Nee, slimme meters zijn niet gevaarlijk voor uw gezondheid

Voordat u op zoek gaat naar wat slimme meters zijn, moet u iets heel belangrijks horen: slimme meters vormen, net als elk ander apparaat dat radiofrequentiestraling uitstraalt, geen enkel risico voor uw gezondheid.

Op het internet is er momenteel veel te doen over de gevaren van slimme meters. Mensen beweren dat, omdat slimme meters gebruik maken van radiofrequenties, ze kanker, angst, slapeloosheid en andere complicaties kunnen veroorzaken. Dit zijn niet alleen onschuldige internet-samenzweringen; er zijn echte protesten tegen de invoering van slimme meters in de hele staat, en demonstranten noemen hun gezondheid als hun grootste zorg. Maar wat zijn slimme meters, hoe werken ze en waarom is radiofrequente straling onschadelijk?

Slimme meters zijn walkietalkies die het energieverbruik meten

Slimme meters zijn digitale apparaten die worden gebruikt om het energieverbruik van uw huis te meten. Ze meten nauwkeurig uw elektriciteitsverbruik in kilowattuur en gebruiken draadloze radiofrequentietechnologie (RF) om uw energieverbruik in realtime door te geven aan het nutsbedrijf. Dat is het deel waarvan mensen denken dat het gevaarlijk is: de radiofrequenties. Maar daar komen we zo op terug.

Elektrische meters, zowel slim als dom, meten de hoeveelheid elektriciteit die je gebruikt in kilowattuur. Ze worden meestal buiten uw huis geïnstalleerd, maar zoals u waarschijnlijk wel kunt raden, zijn ze aangesloten op het circuit van uw gebouw.

Oude mechanische meters meten je energieverbruik aan de hand van twee metalen geleiders en een aluminium plaatje. De twee geleiders gebruiken de elektriciteit die door je huis stroomt om een ​​elektromagnetisch veld (een vorm van straling) te vormen, waardoor de aluminium plaat gaat draaien. De plaat draait sneller naarmate je meer stroom verbruikt en langzamer naarmate je minder stroom verbruikt. Terwijl de plaat ronddraait, worden de versnellingen op een display met vijf panelen, een indicator genaamd, gedraaid, die u uw energieverbruik in kilowattuur vertelt.

Slimme meters gebruiken AC-sensoren om spanning en stroomsterkte in het circuit van uw huis te meten. Het zijn nauwkeurige digitale sensoren zonder bewegende delen, en ze lopen geen risico dat ze defect raken door mechanische gebreken of slijtage. In tegenstelling tot mechanische meters communiceren slimme meters het energieverbruik met het nutsbedrijf via radiofrequentie, waardoor er geen metercontroleurs nodig zijn en het nutsbedrijf uw energieverbruik in realtime kan bekijken.

  Hands-on met Skype-spraak- en videogesprekken voor Outlook.com

Verwar slimme meters niet met producten voor energiemonitoring zoals de Gevoel of de Smappee. Dit zijn apparaten die aan uw elektrische paneel worden bevestigd en waarmee u uw energieverbruik op uw telefoon of tablet kunt volgen, en ze vertellen u hoe u geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekening.

Wat is het probleem?

Veel mensen verspreiden de mythe dat RF-straling van slimme meters kanker, slapeloosheid, angst en tal van andere gezondheidsproblemen veroorzaakt. Maar er zijn slimme meters geïnstalleerd in Amerikaanse huizen sinds 2006, en volgens de Amerikaanse Energy Information Administration, bijna half van alle Amerikaanse huizen heeft een slimme meter. Waar komt deze verkeerde informatie vandaan, en waarom is het zo plotseling?

Nou, sommige Amerikanen maakten zich zorgen over slimme meters toen ze voor het eerst werden geïntroduceerd in 2006, maar naarmate de tijd verstreek, begonnen die zorgen te vervagen. Maar het VK is onlangs begonnen met een landelijke overgang van mechanische meters naar slimme meters (die zijn voorverpakt met energiemonitoren, gelukkige Britten), en het heeft een beetje controverse veroorzaakt.

Aanvankelijk maakte slechts een fractie van het VK zich zorgen over de invloed van slimme meters op hun gezondheid. Maar nadat Britse nutsbedrijven in het nieuws kwamen voor het opblazen van de elektriciteitsrekeningen van mensen en fabricagefouten negeren in duizenden slimme meters werd het ‘gezondheidsprobleem’ van slimme meters een veelgehoorde klacht en een hot topic voor tweederangs internetnieuwssites die snel geld wilden verdienen. Mensen wilden een reden om slimme meters te haten, dus begonnen halfbakken internetwebsites te beweren dat slimme meters kanker veroorzaken. En aangezien het internet wereldwijd is, hebben deze onzinkwesties hun weg over de Atlantische Oceaan gevonden.

Maar deze zorgen zijn complete onzin. RF-straling is ongevaarlijk.

Laagfrequente straling is onschadelijk

We hebben al uitgelegd waarom wifi en andere RF-toepassingen niet gevaarlijk zijn, maar we nemen even de tijd om het nog een keer uit te leggen. Het is een beetje ingewikkeld, maar als je dat weet ioniserende straling is gevaarlijk, en dat? niet-ioniserende straling is ongevaarlijk, dan komt het wel goed.

