Microsoft Edge-snelkoppeling blijft op het bureaublad verschijnen: hoe op te lossen

Hoewel Microsoft enorm veel werk verricht aan Edge, is het ook waar dat het bedrijf even optimistisch is geweest in zijn benadering om gebruikers naar Edge te laten overstappen. In de recente sage dat Microsoft Microsoft is, melden gebruikers dat de Edge-browsersnelkoppeling op Windows 11 steeds op het bureaublad verschijnt. Het maakt niet uit hoe vaak u deze verwijdert, de Edge-snelkoppeling blijft terugkomen na een nieuwe Windows- of Edge-update. Dus als u ook met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, volgt u onze onderstaande gids en leert u hoe u kunt voorkomen dat Edge een snelkoppeling op het bureaublad maakt in Windows 11.

Microsoft Edge-snelkoppeling verschijnt op het bureaublad? Hoe op te lossen (2023)

In deze zelfstudie hebben we meerdere manieren toegevoegd om te voorkomen dat Edge automatisch zijn snelkoppeling toevoegt aan het Windows 11-bureaublad. Vouw de onderstaande tabel uit en ga naar elke gewenste sectie.

Gebruik de Register-editor om te voorkomen dat Edge een snelkoppeling maakt op Windows 11

We hebben twee registermethoden genoemd om te voorkomen dat Edge een snelkoppeling maakt op het Windows 11-bureaublad. De eerste methode is eenvoudig, waarbij u een registerbestand moet maken, terwijl u bij de andere methode handmatig de waarden in de register-editor moet wijzigen. U kunt elke methode kiezen die u leuk vindt, omdat ze dezelfde resultaten bereiken. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe het werkt:

Een registerbestand gebruiken

1. Maakt u zich geen zorgen als de Microsoft Edge-snelkoppeling op het bureaublad blijft verschijnen. Open eerst een Kladblok-bestand of klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies Nieuw -> Tekstdocument.

2. Plak vervolgens de onderstaande inhoud in het Kladblok-bestand.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftEdgeUpdate]
"CreateDesktopShortcutDefault"=dword:00000000
"RemoveDesktopShortcutDefault"=dword:00000001

3. Klik nu op “Bestand” in het bovenste menu en kies “Opslaan als”.

4. Wijzig daarna “Opslaan als type” in “Alle bestanden” in het vervolgkeuzemenu en hernoem het bestand naar edge.reg. U kunt elke naam kiezen, maar zorg ervoor dat u .reg toevoegt. Sla het bestand nu voor het gemak op het bureaublad op.

  Hoe u uw oude AOL-e-mail kunt herstellen

5. Nadat u het registerbestand (.reg) hebt gemaakt om de Edge-snelkoppeling op het Windows 11-bureaublad uit te schakelen, dubbelklikt u erop om de registerwaarden toe te voegen. Kies “Ja” wanneer de pop-up verschijnt.

6. Nu wordt de Microsoft Edge-snelkoppeling van het bureaublad verwijderd en wordt voorkomen dat Edge een nieuwe snelkoppeling op het bureaublad maakt in Windows 11. Als u de wijzigingen niet ziet, start u uw pc opnieuw op.

Handmatige methode gebruiken

Bij de bovenstaande methode hebben we veel handmatige stappen geautomatiseerd met een registerbestand. In dit gedeelte zullen we echter leren hoe u de registersleutel handmatig kunt maken en de wijzigingen kunt toepassen. Dit zijn de te volgen stappen.

1. Druk eenmaal op de Windows-toets en zoek naar “register”. Open nu de Register-editor.

2. Plak nu het onderstaande pad in de adresbalk van het register en druk op Enter. Hiermee gaat u rechtstreeks naar de Microsoft-sleutel.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoft

3. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op “Microsoft” en selecteer Nieuw -> Sleutel.

4. Hernoem de sleutel naar EdgeUpdate.

5. Open nu “EdgeUpdate” en klik met de rechtermuisknop in de lege ruimte en kies Nieuw -> DWORD (32-bits) waarde.

6. Hernoem het CreateDesktopShortcutDefault en stel de waardegegevens in op “0”.

7. Maak op dezelfde manier nog een DWORD-waarde (32-bits) aan en wijzig de naam in RemoveDesktopShortcutDefault. Wijzig de waardegegevens in “1”.

8. Sluit nu de Register-editor en start uw pc opnieuw op. De Edge-snelkoppeling moet van het bureaublad van Windows 11 worden verwijderd en er kan geen nieuwe snelkoppeling worden gemaakt.

9. Als u de wijzigingen in het register wilt terugdraaien, klikt u met de rechtermuisknop op “EdgeUpdate” en verwijdert u het. Je bent klaar.

Schakel Microsoft Edge uit tijdens opstarten

Naast de bovenstaande methode kunt u Microsoft Edge ook uitschakelen tijdens het opstarten. Dit zorgt ervoor dat Edge-gerelateerde services niet worden uitgevoerd na het inloggen, waardoor wordt voorkomen dat Microsoft Edge een snelkoppeling op het bureaublad maakt. Hier is hoe het te doen.

