Muziek toevoegen aan Google Presentaties

Het toevoegen van muziek aan een verder tekstzware Google Presentaties-presentatie kan het spannender maken. Als je muziek aan Google Presentaties wilt toevoegen, moet je een YouTube- of Google Drive-video gebruiken of in plaats daarvan een link naar een streamingdienst van derden gebruiken.

Een YouTube-video toevoegen

U kunt geen audiobestanden toevoegen aan Google Presentaties-presentaties, maar u kunt wel video’s toevoegen. De eenvoudigste oplossing voor gebruikers die muziek willen toevoegen aan hun Google Presentaties-presentatie, is door een YouTube-video toe te voegen.

Dit voegt direct een YouTube-video toe aan uw Google Presentaties-presentatie en laadt de YouTube-videospeler met afspeelopties. Zodra een video begint te spelen, blijft deze spelen totdat u naar de volgende dia gaat.

Open om te beginnen uw Google Presentaties presentatie en klik op de dia waaraan u uw YouTube-video wilt toevoegen. Klik in het bovenste menu op Invoegen > Video.

U kunt naar YouTube-video’s zoeken op het tabblad “Zoeken” van het selectievak “Video invoegen”. Als je geen specifieke YouTube-URL hebt, gebruik dan deze zoekfunctie om een ​​relevante video te vinden.

  HDR-indelingen vergeleken: HDR10, Dolby Vision, HLG en Technicolor

Zodra je een video hebt gevonden, selecteer je deze en klik je onderaan op de knop ‘Selecteren’ om deze aan je presentatie toe te voegen.

Als je al een YouTube-video hebt die je wilt toevoegen en de URL bij de hand hebt, klik je op het tabblad ‘Op URL’ en plak je het webadres in het daarvoor bestemde vak.

Er verschijnt een voorbeeld van je video onder. Als u klaar bent, klikt u op de knop “Selecteren”.

Uw video wordt ingevoegd in de door u gekozen dia, waar u het formaat kunt wijzigen en op zijn plaats kunt verplaatsen.

Een Google Drive-video toevoegen

Als alternatief voor het invoegen van YouTube-video’s, kunnen gebruikers van Google Presentaties hun eigen privé Google Drive-video’s invoegen. U kunt deze video’s invoegen vanuit hetzelfde selectievak “Video invoegen” als hierboven.

Net als bij YouTube-video’s, worden ingevoegde Google Drive-video’s afgespeeld totdat u naar een andere dia gaat.

Om een ​​Google Drive-video toe te voegen, gaat u naar de door u gekozen dia, klikt u op Invoegen > Video, klikt u op het tabblad ‘Google Drive’ en zoekt u uw video op in uw cloudopslag.

  Hoe u uw Spotify Wrapped 2020 kunt vinden

U moet eerst uw videobestanden synchroniseren met Google Drive, met behulp van de pc-app of door de video te uploaden vanaf de Google Drive-website.

Zodra u een video in uw Google Drive-opslag heeft gevonden, klikt u erop en klikt u vervolgens op de knop “Selecteren”.

Uw video wordt ingevoegd op uw dia. U kunt het vervolgens verplaatsen en het formaat aanpassen aan uw presentatie.

U kunt deze methode gebruiken om alleen video’s toe te voegen vanuit hetzelfde Google-account dat u gebruikt om uw Google Presentaties-presentatie te maken. Als je andere soorten video’s wilt invoegen, moet je in plaats daarvan een openbare YouTube-video gebruiken.

Muziek toevoegen van een online streamingdienst

Helaas staat Google je niet toe om muziekbestanden rechtstreeks in te voegen zoals je kunt met een YouTube- of Google Drive-video. Als tijdelijke oplossing kunt u in plaats daarvan een koppeling maken naar nummers die worden gehost op online streamingdiensten zoals Spotify of SoundCloud.

De muziek van een van deze services wordt geladen op een achtergrondtabblad, waar het blijft spelen totdat je het handmatig sluit of de audio stopt.

  Hoe de diagrootte in PowerPoint te wijzigen

Voeg om te beginnen een geschikt afspeelobject in waarop u tijdens uw presentatie gemakkelijk kunt klikken, zoals een afbeelding, een vorm of een groot tekstvak. Als u bijvoorbeeld een vorm wilt invoegen, klikt u op Invoegen > Vorm en selecteert u vervolgens de door u gekozen vorm in de extra menu’s.

Klik in Google Presentaties op Invoegen > Vorm > Vormen” width=”610″ height=”339″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Versleep met uw muis om de door u gekozen vorm te creëren.  Eenmaal gemaakt, kunt u beginnen met typen om tekst aan uw vorm toe te voegen om het doel ervan te verduidelijken.</p>
<p>Klik met de rechtermuisknop op uw object en klik op “Koppelen” in het menu.  Je hebt nu de URL voor de door jou gekozen audio nodig.</p>
<p><img loading=

Plak in het vak “Link” uw audio-URL van de door u gekozen service van derden. Klik op de knop “Toepassen” om te bevestigen.

Als u tijdens uw Google Presentaties-presentatie op dit object klikt, wordt de door u gekozen audio-inhoud geladen.

Het kan dit echter alleen op een apart tabblad doen, dus als u liever alles in uw presentatie wilt houden, gebruikt u in plaats daarvan een Google Drive- of YouTube-video.

gerelateerde berichten