MongoDB Atlas-kaarten: een beginnershandleiding

Wilt u professioneel ogende interactieve grafieken maken vanuit uw database? U kunt MongoDB Charts gratis gebruiken!

De kwaliteit en het soort inzichten dat u uit uw database haalt, is afhankelijk van de grafiek-app die u gebruikt, omdat grafieken verschillende visuele patronen onthullen die u niet kunt ontdekken in getabelleerde gegevens.

Als u een NoSQL-database of een niet-relationele database van de bedrijfsvoering heeft, hoe zou u deze dan visualiseren? Zou je het exporteren naar een andere dure BI-app (Business Intelligence) en helemaal opnieuw beginnen?

Absoluut niet! U uploadt gewoon uw database in CSV-indeling in MongoDB Atlas en gebruikt de MongoDB Chart-module om gegevens in elke gewenste grafiek te visualiseren.

Lees verder om de MongoDB Atlas Charts-module van binnenuit te leren kennen!

Inleiding tot MongoDB-grafieken

MongoDB Atlas Charts is een moderne tool voor gegevensvisualisatie. Het is een integraal onderdeel van de MongoDB-webapp voor cloudgegevens. Het kan miljoenen JavaScript Object Notation (JSON)-objecten lezen. Bied u vervolgens een interactieve manier om uitstekende datavisualisaties te maken waar het publiek dol op is.

De MongoDB-ontwikkelaars hebben deze app geïntroduceerd om de bruikbaarheidsbeperkingen van de MongoDB-applicatie op te heffen. Omdat het een native tool voor het maken van grafieken en grafieken is, lost het allerlei databaseproblemen op, zoals codecompatibiliteit, tools, gegevensverplaatsing, gegevensduplicatie en meer.

Hoewel de app beschikbaar is via een webapp, kunt u de grafiektool direct installeren op uw lokale MongoDB-server.

Behoefte aan MongoDB-grafieken

Met de grafiektool hoeft u geen andere BI-toepassing te kopen om patronen te verkennen en analytische inzichten in uw bedrijfsgegevens te vinden.

De tool is zeer gunstig voor uw bedrijf als u MongoDB al gebruikt als de NoSQL-databaselaag van uw web-app of mobiele app.

Hieronder vindt u nog meer redenen om deze kaarttool te gebruiken:

 • Het is veilig om deze tool te gebruiken als uw bedrijf MongoDB al heeft gestandaardiseerd en geautoriseerd voor zakelijk gebruik. U hoeft zich geen zorgen te maken over de nalevingsvereisten voor bedrijfssoftware.
 • Het opvragen van gegevens uit een bestaande database, het organiseren van de uitvoergegevens en het invoeren van een BI-tool voor visualisatie is ontmoedigend.
 • Het bespaart u de e-mail van afbeeldingen van visualisaties naar medewerkers of belanghebbenden. Je kunt ze direct uitnodigen voor online samenwerking.
 • De web-app wordt geleverd met drie lagen gegevensbeveiliging. Dit zijn netwerkisolatie, end-to-end encryptie en op rollen gebaseerd toegangsbeheer.

Vervolgens zullen we de kenmerken van MongoDB Charts in detail bespreken.

Functies

#1. Inheems hulpmiddel

In de MongoDB-cloud-app is MongoDB Chart de native app. Omdat het native is, verwerkt het de databases in de backend en biedt het je een duidelijke interface om grafieken te bouwen. U hoeft uw geïmporteerde NoSQL CSV-databasebestand niet op te schonen, te transformeren en te verfijnen.

  Gebruik datum of tijd met wijzigingsregels om een ​​dynamische pincode in te stellen

De tool leest de hele database. Vervolgens organiseert het op de juiste manier de velden, documenten en geneste objecten die bruikbaar zijn bij het maken van grafieken.

#2. Slepen en neerzetten van diagrammen

Het is een van de meest populaire tools voor het in kaart brengen van no-code voor NoSQL-databases. U kunt eenvoudig een CSV-bestand importeren in het Atlas-cluster van MongoDB. Vervolgens is de geïmporteerde database gemakkelijk toegankelijk via het tabblad Grafieken.

