Moet u Hubitat gebruiken om uw Smarthome te automatiseren?

De eerste stap bij het bouwen van een smarthome is vaak het kiezen van een hub, en er zijn veel opties. Hubitat is een unieke cloud-onafhankelijke hub. Het is ongelooflijk krachtig, capabel en gecompliceerd. Maar moet je Hubitat gebruiken in je smarthome?

Hubitat is een krachtige hub voor je smarthome

Eén ding is nog steeds waar; er zijn te veel smarthome-hubs om uit te kiezen. En hoewel er hubs zijn die je helemaal moet vermijden, is Hubitat daar niet per se een van: het is complex, misschien te complex voor veel mensen, maar heeft veel krachtige functies.

Hubitat is een echte smarthome-hub die is ontworpen om het centrum van uw automatisering te zijn. Het maakt verbinding met Z-wave en Zigbee, Alexa en Google Home, Lutron en LAN-apparaten. Wat het anders maakt dan de meeste smarthome-hubs, is de nadruk op lokale controle en ongelooflijk geavanceerde automatiseringen. Het beschikt over een vrij grote lijst met apparaatintegratie, en als je verstandig kiest, zou het alles moeten kunnen bedienen wat je aan je smarthome toevoegt.

Met Hubitat zou je bijvoorbeeld een reeks regels kunnen maken die je lichten dimmen van 100% tot 30% over een periode van een half uur bij zonsondergang of 20.00 uur (wat later is) en dan de lichten langzaam weer aan doen bij zonsopgang of 6 uur ’s ochtends (wat later is) – allemaal zonder enige interactie met de wolken. Dit werkt zelfs als je internet uitvalt. SmartThings en Wink kunnen dat niveau van complexiteit niet bereiken, vooral niet als ze alleen vertrouwen op lokale controle.

De meeste hubs zijn cloudgebaseerd, maar Hubitat is lokaal

Andere grote smarthome-hubs, zoals Wink en SmartThings, zijn cloud-first-apparaten met misschien wat lokale controle achteraf. Wanneer je op de knop op je telefoon tikt om het licht in de woonkamer in te schakelen, wordt er een signaal van je telefoon naar je router en via internet naar de Wink- of SmartThings-cloudservers gestuurd. Die opdracht wordt verwerkt en vervolgens via internet teruggestuurd naar uw router en vervolgens naar uw hub. Ten slotte stuurt uw hub het commando naar uw licht. Zonder enige ondersteuning voor lokale bediening werkt dit niet als je internet uitvalt.

  Hoe u Caps Lock van uw Mac in een extra wijzigingstoets kunt veranderen

Hubitat doet het meeste werk lokaal, wat verschillende voordelen biedt. Omdat je commando niet via internet en terug hoeft, zie je je lampen sneller aan en uit gaan in vergelijking met Wink of Smartthings. Als je internet uitvalt, blijven deze lokaal bestuurde mogelijkheden werken. En als privacy je doel is, heb je er meer van omdat je niet communiceert met de cloud van een bedrijf.

Je kunt natuurlijk sommige apparaten die de cloud nodig hebben, zoals Amazon Echo of Google Home, verbinden met Hubitat. Je verliest wat snelheid en privacy wanneer je die apparaten en alles wat er door wordt bestuurd gebruikt.

Een van de andere voordelen van Hubitat zijn de kosten. Zodra je de Hubitat-hardware hebt gekocht, ben je klaar. Hubitat dwingt je niet tot doorlopende maandelijkse abonnementen om functionaliteit te verkrijgen; alles wat het biedt is inbegrepen, zelfs software-updates. Hubitat meestal verkoopt voor $ 149,95, hoewel Hubitat momenteel de nieuwste hardware aanbiedt voor $ 99,95.

Met Hubitat creëer je complexe automatiseringen

Automatiseringen zijn de echte smarthome-superkracht. Hoewel we graag tegen onze huizen praten, kan Hubitat spraakbesturing overbodig maken. Hubitat zorgt voor geavanceerde triggers en regels. U kunt bijvoorbeeld een regel instellen voor het volgende: omdat u de slaapkamer binnenloopt en het na 21.00 uur is, en het is koud vannacht en de verwarming staat niet aan, moeten de lichten worden geactiveerd en gedimd, en de elektrische deken moet worden ingeschakeld. Als je gebruikt geïndividualiseerde aanwezigheidsmelders, zou je kunnen definiëren dat dit alleen gebeurt als een bepaalde persoon de kamer binnenkomt.

Als een ander voorbeeld, met bewegingssensoren in een badkamer en slimme lampen of schakelaars, zou je de lichten automatisch kunnen inschakelen wanneer iemand binnenkomt. Je zou ook kunnen bepalen hoe fel de lichten moeten zijn, afhankelijk van het tijdstip van de dag en hoe lang ze moeten blijven ingeschakeld voordat het automatisch weer wordt uitgeschakeld – en nogmaals, de lengte kan afhankelijk zijn van het tijdstip van de dag. Je kunt zelfs zo ver gaan dat je een tweede bewegingsdetector in de douche toevoegt en deze het gedeelte “uitschakelen” van de regel overschrijft terwijl iemand aan het douchen is, wat betekent dat je lichten niet uitgaan als iemand onder de douche staat.

