Microsoft PowerPoint-presentaties opslaan als PDF-bestanden

Als u uw presentatie wilt delen met iemand die geen Microsoft PowerPoint heeft, kunt u het bestand opslaan en delen als PDF. U kunt ook de manier aanpassen waarop de dia’s in de PDF worden weergegeven. Hier is hoe.

PowerPoint-bestanden opslaan als pdf

Wanneer u een PowerPoint-presentatie opslaat als PDF-bestand, blijven de lay-out, opmaak, lettertypen en afbeeldingen van de presentatie hetzelfde. Hierdoor kunnen gebruikers zonder toegang tot PowerPoint de presentatie bekijken (hoewel ze deze niet kunnen bewerken).

Open eerst de PowerPoint-presentatie die als PDF moet worden opgeslagen. Selecteer het tabblad “Bestand” en klik vervolgens op de optie “Exporteren” in het linkerdeelvenster.

U bevindt zich dan op het tabblad “PDF/XPS-document maken”. Selecteer hier “PDF/XPS maken”.

  Gegevens in Google Spreadsheets beperken met gegevensvalidatie

De bestandsverkenner van Windows zal verschijnen. Selecteer de locatie waar u uw nieuwe bestand wilt opslaan. U kunt zien dat de “Opslaan als type” nu PDF is. U kunt het bestand ook desgewenst hernoemen.

Mogelijk ziet u ook de opties “Optimaliseren voor” rechtsonder in het venster:

Standaard: Dit is een hoogwaardige versie van het document, ideaal voor wanneer u het alleen online wilt publiceren of afdrukken.
Minimumgrootte: dit is een versie van het document met een lagere kwaliteit. Het is ook geschikt om online te publiceren, maar ideaal wanneer u het document als e-mailbijlage moet verzenden, omdat het de grootte van het bestand verkleint.

  Hoe u de portretmodus kunt krijgen op de Nexus 6P en Nexus 5X

U kunt ook specifieke opties instellen om aan te passen hoe het bestand wordt weergegeven. Klik hiervoor op de knop “Opties” eronder.

Het venster “Opties” verschijnt en u kunt uit verschillende opties kiezen. Hier is een kort overzicht van wat er beschikbaar is:

Bereik: exporteer alle dia’s, de huidige dia of een selectie van dia’s uit uw presentatie.
Publicatieopties: u kunt ervoor kiezen om hier alleen opmerkingen, hand-outs of overzichtsweergaven te exporteren door de optie “Wat publiceren” te selecteren. U kunt ook dicteren hoeveel dia’s op elke pagina worden weergegeven, de dia’s horizontaal of verticaal omdraaien of de dia’s een kader geven.
Niet-afdrukbare informatie opnemen: documenteigenschappen of structuurtags opnemen.
PDF-opties: maak het document PDF/_A-compatibel.

  Hoe Google Now werkt in Chrome en hoe u het kunt in- of uitschakelen

Nadat u de opties hebt aangepast, klikt u op ‘OK’.

Klik ten slotte in Windows File Explorer op ‘Publiceren’.

Uw PDF is nu klaar om te delen.