Wanneer u een diagramdashboard maakt, hoeft u alleen maar velden, documenten of objecten te slepen en neer te zetten. De tool begint de grafiek in realtime te tekenen.

#3. Gratis beschikbaar

De tool is gratis! U hoeft geen nieuwe BI-tool te kopen als uw database al op MongoDB staat.

U kunt zich ook aanmelden voor een gratis MongoDB Atlas-account en toegang krijgen tot de kaartfunctionaliteiten.

#4. Statistische analyse

De MongoDB Charts-app heeft een ingebouwde aggregatiefunctionaliteit. Hiermee kunt u verschillende statistieken toepassen op de gegevens die u wilt visualiseren.

Nu kunt u statistische analyses toepassen, zoals standaarddeviatie, gemiddelde, modus, enz., om bruikbare zakelijke inzichten te genereren.

#5. Geschikt voor op documenten gebaseerde databases

Als uw web- of mobiele app gegevens uit een NoSQL-database haalt, kunt u moeiteloos dashboards voor die apps bouwen met behulp van MongoDB Charts.

De database kan bestaan ​​uit meerdere arrays, objecten en geneste documenten binnen primaire objecten. U hoeft geen gegevens te ordenen door query’s uit te voeren. Importeer eenvoudig de database naar de grafiektool en begin met het maken van koude visualisaties.

#6. Haalt databases uit MongoDB Atlas

De kaartapp biedt ook een codeloze integratie voor MongoDB Atlas. Vanuit uw Atlas-projecten kunt u datasets toevoegen aan de Charts-toepassing. Vervolgens kunt u met een paar klikken gegevensvisualisaties op ondernemingsniveau krijgen.

#7. Minimale leercurve

MongoDB Charts is de gemakkelijkste toepassing voor het tekenen van grafieken naast andere hulpmiddelen voor bedrijfsinformatie en gegevensvisualisatie.

Er zijn een beperkt aantal functies die u moet leren. Het backend-algoritme van MongoDB Charts structureert uw database automatisch voor visualisatie. U hoeft alleen maar een diagramtype te kiezen en enkele waarden naar de X- en Y-as te slepen en neer te zetten.

#8. Dashboards met meerdere databases

U kunt een realtime en interactief online dashboard voor zakelijk gebruik samenstellen door gegevens uit meerdere Atlas-clusters te halen.

Componenten

De brongegevens moeten meerdere componenten doorlopen voordat ze worden weergegeven als visuele inzichten. Hieronder vindt u de componenten die u in de gebruikersinterface zult zien:

Dashboard

Het Dashboard is de eerste subtool die u gaat gebruiken om datavisualisatie op MongoDB te starten. Het herbergt alle grafieken en grafieken. U kunt er ook grafieken uit verschillende bronnen mee ordenen om een ​​wereldwijd bedrijfsdashboard te creëren.

Plaats bijvoorbeeld lijndiagrammen van de prestatiegegevens van zakelijke afdelingen zoals marketing, verkoop, klantenservice, enz., om de algehele gezondheid van uw bedrijf te kennen.

Een dashboard kan één of meerdere grafieken bevatten. Het Dashboard heeft de volgende subfuncties:

 • Exporteren als CHARTS-bestand
 • Deel met bijdragers in lagen zoals Project, Organisatie en Openbaar
 • Pas verschillende grafiekfilters rechtstreeks vanuit het dashboard toe
 • Ontvang insluitcode voor het dashboard om deze in te voegen in de mobiele apps, webapps, websites, enz.
 • Ontvang meldingen wanneer bijdragers wijzigingen aanbrengen

Grafiekbouwer

De Chart Builder is het canvas waarop u gegevensvisualisaties maakt, bewerkt en wijzigt. De subfuncties van deze werkruimte voor grafieken zijn als volgt:

