Neem een ​​video op van het huidige tabblad in Chrome met Screencastify

Er zijn verschillende screencast-software, zowel gratis als betaald, waarmee gebruikers activiteiten op het scherm in een webbrowser kunnen opnemen. Screencast-O-Matic van Big Nerd Software is bijvoorbeeld een perfect voorbeeld. Met de populaire webgebaseerde app kun je screencasts maken, gesproken tekst toevoegen en de uitvoer uploaden naar Screencast-O-Matic of YouTube, of gewoon opslaan op je lokale schijf voor offline weergave. Onlangs kwam ik Screencastify tegen, een lichtgewicht extensie die vergelijkbare functionaliteit biedt in Chrome, en vond het de moeite waard om met onze lezers te delen. De doodeenvoudige tool maakt het mogelijk om schermactiviteit op een Chrome-tabblad of op het bureaublad op te nemen. Het bevat ook opties voor het configureren van de schermresolutie en framesnelheid.

  Wat is Denuvo en waarom haten gamers het?

Het kale ontwerp van Screencastify maakt het minder ingewikkeld en functioneler. Zodra het is geïnstalleerd, hoeft u alleen maar op het werkbalkpictogram te klikken om een ​​menu weer te geven van waaruit u dingen kunt configureren volgens uw vereisten. U kunt de opnamemodus (tabblad of bureaublad) kiezen, bijvoorbeeld zowel FPS als resolutie specificeren door hieronder op ‘Opties’ te klikken.

U kunt zowel de tabgrootte als de resolutielimiet instellen op waarden van 240p tot 1080p. Evenzo kan FPS (frames per seconde) worden ingesteld op 1, 5, 10 of 25. Een selectievakje onder deze twee instellingen stelt u in staat om de muiscursor in uw screencast in te schakelen.

Klik na het configureren van de vereiste instellingen op ‘Start Recording’. Als de ‘Capture’-modus is ingesteld op ‘Tab’, begint Screecastify met het vastleggen van alle activiteiten op het scherm binnen het huidige tabblad. Als u klaar bent, kunt u op stoppen klikken om te voltooien. Screencasts kunnen ook op elk moment worden onderbroken en hervat.

  Apple maakt de MacBook Pro's waarop je hebt gewacht

Zodra dat is gebeurd, houdt de extensie het bestand in de cache en kunt u het hernoemen, verwijderen of exporteren naar lokale opslag als HTML5-ready WebM-video, of uploaden naar YouTube. Het geeft ook de grootte van elke opname weer.

Desktop-opname werkt op dezelfde manier, maar eerst moet u de optie ‘UserMedia’ inschakelen in de chrome://flags/ experimentele console.

Om dat te doen, typt u chrome://flags/ in de URL-balk, klikt u op ‘Inschakelen’ onder ‘Ondersteuning voor schermopname inschakelen in getUserMedia().’, en start u Chrome opnieuw. Zodra dat is gebeurd, zou u in de bureaubladmodus moeten kunnen screenen.

Screencastify is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar bevat ook alle essentiële screencasts. Als je op zoek bent naar een volwaardige screencast-tool, dan is deze waarschijnlijk niet voor jou. Als u echter een Chrome-gebruiker bent die vaak de behoefte vindt om activiteit binnen een website vast te leggen – misschien om een ​​vriend te begeleiden – kan Screencastify een klik verwijderd zijn.

  Pre-registreren voor Tekken Mobile

Installeer Screecastify vanuit de Chrome Web Store