  Een quiz maken in Google Classroom

1. Druk op de Windows 11-sneltoets “Ctrl + Shift + Esc” om Taakbeheer op Windows 11 te openen. Ga vervolgens naar het gedeelte “Opstart-apps” in het linkermenu.

2. Selecteer hier “msedge.exe” en klik op “Uitschakelen” in de rechterbovenhoek. Herhaal deze stap voor andere Edge-gerelateerde taken in deze lijst.

Verwijder Microsoft Edge als standaardbrowser

Als u Microsoft Edge als uw standaardbrowser behoudt, krijgt het verschillende systeemrechten die het kan gebruiken om veel achtergrondtaken en -services uit te voeren. Als gevolg hiervan kan Microsoft Edge weer een nieuwe snelkoppeling aan uw bureaublad toevoegen. Het is dus beter om Edge als uw standaardbrowser te verwijderen en naar een andere geschikte Windows-browser te gaan.

1. Druk op “Windows +I” om Windows-instellingen te openen. Ga hier naar het gedeelte ‘Apps’ in de linkerzijbalk en open ‘Standaard-apps’ in het rechterdeelvenster.

2. Zoek hier naar het programma dat u als uw standaardbrowser wilt instellen en open het. Hier ga ik bijvoorbeeld Chrome instellen als de standaardbrowser.

3. Klik nu op “Standaard instellen” in de rechterbovenhoek en je bent klaar. U kunt onze gids over het wijzigen van de standaardbrowser in Windows 11 volgen voor gedetailleerde instructies.

Microsoft Edge voert veel van de geplande taken uit na het inloggen om te controleren op updates en andere taken. In dat proces wordt ook een nieuwe Edge-snelkoppeling op het bureaublad toegevoegd. Dus om elke poging om Edge op de achtergrond uit te voeren te vermijden, moet u de geplande taken uitschakelen. Volg de onderstaande stappen.

1. Druk eenmaal op de Windows-toets en typ “taakplanner”. Open nu “Taakplanner” vanuit het zoekresultaat.

2. Vouw vervolgens het menu “Taakplanner (lokaal)” in de linkerbovenhoek uit en ga vervolgens naar “Taakplannerbibliotheek”.

3. Klik in het midden met de rechtermuisknop op “MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore” en schakel het meteen uit.

4. Schakel op dezelfde manier “MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA” uit. Dit zorgt ervoor dat er geen geplande taken op de achtergrond worden uitgevoerd om Edge of zijn services bij te werken.

Wijzig het groepsbeleid van Microsoft Edge

Om te voorkomen dat Microsoft Edge op zichzelf draait, kunnen we ook profiteren van het groepsbeleid. Het bevat regels voor programma’s en systeemcomponenten die moeten worden gevolgd. Dit zijn de te volgen stappen.

  Opmerkingen toevoegen in Google Documenten

1. Druk eerst eenmaal op de Windows-toets en zoek naar “gpedit”. Open nu “Groepsbeleid bewerken”.

2. Vouw vervolgens het linkermenu uit: Computerconfiguratie -> Beheersjablonen -> Windows-componenten.

3. Vouw nu “Windows-componenten” verder uit en ga naar “Microsoft Edge”.

4. Zodra u hier bent, zoekt u aan de rechterkant naar “Microsoft Edge toestaan ​​vooraf te starten bij het opstarten van Windows, wanneer het systeem inactief is en elke keer dat Microsoft Edge wordt gesloten”.

5. Dubbelklik om het te openen. Selecteer hier “Uitgeschakeld” en klik op Toepassen -> OK.

6. Zoek op dezelfde manier naar “Sta Microsoft Edge toe om de Start- en Nieuw-tabbladpagina te starten en te laden bij het opstarten van Windows en elke keer dat Microsoft Edge wordt gesloten”. Schakel het op dezelfde manier uit. Je bent klaar. Nu werkt Edge niet op de achtergrond, zelfs niet als het is gesloten en voegt het geen nieuwe snelkoppeling toe aan het bureaublad.

Voorkom dat Microsoft Edge een bureaubladsnelkoppeling maakt

Dus als de Edge-browsersnelkoppeling op het bureaublad bleef verschijnen, kunt u op deze manier voorkomen dat deze de actie activeert. Kortom, we hebben de actie via het register zelf uitgeschakeld, dus geen enkele service of geplande taak kan worden uitgevoerd en de Edge-snelkoppeling op het bureaublad maken. Hoe dan ook, dat komt allemaal van ons. Als u de nieuwe functie voor gesplitst scherm in Microsoft Edge wilt proberen, volgt u onze gekoppelde gids. En om Edge verder aan te passen voor een schone browse-ervaring, ga je naar onze lijst met de beste Microsoft Edge-tips en -trucs. Als je tot slot nog vragen hebt, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.