Netwerklocaties instellen en gebruiken op een Mac

De Mac bestaat al zo lang dat er een aantal functies zijn die velen zijn vergeten, of nooit wisten dat ze bestonden. Netwerklocaties zijn een goed voorbeeld, maar ze kunnen super handig zijn. Dit is waarom.

Netwerklocaties maken al jaren deel uit van macOS, maar het is echt jammer hoe vaak ze ongebruikt blijven. Als je iemand bent die je Mac regelmatig op meerdere locaties gebruikt en verbinding maakt met verschillende netwerken, zowel bekabeld als draadloos, dan kan het gebruik van meerdere netwerklocaties levensreddend zijn.

Wat zijn netwerklocaties?

De beste manier om aan netwerklocaties te denken, is als een verzameling opgeslagen voorkeuren. Als u uw Ethernet-verbinding thuis in één richting wilt instellen, maar op kantoor verschillende instellingen wilt hebben, dan is een paar netwerklocaties perfect, omdat u hierdoor niet telkens in Systeemvoorkeuren hoeft te duiken als u vanaf een andere plaats werkt. Mogelijk wilt u ook verschillende serviceorders instellen, bijvoorbeeld afhankelijk van waar u zich bevindt.

  Amazon Prime-videoprofielen toevoegen en beheren

Een netwerklocatie instellen

Open om te beginnen het Apple-menu en klik op ‘Systeemvoorkeuren’.

Klik vervolgens op ‘Netwerk’.

Klik bovenaan het venster op het vervolgkeuzemenu ‘Locatie’ en klik vervolgens op ‘Locaties bewerken’.

Klik op de knop “+” om een ​​nieuwe locatie toe te voegen en voer vervolgens de gewenste naam in. U kunt locaties ook verwijderen door op de knop “-” te klikken zodra ze niet langer nodig zijn.

Klik op de knop “Gereed”. Uw nieuwe locatie kan nu worden geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Locatie die we eerder zagen. Selecteer het en breng de gewenste wijzigingen aan. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden voor die specifieke locatie opgeslagen zodra u op de knop “Toepassen” klikt.

  De enquêtetools van Microsoft Teams gebruiken

Hoe van locatie te wisselen

Als u een nieuwe locatie moet selecteren, kunt u dit het snelst doen door op het Apple-logo te klikken, ‘Locatie’ te selecteren en vervolgens de locatie te kiezen die u actief wilt maken.