Muziek delen met iemand anders met AirPods

Met de nieuwe functie voor het delen van audio die is geïntroduceerd in iOS 13.1 en iPadOS 13.1, kun je audio van één iPhone delen met twee AirPods. Je kunt met één tik samen met je vriend een video bekijken of naar een nummer luisteren!

Er zijn twee manieren om audio van één apparaat naar twee AirPods te delen. We hebben al besproken hoe u twee AirPods rechtstreeks op een enkele iPhone of iPad kunt aansluiten.

In deze handleiding concentreren we ons op het gebruik van de Share Audio-functie die beschikbaar is op apparaten met iOS 13.1, iPadOS 13.1 en hoger, waarmee u audio kunt delen tussen apparaten zonder dat u beide sets AirPods hoeft te koppelen.

Vereisten

Zoals hierboven vermeld, werkt deze functie op apparaten met iOS 13.1, iPadOS 13.1 of hoger en apparaten die Bluetooth 5.0 ondersteunen. De functie werkt voor iPhone 8 en hoger, iPad Pro’s, iPad (5e generatie en nieuwer), iPad Air (3e generatie), iPad mini (5e generatie) en de iPod Touch (7e generatie).

  Hoe u uw Google Stadia-gebruikersnaam en -avatar kunt wijzigen

Als het op koptelefoons aankomt, ondersteunt Apple een reeks AirPods- en Beats-koptelefoons. De functie werkt op AirPods, AirPods Pro, Powerbeats Pro, Powerbeats 3, Beats Solo Pro, Beats Solo 3 Wireless, Beats Studio 3 Wireless en Beats X. Kortom, alle hoofdtelefoons van Apple die de W1- of H1-chip bevatten.

De functie voor het delen van audio gebruiken

De functie Audio delen is toegankelijk via het Control Center.

Veeg op uw iPhone of iPad met een software-thuisbalk omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm (waar u de statussymbolen kunt zien) om toegang te krijgen tot het Control Center.

  Elke Microsoft Teams-sneltoets en hoe ze te gebruiken

Als je een iPhone of iPad met een Home-knop hebt, veeg je omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center weer te geven.

Houd vanuit het Control Center de schakelaar “Now Playing” ingedrukt.

Tik hier op de AirPlay-knop.

Je kunt ook naar dit scherm gaan door op de AirPlay-knop van de Muziek-app of de Now Playing-widget op het lockscreen te tikken.

Samen met uw aangesloten AirPods ziet u een nieuwe knop ‘Audio delen’. Tik erop.

Breng nu de andere iPhone of iPad in de buurt van uw apparaat, met de koptelefoon erop aangesloten. Je kunt ook hun AirPods of koptelefoon in de buurt van je apparaat brengen.

Je ziet het gekoppelde apparaat in de pop-up. Tik hier op de knop “Audio delen”.

  De beste manieren om een ​​back-up van uw Mac te maken

Nu zijn beide apparaten verbonden met je iPhone of iPad.

U ziet vinkjes naast de twee apparaten. Naast het huidige apparaat staat een vinkje. Om verbinding te maken met de tweede hoofdtelefoon, tikt u erop.

Beide apparaten zijn nu verbonden met je iOS- of iPadOS-apparaat. Begin met het afspelen van media en het zal tegelijkertijd op beide koptelefoons worden afgespeeld.

Om een ​​van de sets oordopjes of koptelefoons los te koppelen, gaat u terug naar het AirPlay-scherm en tikt u nogmaals op het vinkje. Je kunt ook de koptelefoon uitzetten of de AirPods terug in de case doen om het delen van audio te stoppen.

Bekijk deze acht instellingen eens als je eenmaal hebt geüpgraded naar iOS13 om het meeste uit de update te halen.

gerelateerde berichten