het op de gebruikersinterface aankomt, zorgt de applicatie ervoor dat u zich thuis voelt als u ooit een foto- of pictogrameditor hebt gebruikt, terwijl het gebruiksvriendelijk blijft, zelfs voor degenen die nog nooit zo’n app hebben gebruikt. Het bevat alle tools die je nodig hebt om pictogrammen te maken en aan te passen, zoals vormen, penseel, verf, tekst, lijn, kleurkiezer enz. in het linkerdeelvenster. De rechterkant is gewijd aan een voorbeeld van alle pictogramgroottes voor het geval het bestand pictogrammen in meerdere dimensies bevat. U kunt het zoomen van het voorbeeldgebied ook regelen via de bijbehorende knoppen bovenaan. De knoppen Opnieuw en Ongedaan maken helpen bij het eenvoudig ongedaan maken van onbedoelde wijzigingen.

  Het nieuwe startmenu van Windows 10 kan Live Tiles voor altijd doden

De beste manier om optimaal te profiteren van het bewerkingsgebied is door in te zoomen voordat u een pictogram gaat aanpassen. Dit geeft je simpelweg betere controle over elk klein detail dat je misschien wilt bewerken. Het grote kleurenpalet aan de rechterkant biedt snelle toegang tot de kleuren die u wilt gebruiken.

Over het algemeen is Junior Icon Editor een geweldige applicatie die is ontworpen voor diegenen die snel en gemakkelijk nieuwe pictogrammen willen maken. De tool is gratis beschikbaar en werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8 / 8.1.

Junior Icon Editor downloaden

  Een diavoorstelling bekijken op Windows 10