Met de rechtermuisknop op een Mac klikken met een trackpad, muis of toetsenbord

Als u van Windows naar Mac overstapt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u met de rechtermuisknop op een Mac kunt klikken. Windows-machines worden meestal geleverd met onderscheidende knoppen op de muis. Op een Mac zijn de dingen een beetje meer verborgen.

Hoe met de rechtermuisknop op een trackpad te klikken

Het trackpad op een Macbook (of het Magic Trackpad) is een enkel stuk geborsteld aluminium. De nieuwere MacBooks worden geleverd met een Force Trackpad dat een klik emuleert en haptische feedback geeft (de vorige generaties zouden eigenlijk klikken).

  Online eten bestellen bij restaurants

Welk trackpad je ook gebruikt, rechtsklikken op een MacBook is eenvoudig. Tik of klik (naar beneden drukken) met twee vingers.

Als tikken met twee vingers niet voor u werkt, of als u de actie wilt wijzigen, kunt u dit doen vanuit Systeemvoorkeuren.

Klik op de knop “Apple” in de menubalk en selecteer vervolgens de optie “Systeemvoorkeuren”.

Selecteer de knop “Trackpad”.

Klik in het gedeelte ‘Aanwijzen en klikken’ op het vervolgkeuzemenu onder de optie ‘Secundaire klik’. Als u wilt, kunt u overschakelen naar de optie “Klik in de rechterbenedenhoek” of de optie “Klik in de linkerbenedenhoek”.

Terwijl je hier bent, kun je ook de sectie verkennen om trackpad-bewegingen aan te passen.

  Voer een live peiling uit tijdens een presentatie en ontvang direct resultaten [PowerPoint]

Hoe met de rechtermuisknop op een muis te klikken

Als je de Magic Mouse van Apple gebruikt, kun je dezelfde bewegingen als het trackpad gebruiken om tussen spaties te schakelen en te scrollen.

De Magic Mouse heeft geen aparte rechtsklikknop. In plaats daarvan is het hele bovenste deel van de muis aanklikbaar. Als u aan de linkerkant van de muis klikt, wordt deze geregistreerd als een linkermuisklik. Klik op dezelfde manier op het gedeelte rechtsboven in de Magic Mouse om met de rechtermuisknop te klikken.

Hetzelfde geldt voor elke muis van derden die u gebruikt. Als het is verbonden met je Mac via Bluetooth of een bekabelde verbinding, klik je gewoon op de knop aan de rechterkant om met de rechtermuisknop te klikken.

  Hoe G-SYNC op FreeSync-monitoren in te schakelen: NVIDIA's G-SYNC-compatibel uitgelegd

Hoe te rechtsklikken met een toetsenbord

Als de rechtermuisknop op uw muis of trackpad kapot is, kunt u het toetsenbord als vervanging gebruiken.

Houd gewoon de “Control”-toets ingedrukt (niet te verwarren met de Command-toets) terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt om te registreren als een rechterklik.

Bekijk onze handleiding voor het overschakelen van Windows naar Mac om u meer thuis te voelen met uw nieuwe machine.

gerelateerde berichten