Maak verbluffende demovideo’s met deze 6 tools

Demovideo’s zijn zo’n vorm van videoweergave waarin een item in een video wordt gedemonstreerd.

Ongetwijfeld trekt de videoweergave van iets, of het nu een voedselproduct, een apparaat of een voertuig is, meer aandacht dan de traditionele picturale weergave.

We moeten ook onthouden dat wanneer iets wordt weergegeven in een bewegende of werkende staat, de geloofwaardigheid van dat specifieke item toeneemt.

In dit artikel leren we meer over wat demovideo’s zijn en hoe deze video’s bedrijven helpen.

We zullen ook weten wat er in demovideo’s moet worden opgenomen en wat de functies van demovideo’s zijn. Ten slotte zullen we kijken naar 6 tools om verbluffende demovideo’s en uitlegvideo’s te maken.

Wat zijn demovideo’s?

De afkorting voor een productdemonstratievideo is een demovideo. Het is een praktische demonstratie van hoe iets werkt om uw publiek te verlichten. Demovideo’s zijn de beste manier om uw product te introduceren bij zowel huidige als potentiële klanten.

Deze video’s kunnen een potentiële klant aan uw product voorstellen, uitleggen hoe het werkt en hen de details geven die ze nodig hebben om te beslissen of ze het willen kopen.

Het kan ook worden gezien als een soort marketingvideo die de voordelen van een item of service benadrukt en laat zien hoe het werkt om kijkers van de waarde ervan te overtuigen.

Hoe helpen demovideo’s bedrijven?

Volgens 59% van de marketeers had videomarketing een winstgevende Return on Investment (ROI). In werkelijkheid vinden mensen het leuk om te ontdekken hoe het voor hen zal werken voordat ze geld uitgeven aan een nieuw product of nieuwe dienst.

Door productdemovideo’s te maken, kunnen bedrijven potentiële klanten een glimp van het artikel geven en hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. Die kennis is van onschatbare waarde als het gaat om het promoten van uw dienst of product op uw beoogde markt.

Demovideo’s zijn een effectief hulpmiddel voor bedrijven om de elegantie en complexiteit van hun goederen en diensten te illustreren. Kijkers kunnen begrijpen hoe de service presteert en wat ze ermee kunnen doen.

Wat zijn de dingen die in een demovideo moeten worden opgenomen?

Demovideo’s helpen de gebruikerservaring te verbeteren en geven kijkers een grondige uitleg over de functies en voordelen van het gebruik van het product of de dienst.

  Convolutionele neurale netwerken (CNN's): een inleiding

Deze video’s maken gebruik van vele componenten, zoals visuals, animaties, gesproken tekst, audiovisuele effecten en verschillende andere video-elementen. Hieronder vindt u enkele van de onderdelen die u moet hebben van een demovideo waarin een product of dienst wordt gedemonstreerd.

Korte beschrijving

Het is van cruciaal belang om de interesse van kijkers te wekken, maar je moet ook overwegen hoe lang ze je video willen bekijken. Uw productdemo moet beknopt en direct zijn zonder al te veel in detail te treden.

Narratieve voice-over

Het gebruik van een verhalende voice-over kan kijkers helpen bij het begrijpen van de belangrijkste punten van je video en het gebruik ervan.

Opsommingstekens van een schermopname

Met een schermopname kan een gebruiker de productdemo in actie bekijken en demonstreren hoe het werkt en wat er kan worden gedaan.

Live-action video of animatie

Afhankelijk van het soort demo dat je doet en het punt dat je wilt maken voor je publiek, kun je live-action video of animatie gebruiken in je demovideo.

Wat zijn de kenmerken van een demovideo?

Als we het hebben over demovideo’s, bieden deze video’s tal van functies aan de bedrijven of individuen die ze gebruiken. Hieronder vindt u enkele functies van de vele functies die worden aangeboden door demovideo’s.

Verhoogt de geloofwaardigheid

Met een demovideo kunt u de scepsis van uw consumenten over uw product direct wegnemen. Uw potentiële klanten zien immers uit de eerste hand hoe het product werkt en hoe het hen helpt.

Bijgevolg begrijpen uw prospects duidelijk hoe uw product hen zou helpen bij het bereiken van hun doelen, wat de geloofwaardigheid van de beloften van uw product verhoogt.

Legt de producten goed uit

U hoeft de koper niet van tevoren te vertellen dat hij uw goederen moet kopen als u een demovideo heeft. U krijgt de kans om de Unique Selling Proposition (USP) van uw product te demonstreren. Hierdoor motiveert en verleidt u hen om uw goederen te proberen.

Daarnaast kunt u een productdemofilm gebruiken om de voordelen te demonstreren van het toevoegen van bepaalde functies aan uw product en hoe deze de problemen van klanten zullen oplossen.

Verhoogt het verkeer

Volgens studies wordt video steeds belangrijker voor SEO en verhoogt het de kans van een website om op de hoofdpagina van Google te komen 53 keer.

Op pagina één komen en zo hoog mogelijk in de zoeklijst komen, kan het verkeer op uw website aanzienlijk verbeteren, aangezien meer dan 25% van de zoekers op de eerste organische resultatenlijst klikt die ze zien.

Genereert meer omzet

Klanten zijn meer geneigd om bij u te kopen als ze in uw artikelen geloven en kunnen getuigen van hun effectiviteit. U kunt de verkoop van uw product aanzienlijk verhogen door demovideo’s op te nemen.

  Hoe u uw Spotify-luistergeschiedenis kunt controleren en wissen

Nu kent u de effectiviteit van demovideo’s. Laten we dus meteen naar enkele tools springen die u kunnen helpen bij het maken van verbluffende demovideo’s.

