Multitasking biedt venstergebruik van meerdere veelgebruikte Android-apps

Multitasking is een van de beste functies op Android. Of je nu van de ene app naar de andere overschakelt, of snel toegang hebt tot instellingen en schakelaars, je moet de multitasking-mogelijkheden van het platform waarderen. Als u niet tevreden bent met de standaardimplementatie, kunt u altijd een breed scala aan apps downloaden uit de Play Store om het proces nog intuïtiever te maken. Een dergelijke app is Multitasking van OryonCorp, een eenvoudige maar krachtige multitasking-oplossing die een pagina uit desktopbesturingssystemen haalt. Hiermee kunt u in feite gelijktijdig veelgebruikte apps zoals browser, rekenmachine, camera en bestandsverkenner gebruiken in afzonderlijke zwevende vensters. Details volgen.

  Hoe YouTube Picture In Picture op Android 8 in te schakelen

In plaats van te schakelen tussen apps op volledig scherm, kun je met Multitasking een reeks basis-apps in hun eigen Windows openen, zodat je ze vrij kunt verplaatsen en een of meer apps tegelijk kunt gebruiken. Het aantal apps dat tegelijkertijd kan worden geopend en gebruikt, verschilt natuurlijk per gebruiker, afhankelijk van de schermgrootte van het apparaat. De app is natuurlijk meer geschikt voor tablets, maar werkt prima op smartphones.

Eenmaal ingeschakeld, begint Multitasking op de achtergrond te werken, zodat u een zijbalk vanaf de linkerrand van het scherm kunt slepen (aanpasbaar via de instellingen van de app). De zijbalk bevat verschillende apps, waaronder maar niet beperkt tot Rekenmachine, Kompas, Valuta, Galerij, Kaart, Muziekspeler en meer. Het goede is dat je Multitasking via elke andere app kunt openen.

  Snel schakelen tussen Gmail-accounts op Android, iPhone en iPad

Zodra een app is gestart, kunt u deze verplaatsen, sluiten, vergroten of verkleinen, verbergen of het venster maximaliseren naar volledig scherm. Het vergroten/verkleinen wordt gedaan door eenvoudig te knijpen om in te zoomen, terwijl u voor het verplaatsen alleen een venster bij de bovenste balk hoeft te slepen. U kunt ook de venstergrootte van een app opslaan, zodat deze elke keer op exact dezelfde grootte wordt geopend.

Net als andere Android-apps van dit soort, is Multitasking zeer aanpasbaar. Het instellingenscherm bevat nogal wat opties, van het specificeren van het activeringsgebied en de positie van de zijbalk tot het wisselen van het animatie-effect.

  App-pictogram toevoegen aan startscherm uitschakelen voor nieuwe apps in Android

De app heeft ook een Pro-versie die advertenties verwijdert en meer apps en functies biedt. Hieronder vind je Play Store-links naar beide varianten.

Multitasking installeren vanuit de Play Store (Vrij)

Installeer Multitasking Pro vanuit de Play Store (Betaald)