Microsoft Teams-instellingen openen en wijzigen

Microsoft Teams is een ingewikkelde app om in te stellen. De gebruikersinterface en de basisbesturingselementen voor eindgebruikers zijn eenvoudig, maar het beheren van een team, het instellen, het maken en toevoegen van gebruikers en het beheren van gebruikersmachtigingen en rollen is een ingewikkeld proces.

Microsoft Teams-instellingen

Microsoft Teams heeft twee verschillende soorten instellingen; app-gebaseerde instellingen en beheerdersinstellingen. De app-gebaseerde instellingen bepalen hoe de app eruitziet, zich gedraagt ​​en werkt, bijvoorbeeld welke meldingen je krijgt, welk apparaat wordt gebruikt in een gesprek, of de app al dan niet start wanneer je je systeem opstart, en meer.

De beheerdersinstellingen bepalen welke apps aan een team worden toegevoegd, licentietoewijzing voor gebruikers, beleid en rollen voor gebruikers, en meer. De beheerdersinstellingen zijn bijzonder complex en veranderen op basis van het type Microsoft Teams-licentie dat is aangeschaft om een ​​team te maken.

  Het geheugengebruik van Microsoft Teams beheren

1. Toegang tot Microsoft Teams-instellingen – App

Over het algemeen kunnen de instellingen van de Microsoft Teams-app worden onderverdeeld in drie typen; statusinstellingen, app-gerelateerde instellingen en instellingen voor preview-functies.

Om toegang te krijgen tot statusinstellingen in Microsoft Teams;

Open Microsoft Teams.
Klik rechtsboven op je profielfoto.
Klik op Status instellen om de statusinstellingen te openen.

Voor toegang tot app-specifieke instellingen in Microsoft Teams;

Open Microsoft Teams.
Klik rechtsboven op de knop Meer opties naast je profielfoto.
Selecteer Instellingen.
Doorloop de verschillende tabbladen; Algemeen, Meldingen, Privacy etc. en pas aan hoe de app werkt.

Om preview-functies in Microsoft Teams in te schakelen;

  Ontvang een screenshot-waarschuwing voor afbeeldingen die via iMessage zijn verzonden

Open Microsoft Teams.
Klik op de knop meer opties naast je profielfoto bovenaan.
Ga naar Over in het menu.
Het submenu toont opties voor het inschakelen van voorbeeldfuncties.

2. Toegang tot Microsoft Teams-instellingen – Beheerder

Om toegang te krijgen tot de beheerdersinstellingen van Microsoft Teams, moet u toegang hebben tot het beheerdersaccount en een webbrowser. Beheerdersinstellingen zijn niet toegankelijk vanuit de Microsoft Teams-app.

Open uw webbrowser.
Bezoek deze link naar het Microsoft Teams-beheercentrum.
Log in met het beheerdersaccount.
Verken de verschillende instellingen in de kolom aan de linkerkant.

Opmerking: het Microsoft Teams-beheercentrum bevat een uitgebreide set instellingen. Als u twijfelt over een instelling, raadpleeg dan de beschikbare documentatie voordat u wijzigingen aanbrengt. De aangebrachte wijzigingen zijn van invloed op iedereen in een team.

Conclusie

Microsoft Teams-instellingen zijn vrij eenvoudig te beheren als u alleen de app beheert, maar als het gaat om de structuur, rollen, machtigingen en licenties voor een team, kunt u al snel overweldigd raken door het beheerdersdashboard. Zorg ervoor dat u de documentatie raadpleegt voor de wijzigingen die u aanbrengt. Als een bepaalde instelling niet beschikbaar is in de Microsoft Teams-app, kan deze waarschijnlijk worden ingeschakeld vanuit het beheercentrum.

  Zoomvergadering opnemen zonder toestemming