Microsoft Power Platform en het gebruik ervan in automatisering

Microsoft Power Platform is een overkoepelende term voor data-analyse, app-creatie, procesautomatisering en het bouwen van chatbots. Blijf op de hoogte voor een korte recensie.

De grootte van uw bedrijf is recht evenredig met de omvang en het aantal problemen dat ermee gepaard gaat.

Dit betekent indirect verspilling van middelen aan niet-essentiële zaken, onverwachte haperingen en groeiknelpunten. En dat is precies wat Microsoft Power Platform (MPP) probeert aan te pakken met zijn reeks applicaties.

Wat is Microsoft Power Platform?

Microsoft Power Platform is een verzameling van vier bedrijfsmodules: Power Apps, Power BI, Power Automate en Power Virtual Agents, die helpen bij de automatisering van verschillende processen. Deze tools kunnen worden geïntegreerd voor een optimale ervaring of alleen worden gebruikt voor het gemak.

Waar wordt Microsoft Power Platform voor gebruikt?

Microsoft Power Platform automatiseert de meest frustrerende en vervelende zakelijke problemen. Je kunt het gebruiken voor gegevensanalyse, het automatiseren van alledaagse taken, het bouwen van AI-gestuurde chatbots en het maken van aangepaste applicaties. Dit gebeurt met de onafhankelijke low-code aparte platforms: Power BI, Power Automate, Power Virtual Agents en Power Apps. Men kan deze modules echter samen gebruiken voor uitstekende outputs en werkbaarheid.

Microsoft Power Platform-streams

De vier stroomstromen waaruit MPP bestaat, zijn:

  • Low Code-toepassingen (Power Apps)
  • Bedrijfsintelligentie (Power BI)
  • Procesautomatisering (Power Automate)
  • Chatbots (Power Virtual Agents)

Dit zijn individuele toepassingen die een specifiek doel dienen en als zodanig geprijsd zijn. U kunt er dus gemakkelijk een of meer gebruiken volgens uw vereisten.

Laten we zonder wachten beginnen met de eerste:

Power-apps

Power-apps is een low-code app-bouwplatform. Het idee is om applicaties op maat te bouwen op maat van uw organisatie.

Met name kunnen de meeste low-code-platforms ook functioneren als tools zonder code, waardoor maatwerk wordt opgeofferd. Hoewel het aanbod van Microsoft is gericht op zakelijke professionals zonder coderen, kunnen ontwikkelaars altijd coderen voor betere mogelijkheden.

Met Power Apps kunt u uw database snel integreren vanuit de interne of externe gegevensoplossingen van Microsoft. De applicaties die met Power Apps zijn gebouwd, zijn mobielvriendelijk en webbrowservriendelijk.

U kunt hiermee drie soorten apps bouwen:

Canvas

Hierdoor heb je volledige controle. U kunt naar behoefte andere externe gegevensbronnen dan Microsoft Dataverse aansluiten en componenten ontwerpen. Er zijn starterssjablonen om de app-ontwikkeling te versnellen. Je kunt je echter ook een weg banen door blanco te beginnen.

  9 uitgebreide platforms voor studentenbetrokkenheid om leren van wereldklasse te bieden

Hoewel de flexibiliteit goed aanvoelt, komt er veel op je schouders terecht. Ten eerste zal de applicatiemigratie tussen ontwikkel-, test- en productieomgevingen niet zo soepel verlopen als de Model-Driver-apps (later besproken). Bovendien kunt u de mobiele functionaliteit verliezen omdat dit niet geautomatiseerd is en u volledig verantwoordelijk bent voor dit aspect.

Er zijn enkele voorbeeld-apps om u op weg te helpen, en de documentatie is uitgebreid. Gemaakte apps kunnen in de cloud worden opgeslagen of met uw team worden gedeeld. U kunt ook toegangscontrole-applicaties krijgen met de optie om de bewerkingsrechten voor specifieke personen te reserveren.

Dit heeft echter in wezen geen codering nodig, maar zonder dat zal het zijn als een modelgestuurde app. Kortom, dit past beter bij ontwikkelaars.

Model-gedreven

Modelgestuurde apps hebben ontwikkeling zonder codering in de kern. U hebt met name uw gegevens in Microsoft Dataverse nodig om aan de slag te gaan.

Bovendien accepteert u sommige standaardcomponenten van de gebruikersinterface zoals ze zijn. De belangrijkste taak omvat het creëren van datamodellen en gerelateerde relaties. Daarna is het proces meestal slepen en neerzetten.

Modelgestuurde apps reageren op alle apparaten en bieden een consistente gebruikerservaring. Bovendien is migratie tussen verschillende omgevingen relatief eenvoudig. En in tegenstelling tot Canvas-apps heeft dit ingebouwde toegankelijkheidsfuncties. Daarnaast kun je de apps delen met op rollen gebaseerde beveiliging.

Portalen

Voorheen bekend als Dynamics 365-portals, Power Apps-portals zijn handig bij het ontwerpen van een extern gerichte webervaring voor mensen buiten uw organisatie met of zonder aanmelding.

Dit is weer een low-code module om klantvriendelijke websites te bouwen met grote flexibiliteit voor ontwikkelaars.

Het doel is om portals te integreren met uw bestaande website. Dus kan het ontwerp ook aanpassen aan uw huidige online onderneming.

Er is echter geen reden waarom u Portals niet als zelfstandige webentiteiten kunt gebruiken.