  Waar zijn de Admin Tools voor Office 365?

De gevaarlijke straling waarover je hoort in Tsjernobyl-documentaires en Godzilla-films is ioniserende straling. Deze vormen van hoogfrequente straling bezetten het uiteinde van het stralingsspectrum en ze zijn krachtig genoeg om atomen en moleculen van hun elektronen te ontdoen. De krachtigste vormen van ioniserende straling zijn gammastralen en röntgenstralen, en ze worden veroorzaakt door internucleair en intranucleair verval.

Zal uw slimme meter enige vorm van nucleair verval veroorzaken? Natuurlijk niet. Je huis zou verdampen.

Slimme meters werken tussen de 902 MHz- en 2,4 GHz-banden, dus ze zijn geclassificeerd als radiofrequenties, die het laagste deel van het stralingsspectrum innemen. Radiofrequenties zijn niet-ioniserend en volkomen onschadelijk. Ze zijn minder krachtig dan het IR-licht in de afstandsbediening van je tv, of de UV-frequenties die je op het strand opzuigt om een ​​pittige kleur te krijgen.

Geloof me niet? De krachtigste wifi-routers werken op een 5,8 GHz-band, wat veel hoger is dan welke slimme meter dan ook. Steek je hand naast een wifi-router en laat het me weten als het heet wordt.

Deze wetenschap is niet onbeslist; het is een feit. Elke Amerikaan die de afgelopen 100 jaar heeft geleefd, is elke dag van zijn leven gebombardeerd door RF-straling, maar de levensverwachting blijft stijgen. Meer testen zijn gedaan op de veiligheid van radiofrequenties dan op de chemicaliën in uw tapijt of tandpasta.

Hoe u geld kunt verdienen met een online samenzwering

Volgens een studie uit 2011 van de US Energy Information Administration zijn gezondheidsproblemen: een van de belangrijkste oorzaken opzegging slimme meter of uitstel van installatie. Dit is een onschuldig symptoom van een zeer ernstig probleem. Het internet is verzadigd met verkeerde informatie, en het heeft invloed op de echte wereld.

In de schrijfwereld hebben we iets dat een ‘niche’ wordt genoemd. Een niche is wat een website of een schrijver onderscheidt van de rest, het is wat een stem autoriteit geeft binnen een online gemeenschap, en het is wat het geld binnenbrengt. Helaas, zelfs wanneer een website kwaliteitsinhoud binnen een niche produceert, is het moeilijk om verkeer te genereren.

  Duurt het echt 60 seconden om een ​​telefoongesprek te traceren?

Maar als u uw bedrijf rond samenzweringen bouwt, is het heel gemakkelijk om een ​​niche te creëren en winst te maken. Het geschreven woord heeft een zekere mate van autoriteit, en als je veel ophef maakt over iets waar de gemiddelde persoon niet veel van weet (zoals laagfrequente straling), dan is de kans groot dat mensen alles geloven wat je zegt , vooral als u hen vertelt dat hun gezondheid in gevaar is.

Wil je geld verdienen met een online complot? Hier is een korte handleiding:

Zoek iets dat gewoon is, maar toch mysterieus, en doe alsof het dodelijk is. Het maakt niet uit of de wetenschap tegen je is, want mensen geloven de wetenschap niet.
Bouw een gemeenschapsgevoel op. Mensen zullen elkaar voeden om hun overtuigingen meer valide te laten voelen.
Gemakkelijk te lezen getuigenissen zijn meer dan een miljoen wetenschappelijke artikelen waard. Maar als je een halfbakken wetenschappelijk artikel of een achterhaalde studie kunt vinden, dan moet je die gebruiken.
Probeer op het nieuws te komen. Ze willen ook geld verdienen.
Bedenk een oproep tot wapens. Wanneer mensen publiekelijk ergens tegen protesteren, luisteren ze minder snel naar tegengestelde opvattingen.
Overtuig mensen dat ze deel uitmaken van een gemeenschap van ‘waarheid’ en dat ze vechten tegen een krachtige samenzwering.
Geef de overheid de schuld. Mensen haten de overheid.
Negeer gemakshalve logische equivalentie. In het geval van slimme meters moet je mensen aanraden om mechanische meters te gebruiken, ook al produceren mechanische meters EM-straling.
Werk samen met andere complotgemeenschappen. Je volgers kunnen elkaar overlappen.

Elke website of testimonial blogpost die een claim maakt over uw gezondheid, doet dit met winstoogmerk. Ze doen het niet omdat ze om je geven en ze doen het niet omdat ze de kinderen willen redden; ze doen het omdat elke klik op hun website een of andere vorm van advertentie-inkomsten oplevert.

De radiofrequenties van een slimme meter zullen je niet doden, maar als je alles gelooft wat je online leest, kan dit ertoe leiden dat je domme beslissingen neemt met je gezondheid. Kijk altijd waar een website zijn informatie vandaan haalt en probeer dingen af ​​te wegen in termen van bewijs, niet van speculatie.

bronnen: FPL