  Hoe u de beste fotoafdrukken krijgt van drogisterijprinters

De mate van detail en complexiteit van deze regels en triggers is een reden waarom de lokale controle zo belangrijk is. Als je een kamer binnenstapt en het licht gaat niet bijna onmiddellijk aan, dan zul je de behoefte voelen om handmatig een schakelaar om te zetten. Op dat moment lijkt je huis niet meer zo slim. Stembediening helpt omdat u niet naar de schakelaar hoeft te lopen of te struikelen. Maar snelle automatiseringen zijn nog beter omdat je er helemaal niets voor hoeft te doen. In plaats daarvan anticipeert het huis op uw behoeften.

Simpel gezegd, Wink en SmartThings zijn niet in staat tot dit gedetailleerde niveau van automatisering. Alexa- of Google Assistant-routines zijn dat ook zeker niet.

Geavanceerde functies zijn niet gemakkelijk

Helaas, met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. In dit geval bent u verantwoordelijk om dit allemaal te laten gebeuren, en het zal niet altijd gemakkelijk zijn. Wanneer u voor het eerst een Hubitat-hub instelt, begint u met het openen van een lokale webpagina. Momenteel biedt Hubitat geen smartphone-apps, ze komen binnenkort, maar tot die tijd kun je het beste een aangepast dashboard. Zodra u de webpagina bekijkt, moet u uw apparaten ontdekken, ze een naam geven en vervolgens apps gaan toevoegen.

Apps in het Hubitat-rijk breiden zijn mogelijkheden uit. Je hebt een app nodig voor elke veiligheidsmonitor, een app voor het besturen van lichten met bewegingssensoren, een app met regels om geavanceerde automatiseringen te bouwen, enzovoort. De webinterface regelt dit allemaal. Het is alsof je de webinterface van een router gebruikt. U besteedt tijd aan het klikken op menu’s, het kiezen van vervolgkeuzelijsten en het opslaan van wijzigingen. Zo werkt het als alles goed gaat.

Af en toe kan er iets niet goed werken en moet u handmatig met code werken. Hubitat vertrouwt op de Groovy programmeertaal hiervoor, en als je niet bekend bent met coderen, dan kun je het beste om hulp vragen op Hubitat’s forums of om hulp te vragen.

U moet ook leren hoe die apps en regels werken. Hubitat heeft uitstekende instructievideo’s en een actieve en behulpzame gemeenschap. Maar het is een leerproces en het is een nieuwe logica om onder de knie te krijgen. Als u bijvoorbeeld een regel wilt die het portieklicht aanzet wanneer de achterdeur wordt geopend, maar alleen als de deklichten nog niet aan waren, zou u de regel moeten definiëren als “wanneer de achterdeur open is en NIET het deklicht aan. ” De logica van Hubitat is consistent. Als je eenmaal de ins en outs hebt geleerd, hoef je niet al je tijd te besteden aan het remasteren van een nieuwe vaardigheid. Maar het kost tijd, moeite en leergierigheid om Hubitat onder de knie te krijgen.

  De meest waardevolle bedrijven ter wereld

En onthoud dat er geen app is om snel toegang te krijgen tot uw smarthome-apparaten om dingen met een druk op de knop in en uit te schakelen, althans nu. Het beste wat je kunt doen is een bouwen aangepast dashboard voor uw huis. De verschillende dashboardopties zijn leuk en ongelooflijk ingewikkeld, maar ze vergen wel wat meer werk van je. En momenteel zijn die dashboards de enige manier om je smarthome op afstand te kunnen bedienen.

Moet u Hubitat krijgen?

Of je voor Hubitat moet kiezen of niet, komt neer op een paar basisdingen: hoeveel moeite je wilt doen, hoeveel leren je wilt doen en hoeveel je houdt van het idee van een echt geautomatiseerd huis.

Als het idee om toegang te krijgen tot de instellingen van uw router om wijzigingen in uw netwerk aan te brengen u intimideert, dan is Hubitat – wat nog ingewikkelder is – misschien niet voor u. Als u iets eenvoudigs wilt, met eenvoudige installatie en afstandsbedieningsmogelijkheden, moet u de Hubitat doorgeven en een andere optie overwegen, zoals: SmartThings—of Wink, als het bedrijf ooit de . krijgt Wink Hub weer op voorraad en begint het weer te verkopen.

Als je technisch onderlegd bent, je handen graag digitaal vuil wilt maken, en het niet erg vindt om weekenden door te brengen met het kijken naar tutorials over een nieuwe complexe vaardigheden, Hubitat het overwegen waard is. En als u van het idee houdt van een echt geautomatiseerde smarthome die anticipeert op uw behoeften op basis van uw locatie, het tijdstip van de dag en andere voorwaardelijke triggers, moet u overwegen Hubitat naar uw smarthome te brengen.