Motion Smoothing uitschakelen op een LG TV

Als je een nieuwe LG TV hebt, is het je misschien opgevallen dat het beeld griezelig vloeiend aanvoelt. Dit effect, dat LG ‘TruMotion’ noemt, probeert het beeld van je tv vloeiender te maken, maar ziet er vaak vreemd uit.

Wat is “TruMotion” eigenlijk?

TruMotion is LG’s implementatie van motion smoothing. Bewegingsafvlakking werkt door de framerate (de snelheid waarmee uw tv een nieuwe afbeelding weergeeft) van de video te verhogen door extra “nep”-frames tussen elk echt frame in te voegen. De meeste films en tv-programma’s worden opgenomen met 24 frames per seconde (FPS), en door te raden hoe de tussenliggende frames eruit zouden zien, kan je tv de framerate verhogen tot 48 of 60 FPS. Hierdoor kan bepaalde snelle inhoud (zoals sport) er een stuk beter uitzien, maar voor sommige mensen verpest het de filmische kwaliteit van films en tv-programma’s.

  Vrienden toevoegen op de Nintendo Switch

Hoewel video met een hoge verversingssnelheid er op zichzelf al raar genoeg uitziet, is het andere probleem met het vloeiend maken van bewegingen dat het een nep-effect is, waardoor de “nep”-frames er vaak erg wazig uitzien. Omdat het moet raden, komt het er vaak een beetje uit, waardoor het er nog erger uit kan zien.

TruMotion uitschakelen?

U kunt de TruMotion-functie uitschakelen in de instellingen van uw tv. De instellingen van LG zijn echter een beetje abnormaal. Hun TruMotion-technologie beheert ook gesynchroniseerd scannen met achtergrondverlichting, waarbij de verversingssnelheid wordt gesynchroniseerd met de achtergrondverlichting. Ze zeggen dat je dit op geen enkele tv kunt uitschakelen, maar je kunt de bewegingsinterpolatie aanpassen, waardoor TruMotion er raar uitziet.

  Wat betekenen de lampjes op de AirPods-behuizing?

LG verbergt de optie onder Beeldmenu > Beeldmodusinstellingen > Beeldopties. Van daaruit kunt u verschillende niveaus voor TruMotion instellen:

Uit: waarschijnlijk wat je wilt
Vloeiend: maakt gebruik van bewegingsonscherpte
Clear: maakt geen gebruik van bewegingsonscherpte
Clear Plus: gebruikt scannen met achtergrondverlichting naast interpolatie

Als u de optie niet kunt vinden, staat deze mogelijk in een andere sectie, dus u kunt het beste de handleiding van uw tv raadplegen. je kunt online vinden. Voer gewoon het modelnummer van uw tv in en gebruik Ctrl+F (of Command+F op Mac) wanneer de pagina wordt geladen om naar “TruMotion” te zoeken.

  Hoe u video's op uw iPhone of iPad kunt bewerken

Het is mogelijk dat sommige oudere tv’s niet eens een optie hebben om het uit te schakelen, in welk geval je een nieuwe tv moet kopen als je het wilt uitschakelen.

Fotocredits: Shutterstock