Moet ik antivirussoftware uitschakelen voordat ik Windows 11 installeer?

Een antivirusprogramma is essentieel op een Windows-systeem. Er zijn veel verschillende antivirus-apps waaruit u kunt kiezen. Ze draaien op je desktop zoals elke andere app, maar ze hebben veel hogere lees-/schrijfrechten dan elke andere app. Het zijn in feite poortwachters van wat wel en niet op uw systeem kan worden uitgevoerd.

Schakel antivirussoftware uit voordat u Windows 11 installeert

Als u Windows 11 installeert en u zich afvraagt ​​of uw antivirusprogramma problemen zal veroorzaken, is de eenvoudigste manier om daar achter te komen door met de upgrade te beginnen. Idealiter, als het antivirusprogramma problemen heeft met de upgrade, blokkeert het deze wanneer u het probeert te starten. U kunt het proces op de witte lijst zetten of u kunt de antivirus uitschakelen voordat u een upgrade uitvoert.

In sommige gevallen kan de upgrade echter starten en in een latere stap mislukken. Het kan mislukken met alleen een foutcode en geen duidelijk teken dat het antivirusprogramma het heeft geblokkeerd. Het is over het algemeen moeilijker om te bepalen of het upgradeproces halverwege wordt onderbroken. In dit geval kunt u het volgende proberen.

  Een game livestreamen op Windows 10

Controleer de productpagina en forums van Anti-virus

Het is altijd het beste om dit te doen voordat u het upgradeproces start. Bezoek de productpagina van de antivirus die je gebruikt. Controleer of er updates zijn over Windows 11. Een goede antivirus heeft het besturingssysteem en de bijbehorende bestanden op de witte lijst gezet. Als er een probleem of een proces is waarmee u soepel naar Windows 11 kunt upgraden terwijl de antivirus blijft draaien, zou de productpagina of de forums u dat moeten vertellen.

Controleer in dat verband of andere gebruikers problemen hebben met het upgraden naar Windows 11 terwijl het antivirusprogramma actief is. Als dit het geval is, kunt u deze het beste uitschakelen terwijl de upgrade wordt uitgevoerd.

Windows Defender inschakelen

U kunt het antivirusprogramma tijdelijk uitschakelen en in plaats daarvan Windows Defender inschakelen. Het is mogelijk dat het upgradeproces van Windows 11 denkt dat een systeem waarop geen Windows Defender wordt uitgevoerd, onveilig is. Windows Defender blokkeert de upgrade niet en het is een redelijk goede antivirus. Schakel uw antivirusprogramma van derden uit ten gunste van Windows Defender. Zodra de upgrade is voltooid, kunt u teruggaan naar het gebruik van uw favoriete tool.

  (OPGELOST) Affinity Designer reageert niet op Windows 10

Schone installatie Windows 11

Als u van plan bent om Windows 11 schoon te installeren, is de antivirus die op uw systeem is geïnstalleerd in het huidige besturingssysteem, ongeacht welk besturingssysteem, niet van belang. Het antivirusprogramma is niet actief wanneer u de schone installatie start en kan het installatieproces dan ook niet onderbreken.

Antivirus versus schijfbescherming

U moet weten dat er een verschil is tussen een antivirusprogramma en schijfbescherming. Een antivirusprogramma is een app die wordt uitgevoerd in een besturingssysteem zoals Windows 10. Om het te laten werken, moet het zijn omgeving hebben, namelijk Windows 10.

  Hoe u uw e-mail kunt verbergen vanaf het inlogscherm in Windows 10

Schijfbeveiliging is bescherming die op een schijf wordt toegepast in de vorm van codering. Een schijf, die eenmaal is versleuteld of met een wachtwoord is beveiligd, kan niet worden geopend tenzij het wachtwoord is opgegeven of is gedecodeerd. Schijfbescherming is niet afhankelijk van een besturingssysteem dat aanwezig is om te kunnen werken. Mogelijk hebt u de schijfbescherming toegepast via een desktop-besturingssysteem, maar het zal ook daarbuiten werken.

Als je een upgrade naar Windows 11 uitvoert en het is niet in staat om toegang te krijgen tot of te schrijven naar een schijf, dan heb je er misschien een soort van bescherming op toegepast die je eerst moet verwijderen.

Conclusie

Windows 11-upgrades zijn tot nu toe soepel verlopen. Ze blijven in lage aantallen en veel gebruikers kiezen ervoor om vast te houden aan Windows 10, dat nu aanzienlijk stabieler is. Dat gezegd hebbende, je antivirus zou je nog steeds geen problemen moeten geven. Als de installatie mislukt, controleer dan op logboeken en fouten die u kunnen vertellen waarom het is mislukt.