 • Een simpele knop om gegevensbronnen toe te voegen
 • Een deelvenster Velden met een overzicht van alle velden, documenten en geneste documenten van de database
 • Een grafiektypepaneel om uit een breed scala aan gegevensvisualisaties te kiezen
 • Grafiek Codeer paneel om de grafieken te construeren door de X-as en Y-as te manipuleren
 • Optie om het paneel Coderen om te schakelen naar Filteren en aanpassen
 • Het voorbeeldvenster blijft het diagram in realtime tekenen terwijl u waarden toevoegt vanuit het deelvenster Velden
 • Een Query-console om de database te doorzoeken of gegevens vooraf te verwerken met behulp van een aggregatie
  Hoe vergeten Apple Notes-wachtwoord opnieuw in te stellen op iPhone, iPad en Mac

Grafieken en grafieken

In het deelvenster Grafiektype van de Chart Builder krijgt u een reeks grafieken die u helpen bij gegevensanalyse. Het volgende is een lijst van de grafiek en grafieken van deze tool:

BarLineCircularColumnAreaTextComboGridGeospatial

Databron

Gegevensbron kan een grafiekweergave of MongoDB-verzameling zijn die de gegevens bevat die u nodig hebt om te visualiseren.

Grafiekweergave is vooral belangrijk omdat u hiermee een aggregatiepijplijn kunt toepassen op een MongoDB-verzameling. Daarom kunt u een database die niet is geoptimaliseerd voor visualisatie vooraf verwerken.

Wanneer u communiceert met de knop Gegevensbron, krijgt u de volgende opties om uit te kiezen

 • Voorgestelde bron volgens uw MongoDB Charts-gebruik
 • Project waaruit u geclusterde gegevens kunt importeren
 • Voorbeeldgegevensbron aangeboden door MongoDB

Hoe MongoDB Atlas-grafieken in te stellen

Volg deze stappen om te beginnen met het maken van gegevensvisualisaties op MongoDB voor online delen en hosten:

 • Bezoek de registratiepagina voor MongoDB Atlas.
 • Maak een account aan of meld u aan met een Google-e-mailadres.

 • Accepteer het privacybeleid en klik op Verzenden.
 • Voer enkele snelle details in op het welkomstscherm en klik op Voltooien.

 • Selecteer nu het gratis gedeelde abonnement. U kunt ook een betaald abonnement krijgen!

 • Klik gewoon op Create Cluster om de configuratie van het cloudcluster te voltooien.
 • Zodra de provisioning is voltooid, is de installatie van Atlas voltooid.
 • Klik nu op het tabblad Grafieken naast het tabblad App Services.

 • Het tabblad Grafieken moet leeg zijn. Klik op Grafieken verkennen.
 • MongoDB laadt de vereiste modules en toont opnieuw een welkomstscherm wanneer de Charts-app actief is.

 • U kunt nu aan de slag door te kiezen voor Chart Builder of Sample Dashboard.

 • Als u Chart Builder kiest, gaat u naar de selectiepagina Gegevensbron.
 • Klik op Voorbeeld en selecteer vervolgens Importeer de voorbeelddatabase voor het maken van grafieken.

Dat is het! U ziet nu alle elementen die u nodig hebt om visualisaties te bouwen op basis van de voorbeelddataset. Als u uw database moet gebruiken, selecteert u Gegevensbron > Project > Cluster.

Als u een bestaande NoSQL-database aan uw MongoDB-cluster hebt toegevoegd, wordt de dataset weergegeven. Selecteer de gegevensset om grafieken te maken op basis van de gegevenspunten.

Beste gratis grafieken

#1. Kolom- en staafdiagrammen

U kunt deze visualisaties gebruiken wanneer de gegevensverzameling beperkte categorieën bevat. Gebruik het staafdiagram als de categorielabels lang zijn. Kies daarentegen een kolomdiagram om opeenvolgende waarden te vergelijken.

Deze grafieken zijn van 4 subtypes. Deze zijn gegroepeerd, gestapeld, 100% gestapeld en gekleurd.

#2. Gecombineerde grafieken

Gebruik combinatiediagrammen wanneer u zowel lijn- als kolomdiagrammen in één visualisatie nodig hebt. Combinatiediagrammen kunnen van twee typen zijn: gestapeld en gegroepeerd.

