Muziek toevoegen aan uw PowerPoint-presentatie

Er zijn veel manieren om uw PowerPoint-presentatie te verbeteren: animaties aan objecten toevoegen, dia-overgangsstijlen aanpassen en interessante thema’s gebruiken om er maar een paar te noemen. Daarnaast kun je ook muziek toevoegen aan je presentatie.

Muziek toevoegen aan uw presentatie

PowerPoint maakt het heel eenvoudig om muziek toe te voegen aan uw presentatie. Muziek toevoegen aan uw presentatie kan een geweldig idee zijn, maar er zijn ook gevallen waarin het als onprofessioneel kan worden beschouwd. We zijn hier niet om u te vertellen wanneer u het moet doen, maar alleen hoe u het moet doen, maar om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de situatie.

Schakel over naar het tabblad “Invoegen” en klik vervolgens op de knop “Audio”.

Er verschijnt een menu met de mogelijkheid om muziek vanaf uw pc te uploaden of uw eigen audiotrack op te nemen.

  Bamboepapier gaat eindelijk multi-platform en we namen het voor een spin

Als u uw eigen audio wilt opnemen, selecteert u ‘Audio opnemen’ en het venster ‘Geluid opnemen’ verschijnt. Ga je gang en geef je audio een naam en klik vervolgens op het pictogram “Opnemen” als je klaar bent om te beginnen.

Nadat het pictogram “Opnemen” is geselecteerd, start een timer die u de totale lengte van het opgenomen geluid geeft. Zodra u klaar bent om de opname te stoppen, drukt u op het pictogram “Stoppen”. Om naar uw opname te luisteren, kunt u op het pictogram “Afspelen” drukken. Als u tevreden bent met wat u opneemt, selecteert u “OK” om het in uw presentatie in te voegen.

Als u liever muziek vanaf uw pc uploadt, gaat u terug naar het menu met audio-opties en selecteert u ‘Audio op mijn pc’. Hiermee wordt de map van uw pc geopend. Zoek het audiobestand dat u wilt gebruiken en selecteer vervolgens ‘Invoegen’ rechtsonder in het venster. PowerPoint ondersteunt verschillende populaire formaten, zoals MP3, MP4, WAV en AAC.

  Niet alle 5G is gelijk: millimetergolf, low-band en mid-band uitgelegd

Nu zie je een luidsprekerpictogram verschijnen in je presentatie. Hier kunt u de audio afspelen, het volume regelen en de audio 0,25 seconden achteruit of vooruit verplaatsen.

Bovendien verschijnt het tabblad “Afspelen” in het lint. Standaard is de ‘Audiostijl’ automatisch ingesteld op ‘Geen stijl’. Dit betekent dat de audio alleen wordt afgespeeld op de dia waar u deze invoegt, het pictogram in de presentatie verschijnt en de audio pas begint als u op dat pictogram klikt.

Maar dat kun je allemaal veranderen. U kunt de opties hier gebruiken om het standaard afspeelvolume aan te passen, te kiezen of de muziek automatisch of met een klik start, of het over andere dia’s wordt afgespeeld, of het doorloopt totdat u het stopt, enzovoort.

  Toegang tot een gedeeld Google-bestand voltooien en intrekken

We gaan dit veranderen door ‘Afspelen op de achtergrond’ te selecteren in het gedeelte ‘Audiostijlen’.

Er zijn ook een paar andere opties voor u beschikbaar. U kunt bladwijzers voor specifieke tijden in uw audioclip toevoegen (of verwijderen), delen van de audio bijsnijden en uw audio een fade-in/out-effect geven.

Gebruik deze tools om de perfecte audio voor uw presentatie aan te passen.