Moodies voor iPhone analyseert stemming en emoties van je stem

We weten allemaal hoe klein de rol van echte ‘woorden’ is bij het vocaal communiceren met andere mensen. Non-verbale signalen ingekapseld door lichaamstaal en de exacte toon van je stem zijn veel belangrijker! Dit is echter wat we als mensen kennen, aangezien deze functie in wezen bij ons allemaal is ingebouwd. Wat als computers onze stemming zouden kunnen analyseren aan de hand van onze stem?

‘Moodies’ is ontwikkeld door Beyond Verbal, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van software voor emotieanalyse op basis van onbewerkte spraakinvoer. Het is een nieuwe iOS-app die beweert je humeur te detecteren door alleen maar hoe je spreekt, en dat ook in minder dan 20 seconden! Moodies is afhankelijk van Beyond Verbal’s eigen gepatenteerde cloudgebaseerde emotie-analyse-engine om al het harde werk te doen; de app zelf fungeert als een soort kanaal.

  Google Formulieren aanpassen met thema's, afbeeldingen en lettertypen

Om de app goed te testen, heb ik hem twee verschillende monologen uit twee verschillende films laten analyseren.

De eerste is wanneer Tom Cruise instort en boos begint te schreeuwen in dronken toestand nadat hij zich realiseert dat hij de rechtszaak in ‘A Few Good Men’ niet kan winnen. Moodies ontdekte dat zijn karakter gevoelens van dominantie en superioriteit had, een hekel aan anderen had en zeer veroordelend was.

Voor het tweede geval liet ik hem luisteren naar de monoloog van Morgan Freeman aan het einde van ‘The Shawshank Redemption’, waarin hij bespreekt hoe de hoofdpersoon uit de Shawshank-gevangenis ontsnapt en de corrupte bewaker in de val laat lopen. Moodie zei dat het karakter van Freeman eenzaam is, zich hulpeloos en berouwvol voelt.

  VMware Workstation 16 downloaden en instellen [Guide]

Moodies wordt geleverd met twee verschillende modi. De eenmalige ‘Quick Analysis’-optie kan worden opgeroepen door op de rode ‘luister’-knop te tikken, en dan is er de ‘Continuous Analysis’ om voortdurend de stemming van een persoon te beoordelen terwijl ze blijven praten. Moodies toont je een voor zichzelf sprekende ‘Primary Mood’, naast een ‘Secondary Mood’ voor een minder uitgesproken maar nog steeds gedetecteerde stemming. Alle opgenomen stemmingen worden opgeslagen in de Vault zodat je je geschiedenis kunt zien met de app. U kunt uw Moodies-resultaat delen op Facebook, Twitter en via e-mail.

Hoewel het niet 100% nauwkeurig was (het personage van Cruise voelde zich minderwaardig in de situatie, niet superieur), detecteerde het de gemoedstoestand van het personage van Freeman correct. Freeman’s personage zegt zelf dat Shawshank Prison zich leeg voelde zonder de hoofdpersoon, dwz hij voelde zich eenzaam.

  Wat is een 'hot take' en waar komt de zin vandaan?

Voor Beyond Verbal is Moodies een proof-of-concept om potentiële klanten te laten zien hoe goed ze het doen met emotie-analyse. Voor de rest van ons is het een vermakelijke maar niet helemaal nuttige gratis app om mee te spelen.

Laat ons weten wat je van Moodies vindt door een reactie achter te laten in de comments hieronder.

Installeer Moodies vanuit de App Store