Microsoft Teams-opdrachten gebruiken

Microsoft Teams heeft veel functies en elke functie heeft verschillende componenten. Het is een complexe app en je moet soms even zoeken om op het juiste kanaal te bellen of een bepaald bestand te vinden. Het ondersteunt sneltoetsen, waardoor het veel gemakkelijker te gebruiken is.

Microsoft Teams-opdrachten

Sneltoetsen maken het gemakkelijker om elke app te gebruiken, maar met een app die zo complex is als Micorosft Teams, zijn sneltoetsen niet genoeg. U hebt een snellere manier nodig om bij een functie of kanaal te komen en daarvoor zijn er Microsoft Teams-opdrachten.

Microsoft Teams-opdrachten gebruiken

Microsoft Teams-opdrachten worden uitgevoerd vanuit de zoekbalk bovenaan. Je moet weten welk commando je wilt gebruiken; elke opdracht wordt geactiveerd met een specifiek trefwoord.

  Welke camera-instellingen moet ik gebruiken voor landschapsfoto's?

Open Microsoft Teams.
Klik in de zoekbalk bovenaan.
Voer een schuine streep in: /.
Voer de opdracht in die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld weg, en tik op de spatiebalk.
Voer een kwalificatie in (niet van toepassing op alle opdrachten) en tik op Enter.

Handige Microsoft Teams-opdrachten

Microsoft Teams heeft een lange, lange lijst met opdrachten. Sommige zijn nuttiger dan andere. Hier zijn enkele van de beste die je zou moeten leren.

/ga naar

Deze ene opdracht is nuttiger dan de helft van de sneltoetsen. Hiermee kunt u rechtstreeks naar een bepaald kanaal springen.

Gebruik

/goto channel

Wanneer u de opdracht invoert, ziet u een lijst met kanalen waarnaar u kunt overschakelen. Elk kanaal wordt begeleid door het team waarin het zich bevindt. Als je meer dan één team hebt, is het gemakkelijk om het juiste team te vinden en ernaar te springen.

  Een Mailto-hyperlink maken in PowerPoint

/toetsen

Sneltoetsen zijn misschien moeilijk te onthouden als er veel zijn om te onthouden. Met deze opdracht kun je snel kijken welke sneltoetsen Microsoft Teams ondersteunt.

Gebruik

/keys

Deze opdracht wordt ingevoerd zonder enige kwalificatie. Voer het in en tik op Enter. U ziet een overlay verschijnen. Blader er doorheen.

/bestanden

Met deze opdracht kunt u een bestand openen dat is gedeeld. Het toont recente bestanden die zijn gedeeld en u kunt degene selecteren die u wilt openen.

Gebruik

/files 

Tik op Enter en selecteer een bestand uit de lijst.

/vind

Met deze opdracht kunt u naar een bepaald woord zoeken in een chatreeks, een groepschatreeks of een kanaal.

  Wat is een internettrol? (en hoe om te gaan met trollen)

Gebruik

/find channel/group/user

Voer de opdracht in en voer de naam in van de gebruiker, groep of kanaal waarnaar u wilt zoeken. Tik op Enter en volg het op met het woord waarnaar u wilt zoeken.

/chatten

Met deze opdracht kunt u snel naar een teamlid springen of een chat starten met een teamlid.

Gebruik

/chat TeamMember

Voer de opdracht in en voer vervolgens de naam in van het teamlid waarmee u wilt chatten.

Conclusie

Microsoft Teams heeft een bescheiden maar handige lijst met opdrachten. Het is een goed idee om ze allemaal te leren, maar de zoekbalk geeft ze wel weer wanneer u een schuine streep invoert, waardoor u het meeste leren bespaart.