Met Portals kunt u bijvoorbeeld een zelfbedieningswebsite voor klanten maken om contact op te nemen met de ondersteuning, tickets te maken, de voortgang te bekijken, feedback te geven, enz. Op dezelfde manier kunt u portals ontwikkelen om gemeenschapsformulieren te bouwen om veelvoorkomende problemen met de producten op te lossen en de kennis basis.

U kunt Power Apps ook integreren met de volgende module in Microsoft Power Platform:

  Welke torrentsites werken nog?

Power BI

Power BI is een gratis tool voor het ophalen, visualiseren en analyseren van gegevens die u kan helpen bij het nemen van belangrijke managementbeslissingen.

De eerste stap bij het gebruik van Power BI is het verbinden van de gegevensbronnen. En met deze applicatie kun je het importeren vanuit vele online en offline kanalen zoals Excel, Dynamics 365, Salesforce, Google Analytics, SQL-databases, CSV’s, enz.

Daarna kunt u alle geïmporteerde gegevens transformeren en integreren. Ten slotte biedt het u visualisaties die u de broodnodige inzichten geven.

De visuals zijn voldoende en presenteren de informatie volgens de vereisten. U kunt bijvoorbeeld taart-, spreidings- of staafdiagrammen, tabellen, donut- of kaartweergave, belangrijke beïnvloeders, enz. gebruiken.

De AI-gedreven aanpak helpt je patronen en toekomstig gedrag te identificeren. Power BI ondersteunt ook aantrekkelijke rapportage met behulp van rijke visuals en aangepast ontwerp met behulp van het open-source visuals-framework. Deze rapporten zijn mobiel-responsief en kunnen in de cloud of op locatie worden gepubliceerd.

Bovendien kunt u deze rapporten insluiten in uw applicaties en websites. Power BI is beschikbaar voor gebruik op desktop-, mobiele en lokale servers.

Bovendien biedt een pro-versie functies zoals Power BI pro-werkruimten, interacties en een volledige samenwerking met andere pro-gebruikers.

Power Automatiseren

Voorheen bekend als Flow, Power Automatiseren is voor eentonige taken, zodat u zich kunt concentreren op de belangrijke taken.

Dit is een low-code platform met tonnen vooraf gebouwde stromen. U kunt echter ook een aangepaste trigger maken door verschillende applicaties te koppelen en repetitieve taken te automatiseren.

De installatie op het apparaat – Power Automate Desktop – is de meest effectieve manier om robotachtige procesautomatisering. Power-automatisering gaat meestal gepaard met webbrowser-extensies om webacties te starten. De browserextensie is beschikbaar voor op Chrome en Firefox gebaseerde browsers. Met een premium abonnement kunt u ook uw machines automatiseren en delen met uw collega’s.

De eenvoudigste manier om een ​​stroom te maken, is vanaf flow.microsoft.com. Ter illustratie heb ik deze teststroom gemaakt:

Hiermee wordt een tweet gepubliceerd met de titel van het artikel als hoofdtekst samen met de URL van de blogpost wanneer ik op WordPress publiceer. Vervolgens stuurt het een e-mail met de tweet-ID, titel en link naar het artikel. Bovendien kan ik de functionaliteit controleren door de ingebouwde Flow checker en deze testen.

Maar dit is slechts een heel eenvoudig voorbeeld van wat er mogelijk is. En het wordt een stuk interessanter als je een betaald abonnement hebt en interne ontwikkelaars hebt.

  Hoe u fout 0x3a98 in WlanReport kunt oplossen

Naast geautomatiseerde stromen, kunt u ook een stroom maken die start zodra u deze handmatig goedkeurt. Daarnaast kunnen deze stromen ook worden gepland.

De gratis laag heeft verschillende handige automatiseringen. Maar de premium-abonnees hebben nog meer kracht met veel meer connectoren. Bovendien worden bedrijfsprocesstromen alleen verzonden met het betaalde abonnement.

Dus dat brengt ons bij de laatste module van Microsoft Power Platforms:

Krachtige virtuele agenten

Krachtige virtuele agenten bouwt direct een get-answers-platform voor uw klanten, medewerkers, websitebezoekers, etc.

Dit is een low-code tool die in staat is om chatbots te bouwen met drag-and-drop functionaliteit. Een ontwikkelaar kan het echter uiteraard verbeteren voor complexere vragen.

U kunt eenvoudig het voorbeeldgesprek maken met behulp van de grafische editor en de vooraf gebouwde sjablonen. Power Virtual Agents kunnen ook worden geïntegreerd met services en back-endsystemen met aangepaste connectoren met behulp van Power Automate.

Je kunt chatbots ook verbeteren door de onderwerpen te analyseren en aan te passen met AI-aangedreven statistieken. Dit zal de klanttevredenheid verhogen door de prestaties van de chatbot te verbeteren met nauwkeurige verbeteringen.

Power Virtual Agents kunnen worden gebruikt als een onafhankelijke webapplicatie of binnen Microsoft Teams.

Dit heeft geen gratis-voor altijd plan. Toch kun je dit voor een beperkte tijd gratis gebruiken en je indien nodig abonneren.

Conclusie

Microsoft Power Platform is ongetwijfeld geweldig voor mensen die al binnen het Microsoft-ecosysteem blijven. Zelfs anderen kunnen de gratis applicaties zoals Power BI & Automate gebruiken en upgraden volgens de vereiste. Maar het is de integratie die het beste naar boven moet halen.

Toegegeven, dit platform moet de meest elementaire zakelijke problemen oplossen, taken stroomlijnen en de efficiëntie van het personeel verhogen.

PS: je kunt ook onze lijst met active directory- en office 365-beheersoftware bekijken en hier Microsoft PowerApps leren.

gerelateerde berichten