Meerdere bestanden tegelijk naar Dropbox uploaden met een iPhone of iPad

Dropbox is een van de meest populaire aanbieders van cloudopslag ter wereld, en als je een Dropbox-klant bent die een iPhone of iPad gebruikt, kan het je realtime besparen als je weet hoe je meerdere bestanden tegelijk kunt uploaden.

Je hoeft geen zogenaamde hoofdgebruiker te zijn om meerdere bestanden tegelijk te verwerken, en zoals iedereen die Dropbox gebruikt zal weten, is het op zijn best wanneer het wordt gebruikt als een stortplaats voor alles en nog wat je nodig hebt om over meerdere apparaten. Gelukkig zijn er twee verschillende manieren om met bestanden om te gaan die je naar Dropbox wilt uploaden (afhankelijk van wat ze zijn) en binnenkort zul je ze allebei kennen.

Upload meerdere foto’s met de Dropbox-app

De meest voor de hand liggende manier om taken met betrekking tot Dropbox uit te voeren, is door de officiële app van het bedrijf. Met de app kun je meerdere foto’s tegelijk uploaden (maar slechts één van de andere soorten bestanden, dus zie daarvoor het volgende gedeelte).

  De standaard kopstijlen in Microsoft Word wijzigen

Je kunt de Dropbox-app downloaden uit de App Store als je het nog niet hebt, en zodra je je aanmeldt bij je account, tik je op de knop “Maken”.

Tik vervolgens op de knop “Foto’s uploaden”. Je ziet alle foto’s die op je iPhone of iPad staan.

Selecteer degene die u wilt uploaden en tik vervolgens op “Volgende”.

Als u de map waarnaar uw afbeeldingen worden geüpload, moet wijzigen, tikt u op de knop “Kies een andere map” of selecteert u een van de vooraf ingevulde opties. Tik anders op ‘Uploaden’.

Upload meerdere bestanden met behulp van de app Bestanden

Als je de extra complexiteit niet erg vindt, is het gebruik van de ingebouwde app Bestanden de beste manier om met elke cloudservice om te gaan, omdat het je het dichtst in de buurt komt van een macOS Finder-venster dat je op een iPhone of iPad. Dit maakt het perfect voor het uploaden van meerdere bestanden naar Dropbox.

  U kunt verzenden in Outlook ongedaan maken, net als Gmail

Open om te beginnen de app Bestanden en kies de locatie met de bestanden die je naar Dropbox wilt uploaden. Tik op “Selecteren” om het bestandsselectieproces te starten.

Tik op de bestanden die u naar Dropbox wilt uploaden en tik vervolgens op de knop “Verplaatsen”. Het ziet eruit als een map en we hebben het hieronder gemarkeerd. Opmerking: het woord “verplaatsen” vervangt dit pictogram op de iPad.

Tik op “Dropbox” en zodra de submappen zijn verschenen, selecteert u de bestemming waar u uw bestanden wilt uploaden. Tik ten slotte op ‘Kopiëren’.

Waarom je niet meerdere bestanden (behalve foto’s) kunt uploaden met de Dropbox-app, weten we niet zeker. Maar er is tenminste een manier om het te doen.

  Persoonlijke informatie uit een PowerPoint-presentatie verwijderen voordat u deze deelt