VEED

VEED is een online demo-tool voor het maken van video’s waarin je geen voorafgaande expertise nodig hebt. Het betekent dat iedereen die nog niet op de hoogte is van het proces van het maken van video’s, gewoon hun tutorial kan doorlopen om hun demovideo’s te maken.

U kunt een fantastische productclip maken waarin wordt weergegeven dat een product wordt afgeleverd, uitgepakt, gebruikt en vervolgens wordt opgeborgen voor later. Je kunt ondertitels in je video op VEED opnemen om tegemoet te komen aan degenen die ervoor kiezen om zonder geluid te kijken.

U kunt tekst en annotaties toevoegen om fantastische productuitlegfilms te maken. Ten slotte kunt u de handige “Stickers”-functie van het platform gebruiken om uw logo op te nemen in uw productdemovideo.

Wedio

Wedio is een andere tool voor het maken van video’s die een 4-stappenproces biedt voor het maken van demovideo’s. Hiermee kunt u snel en eenvoudig creatieve inhoud produceren. Dit platform geeft je toegang tot de bibliotheken van vooraf gemaakte animaties en objecten.

Combineer & match om de ideale productvideo-animatie te maken. U kunt kiezen uit een grote selectie foto’s, video’s, soundtracks en achtergronden om te gebruiken in de Wideo-editor.

Bovendien kunt u uw logo-, audio- en videobestanden toevoegen. Een werkbalk in de editor kan worden gebruikt om de nodige wijzigingen aan uw foto’s aan te brengen.

Clipchamp

Clipchamp is een gratis videomaker die op verschillende apparaten kan werken, zoals desktops, laptops en mobiele telefoons. Het heeft een applicatie die op zowel Android- als iOS-apparaten kan worden uitgevoerd.

Clipchamp is de perfecte plek om te beginnen, of je nu uploads wilt versnellen, geld wilt besparen op opslag of een hele film helemaal opnieuw wilt bouwen.

De videosjablonen van Clipchamp bieden u kant-en-klare formaten voor alles, van reclame tot demonstratievideo’s.

Bovendien maakt Clipchamp gebruik van technologieën waarmee u films kunt verkleinen, converteren, verzamelen, opnemen en produceren zonder vertraging in de weergave of moeilijk te distribueren bestandsindelingen.

Talloze functies, waaronder uit de vrije hand bijsnijden, groeperen, voorbeeld op volledig scherm, verbeterde tekst-naar-spraak, enz., zijn opgenomen in de meest recente release.

Vmaker

Volgens veel bedrijven en websites is Vmaker de beste tool voor het maken van video’s in de branche. Het wordt vertrouwd door gerenommeerde websites voor softwarerecensies en heeft een eenvoudig 4-stappenproces voor het maken van video’s.

Op Vmaker kunt u filters, nep-achtergronden, silhouetten, naamlabels en andere aanpassingen toepassen om uw films aantrekkelijker te maken voor uw doelgroep.

Met Vmaker kun je productvideo’s opnemen in een resolutie van 720p. Je video’s hebben een hogere visuele kwaliteit en zijn ruisvrij. U kunt ervoor kiezen om uw video’s ook in 4K HD-resolutie op te nemen.

  Wat betekenen "IMO" en "IMHO" en hoe gebruik je ze?

Vmaker heeft een gratis ingebouwde video-editor waarmee u eenvoudig uw films kunt verbeteren. Met de gratis ingebouwde video-editor kun je knippen, bijsnijden, bijsnijden, roteren, spiegelen, scènes toevoegen, audio aanpassen en meer.

Flixier

De online video-editor Flixier beweert eenvoudig te gebruiken te zijn en het genereren van video’s net zo gemakkelijk te maken als het samenstellen van een diavoorstelling. Op Flixier kun je snel video’s en voice-overs opnemen en materiaal uit vele bronnen importeren. U kunt ook video’s mixen, clips bijsnijden en bijsnijden tot verschillende formaten.

Op dit platform is het opnemen van overgangen, bewegende titels, geanimeerde afbeeldingen, tekst of muziek net zo eenvoudig als het verplaatsen en neerzetten van items in uw video. Flixier handelt al het gruntwerk in de cloud af en biedt een vloeiende ervaring, zelfs op oudere of minder krachtige computers.

WeVideo

WeVideo is een eenvoudige, snelle en veelzijdige tool voor het maken van video’s waarmee je in een mum van tijd je demovideo als een expert kunt maken.

Deze tool biedt eenvoudig toe te voegen elementen zoals een groen scherm voor een high-end uiterlijk zonder de kosten of moeite. Bovendien kunt u kiezen uit verschillende lay-outs om op te vallen op internet, smartphone en sociale netwerkschermen.

Bovendien heeft alleen Wevideo geïntegreerde voorraadinhoud. Het houdt in dat WeVideo onbeperkte toegang biedt tot meer dan 1 miljoen stockmedia, zoals films, foto’s en muziektracks.

Met deze tool kun je films maken op elk platform, inclusief een Chromebook, Windows, Mac en mobiele telefoon. Het biedt cloudgebaseerde flexibiliteit en mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten.

Conclusie

Demovideo’s bieden veel voordelen voor bedrijven die hun producten en diensten verkopen. Ze zijn essentieel als uw product moeilijk te gebruiken of te begrijpen is.

Klanten kunnen daardoor snel beslissen of het product bij hen past of niet. Een demovideo biedt een bedrijf ook de beste kans om te praten over het kaliber van zijn producten en diensten en om de onderscheidende kwaliteiten te benadrukken waarmee ze zich onderscheiden van de concurrenten.

Vervolgens vindt u enkele van de beste Video Optimizer-tools.

gerelateerde berichten