Mis je Touch ID? ik zeker niet

Met de lancering van de iPhone XS en XR vorig jaar is Apple all-in gegaan op Face ID. En hoewel er misschien gebruikers zijn die de vingerafdruksensor missen, ben ik niet een van hen.

De nieuwste batch nieuwe iPhones die in september 2018 uitkwam, was de eerste die helemaal geen Touch ID bevatte. Na een aantal maanden in het bezit te zijn van mijn eerste Touch ID-loze iPhone, kan ik niet zeggen dat ik van streek ben door deze stap van Apple.

Face ID is zo veel handiger

Touch ID is al behoorlijk handig – veel handiger dan elke keer een toegangscode in te typen – maar Face ID tilt het naar een heel nieuw niveau. Het is net als Touch ID, maar je hoeft niet eens je vingerafdruk te scannen.

Beide technieken vereisen nog steeds een beetje actie van uw kant om de telefoon te ontgrendelen en naar het startscherm te gaan, maar met Face ID is het slechts een veeg omhoog vanaf de onderkant. Terwijl u met Touch ID ervoor moet zorgen dat u uw vinger op een specifieke locatie op de telefoon plaatst en vervolgens wacht tot deze wordt ontgrendeld.

  Een website toevoegen aan het snelkiesnummer in Firefox

Met andere woorden, je hoeft niet eens na te denken over het ontgrendelen van je telefoon met Face ID. In plaats daarvan gebeurt het gewoon, en dat is het soort gemak dat ik zoek.

Het is nauwkeuriger dan Touch ID ooit was

Ik gebruik Face ID nu al een tijdje en ik kan zeggen dat het aantal keren dat het mijn gezicht niet heeft herkend, veel minder is dan het aantal keren dat Touch ID mijn vingerafdruk niet heeft herkend.

Ik kan me eerlijk gezegd niet eens een keer herinneren dat ik rechtstreeks in Face ID keek, en het vertelde me ronduit dat het me niet herkende – zo goed is het. Aan de andere kant kan ik me veel keren herinneren dat Touch ID kieskeurig deed en mijn vinger helemaal niet herkende.

  Hoe de Olympische Winterspelen ergens in 2022 live te streamen?

Misschien waren mijn vingers een beetje nat of zo, maar Touch ID heeft te veel variabelen die goed moeten zijn om perfect te werken, terwijl Face ID werkt met minimale vereisten.

Face ID heeft zijn gebreken, maar ze zijn triviaal

Natuurlijk is Face ID niet perfect. Een van de grootste tekortkomingen is dat je er recht naar moet staren om je gezicht te herkennen en je telefoon te ontgrendelen, wat niet erg klinkt, maar je begrijpt het meteen zodra je begint te communiceren met je telefoon op een dagelijks.

Een ding dat ik veel doe, is mijn telefoon op mijn bureau leggen en vervolgens op het scherm tikken om hem wakker te maken om te zien of ik meldingen heb die ik misschien heb gemist. Als ik dat doe, wil ik mijn telefoon ontgrendelen om met die meldingen te communiceren. Als ik echter achterover in mijn stoel leun, herkent de Face ID-camera mij niet. Ik moet ofwel mijn telefoon pakken of naar voren leunen om in het gezichtsveld van de camera te verschijnen.

  U krijgt waarschijnlijk geen $ 25 van Apple's iPhone Throttling-schikking

Dit is vrij triviaal en het is geen voldoende reden om Face ID te bashen, aangezien alle andere keren dat ik het gebruik, eventuele tekortkomingen volledig goedmaakt.

Het komt neer op

Ik ben zo gewend geraakt aan Face ID dat het ongelooflijk primitief aanvoelt om terug te gaan naar Touch ID (ik heb nog steeds mijn oude iPhone 6 die ik af en toe gebruik).

Op dit moment voelt het niet eens alsof Face ID en Touch ID in dezelfde klasse zitten. Dat wil niet zeggen dat Touch ID verschrikkelijk is, maar het is een van die dingen die als je eenmaal Face ID hebt ervaren, je nooit meer terug wilt.