Marges beheren in Google Documenten

Marges in een document zijn de witruimte die de tekst in uw bestand omringt. Ze verschijnen aan de boven-, onder-, linker- en rechterkant. Hoewel de standaardmarges meestal goed zijn, moet u ze soms wijzigen. Hier is hoe.

Marges beheren in Google Documenten

Het beheren van marges in uw document is een eenvoudig proces dat u op een aantal manieren kunt doen: vanaf de liniaal of de menubalk.

Opmerking: Het wijzigen van de marges is van invloed op elke pagina in het document. U kunt de marges van een enkele pagina niet afzonderlijk van een andere wijzigen.

  Widgets toevoegen, aanpassen en gebruiken op Mac

Marges controleren met behulp van de liniaal

Nadat u uw bestand hebt geopend, kijkt u naar de linialen aan de boven- en linkerkant van het document. De bovenste liniaal bestuurt de linker- en rechtermarges, terwijl de andere de boven- en ondermarges bestuurt. Het grijze gebied op de liniaal geeft de huidige marge aan.

De margelijn is de lijn op de liniaal tussen de marge en het bruikbare gebied van het document. Klik en sleep de margelijn om de opvulling aan te passen. De standaardwaarde is één inch of 2,54 cm, afhankelijk van de eenheid die u gebruikt.

  Leer sneller code typen met een typeleraar

Merk op dat de bovenste margelijn zich verbergt achter de blauwe lijn en pijl. Dit zijn de inspringingsindicatoren waarmee u, u raadt het al, de inspringingen van de alinea’s van uw document kunt controleren.

Herhaal deze stap voor elke zijde die u wilt aanpassen.

Google Documenten verandert de marge dynamisch terwijl u met de lijnen van de liniaal speelt.

Marges beheren via de menubalk

U kunt ook specifieke marges instellen met behulp van menuopdrachten in plaats van door de margelijn op de liniaal te slepen.

Open het menu “Bestand” en klik vervolgens op “Pagina-instelling”.

Typ in het venster Pagina-instelling de gewenste margewijzigingen en klik vervolgens op “OK”.

  Hoe te upgraden naar Pop_OS 21.04

Dat is alles! U bent nu de baas over uw domein en u heeft de volledige controle over de marges van uw document.