Meerdere regels toevoegen in één cel in Google Spreadsheets

Google Spreadsheets is een van de beste tools om alles wat je doet bij te houden. Van het voltooien van dagelijkse taken tot het bijhouden van uw maandelijkse uitgaven, Google Spreadsheets is uw one-stop-shop. Maar u zult vaak tekst in één cel in Google Spreadsheets moeten stapelen, wat voor veel mensen een taak kan zijn. Maak je geen zorgen, want in dit artikel leer je hoe google sheets met meerdere regels in één cel werkt.

Meerdere regels toevoegen in één cel in Google Spreadsheets

Lees dit artikel verder om add te verkennen Google Spreadsheets voeg meerdere regels tekst toe in één cel.

Google Spreadsheet-onderbrekingslijn

Cellen in Google Spreadsheets kunnen meerdere tekens bevatten. Maar naarmate de informatie toeneemt, worden de tekens weergegeven over de aangrenzende cel of worden ze aan ons zicht onttrokken. U denkt misschien dat het vergroten van de breedte van een kolom u kan helpen, maar dit is helemaal niet haalbaar voor mensen met een grote dataset.

Dit is wanneer regeleinde je te hulp komt. Het geeft inhoud op de meest efficiënte manier weer zonder de oorspronkelijke grootte van de cel te belemmeren.

Methode 1: gebruik sneltoetsen op het toetsenbord

U kunt eenvoudig een regeleinde in een cel in Google Spreadsheets invoeren via de sneltoetsen, zoals hieronder weergegeven.

  19 Beste generatoren voor e-mailhandtekeningen voor uw bedrijf

1. Open Google Spreadsheets op uw Windows-laptop.

2. Dubbelklik op de cel waarin u een regel wilt toevoegen.

3. Druk tegelijkertijd op Alt + Enter om een ​​regeleinde toe te voegen.

Methode 2: Vervang karakter door regeleinde

Het gebruik van de sneltoets is mogelijk zolang u de gegevens handmatig invoert. Bij grote datasets kunt u echter tijd en energie besparen door een eenvoudige formule te gebruiken. Dus als uw gegevens komma’s bevatten om het ene van het andere te scheiden, kunt u de komma eenvoudig vervangen door een regeleinde. Dit is een effectieve manier om meerdere regels van Google Spreadsheets in één cel toe te voegen.

Opmerking: voordat u de formule gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de teruglooptekst voor cellen is ingeschakeld. Bekijk daarvoor onze gids over Hoe snel tekst in Google Spreadsheets in te pakken?

1. Ga naar Google Spreadsheets

2. Voer de gegevens in en scheid waarden met een komma in een cel naar keuze

3. Klik op een lege cel en typ de onderstaande formule in. Onthoud dat deze cel de nieuwe waarden zal bevatten.

=SUBSTITUTE(A2,", ",CHAR(10))

Opmerking: probeer de uitvoer niet te genereren in dezelfde cel waar uw gegevens aanwezig zijn, omdat dit een fout veroorzaakt. A2 vertegenwoordigt het celnummer waar uw gegevens aanwezig zijn en de komma vertegenwoordigt de waarde die u wilt vervangen door een regeleinde. Evenzo is CHAR(10) de ASCII-code voor een regeleinde.

Hoe splits ik een cel op in 3 rijen in Google Spreadsheets?

Heb je je ooit afgevraagd hoe je twee verschillende soorten informatie in een cel kunt opsplitsen in verschillende rijen? Als dat zo is, ben je niet de enige, want deze gedachte verontrust beginners vaak.

  Subscript (of Superscript) doen in Google Docs

1. Open Google Spreadsheets en klik op de cel die u wilt splitsen

2. Klik op Gegevens gevolgd door Tekst splitsen in kolommen

3. Zodra de scheidingsteken verschijnt, kiest u Automatisch detecteren

Hoe zorg ik ervoor dat alles in één cel past in Google Spreadsheets?

Tot nu toe heeft u misschien begrepen hoe de breeklijn van Google Spreadsheet werkt, dus laten we verder gaan met het volgende deel. Is het niet frustrerend als je probeert een grote database in één cel te passen, en het ziet er wartaal uit. Nou, je kunt leren hoe je alles kunt passen en het er toch georganiseerd uit kunt laten zien met slechts een simpele truc. Volg deze stappen om tekst in één cel in Google Spreadsheets te stapelen.

1. Selecteer alle cellen met Ctrl + A-toetsen samen.

2. Klik op Formaat gevolgd door Wrapping.

3. Kies nu Wrap in het menu en voila!

Zo kun je tekst stapelen in één cel in Google Spreadsheets.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Kun je een pauze invoegen in een Google-spreadsheet?

Ans. Ja, u kunt een pauze in een Google-spreadsheet invoegen met behulp van de bovengenoemde methoden.

Q2. Hoe past u lange tekst in een enkele cel met meerdere regels in Google Spreadsheets?

Ans. Zoals eerder vermeld, kunt u meerdere regels in een enkele cel in Google Spreadsheets toevoegen met behulp van de toetsencombinatie Alt + Enter. Een andere vervangende remedie voor het toevoegen van meerdere regels in Google Spreadsheets is door op Ctrl + Enter te drukken.

  Angry IP Scanner Review (2021) voor netwerkscannen

Q3. Hoe plaats ik meerdere regels in één cel in Google Spreadsheets?

Ans. U kunt binnen enkele seconden handmatig meerdere regels toevoegen aan één enkele Google Spreadsheets. Het enige dat u hoeft te doen, is de cel selecteren waarin u meerdere regels wilt toevoegen en de cursor plaatsen waar u het regeleinde wilt invoegen. Druk vervolgens op Alt + Enter-toetsen en zie de magie.

Q4. Hoe voeg je een regeleinde in?

Ans. Zoals eerder vermeld, kunt u tegelijkertijd een regeleinde in Google Spreadsheets toevoegen met Alt + Enter-toetsen.

Q5. Hoe stapel je woorden in een cel in Google Spreadsheets?

Ans. Om dit te doen, klikt u op de cel > Opmaak > Wrapping > Wrap.

***

Door de jaren heen is Google Spreadsheets onmisbaar geworden voor onderwijsinstellingen en organisaties. Het helpt mensen een stap voor te blijven in het spel met goed beheer. Maar omgaan met verschillende soorten informatie en het er toch georganiseerd uit laten zien, kan een gedoe zijn. Gelukkig maken de bovengenoemde methoden van Google Spreadsheets meerdere regels in één cel een fluitje van een cent. Laat ons weten welke methode voor u heeft gewerkt. Als u suggesties of vragen voor ons heeft, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.

gerelateerde berichten