Muziek, films en meer cadeau doen vanuit de iTunes Store

Je hebt ongetwijfeld al eerder muziek, films, tv-programma’s en audioboeken van iTunes gekocht, maar het was waarschijnlijk voor jezelf. Als u iets uit de iTunes Store wilt kopen en het aan iemand anders wilt schenken, kunt u dit als volgt doen.

Het proces voor het schenken van digitale inhoud in iTunes is verrassend ingewikkeld, vooral omdat het niet intuïtief is hoe je daar moet komen.

Het eerste dat u wilt doen, is de iTunes Store-app openen.

Van daaruit kunt u bladeren en het stuk digitale inhoud vinden waarnaar u op zoek bent, of u klikt op het tabblad ‘Zoeken’ onder aan het scherm.

  Meer suggesties bekijken in de Chrome-adresbalk

Typ bovenaan het scherm de titel van de film, het nummer, het album of wat je ook zoekt. In mijn geval ben ik op zoek naar een specifiek audioboek van Dale Earnhardt Jr. om aan mijn moeder te geven.

Tik na het selecteren van de digitale inhoud op de knop “Delen” in de rechterbovenhoek van het scherm.

Tik op “Cadeau” in het blad Delen.

Typ vervolgens het e-mailadres van uw ontvanger in het vak “Aan”. Als ze al in je contacten staan, kun je ze ook op die manier selecteren. Typ uw naam in het vak “Van”. Daaronder kunt u desgewenst een bericht typen.

  Hardwarebeveiligingssleutels worden steeds teruggeroepen; Zijn ze veilig?

Scroll naar beneden en onder de instelling “Cadeau verzenden” kun je selecteren wanneer je het cadeau naar je ontvanger wilt sturen – geweldig als je wilt dat ze het op kerstochtend, hun verjaardag of wat dan ook ontvangen. Druk op “Volgende” in de rechterbovenhoek als je klaar bent.

Selecteer op het volgende scherm een ​​thema en klik op “Volgende” om door te gaan.

Bevestig dat alle informatie correct is en tik vervolgens op ‘Kopen’.

Bevestig nogmaals en tik vervolgens op ‘Koop nu’. Mogelijk moet u uw Apple ID verifiëren om de aankoop te voltooien.

Zodra de aankoop is voltooid, gaat u naar een bevestigingsscherm. Druk op “Gereed” in de rechterbovenhoek om te voltooien. De ontvanger ontvangt een e-mail waarin staat dat je hem iets cadeau hebt gedaan van iTunes, met instructies over hoe je het kunt inwisselen.

  Een afbeelding verscherpen in MS Word