#3. Lijn- en vlakdiagrammen

Als u gegevens wilt visualiseren als een continue reeks gegevenspunten, probeer dan deze grafieken op MongoDB-diagrammen.

  Geeft een overzicht van alle apparaatstuurprogramma's die momenteel op uw pc zijn geïnstalleerd

Ook databases die mogelijk niet in een logische volgorde staan, zijn het meest geschikt voor visualisatie via vlak- of lijndiagrammen.

#4. Circulaire grafieken

Deze omvatten donut- en meterdiagrammen. Donuts zijn handig wanneer u een proportionele verdeling van de categorieën in een dataset maakt.

Als u waarden wilt visualiseren als fracties van een grotere waarde, kunt u ook meterdiagrammen gebruiken.

#5. Rasterdiagrammen

Momenteel zijn er twee typen rasterdiagrammen in de module Grafiektype. Dit zijn spreidingsdiagrammen en heatmaps.

Wanneer uw datapunten en hun waarden minder belangrijk zijn dan de onderliggende patronen, moet u heatmaps gebruiken. Het toont duidelijk relaties en trends op een hoger niveau binnen een database.

Als alternatief is een spreidingsplot geschikt wanneer u numerieke gegevens visualiseert. Het laat ook zien hoe de geplotte gegevens in bepaalde gebieden samenklonteren.

#6. Gegevenstabellen

Als uw publiek houdt van tabelgegevens van het spreadsheettype, kunt u gegevenstabellen gebruiken op de MongoDB-tool voor gegevensvisualisatie. Het transformeert niet-tabelvormige gegevens onmiddellijk in een getabelleerd formaat. Het toont ook een duidelijke vergelijking tussen de geselecteerde categorieën.

Gratis voorbeelddashboards

MongoDB-grafieken bevatten één gratis dashboard met 10 grafieken. U kunt het toevoegen om aan de slag te gaan met de Dashboard-functie. Het dashboard haalt gegevens uit een MongoDB-verzameling films, recensies, beoordelingen en meer.

Klik op het tabblad Grafieken op Dashboard toevoegen en selecteer Voorbeelddashboard toevoegen om deze vooraf geconfigureerde sjabloon te krijgen. Klik op de dashboardnaam, Voorbeelddashboard, om toegang te krijgen tot de gegevensvisualisaties.

Het voorbeeldsjabloon bevat 10 grafieken. Hiervan zijn meter, verticale balk, ring, horizontale balken, georuimtelijk, heatmaps, etc. de belangrijkste grafieken. Als u het dashboard wilt wijzigen, wijzigt u de onderliggende gegevens van elk diagram in de sjabloon.

Op het moment van schrijven staat MongoDB het insluiten of openbaar bekijken van het voorbeelddashboard niet toe. Als u echter de onderliggende gegevens wijzigt of repliceert, kunt u deze eenvoudig delen binnen een organisatie of met externe medewerkers.

U kunt ook een openbare link maken door de knop Delen te selecteren en naar het tabblad Openbaar te gaan. Het brengt de bezoeker naar een interactief dashboard. De openbare bezoekers hoeven geen MongoDB-account aan te maken om uw dashboards te bekijken.

laatste woorden

Tot nu toe heeft u een diepgaande bespreking gehad van de MongoDB Charts-module van de MongoDB Atlas-toepassing. U hebt verschillende functies van de MongoDB Atlas Charts-sectie geleerd en hoe u deze kunt instellen voor realtime gebruik.

Verder heb je enkele soorten datavisualisatiegrafieken op MongoDB onderzocht. Deze zijn gratis voor commercieel en persoonlijk gebruik. Bovendien heb je ook enkele kant-en-klare dashboards voor zakelijk gebruik in MongoDB geleerd.

Begin meteen met het gebruik van de grafieken op MongoDB om uw database vanuit één geïntegreerde app te beheren en te visualiseren. U hoeft niet tussen meerdere zakelijke apps te springen.

Bekijk vervolgens MongoDB-queryvoorbeelden om een ​​deskundige MongoDB-ontwikkelaar te worden.

gerelateerde berichten