Nintendo DS-spellen op Linux spelen met MelonDS

De Nintendo DS was een van Nintendo’s meest succesvolle draagbare spelconsoles aller tijden. Helaas stopt het in 2021. Dus als je van je favoriete Nintendo DS-spellen wilt genieten, moet je ze nabootsen.

Als je een Linux-gebruiker bent, is de beste manier om een ​​Nintendo DS op Linux te emuleren met de MelonDS-applicatie. Hier leest u hoe u het kunt laten werken.

Opmerking: AddictiveTips onderschrijft op geen enkele manier het online downloaden van Nintendo DS-game-ROMS. Als u uw favoriete spellen wilt emuleren, gebruik dan uw legale spellen.

MelonDS installeren op Linux

De MelonDS-emulator is uitstekend en op Linux kunnen gebruikers op hun gemak DS- en DSi-games emuleren. Het is echter niet vooraf geïnstalleerd op een Linux-besturingssysteem, dus we zullen moeten bespreken hoe we het kunnen instellen.

Om de MelonDS-app op uw systeem te installeren, opent u een terminalvenster. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad openen door op . te drukken Ctrl + Alt + T op het toetsenbord. Volg vervolgens, met het terminalvenster geopend, de onderstaande instructies.

Flatpak

Verreweg de beste manier om de Melon DS-emulator op uw Linux-computer te laten werken, is door deze via Flatpak te installeren. Waarom? Flatpak wordt ondersteund op 99% van de Linux-besturingssystemen en kan ook communiceren met de Gnome Software-applicatie, wat het voor gebruikers gemakkelijker maakt.

  De 5 beste audiotools voor Linux

Als je Melon DS als Flatpak op je Linux-computer wilt laten werken, moet je eerst de Flatpak-runtime installeren. Deze runtime is een helper die op de achtergrond op Linux zit en pakketupdates en installaties vergemakkelijkt.

Om de Flatpak-runtime op uw computer te laten werken, installeert u het “flatpak” -pakket met uw Linux-pakketbeheerder. Als je hulp nodig hebt, volg dan onze uitgebreide gids over dit onderwerp.

Nadat je de Flatpak runtime hebt ingesteld, is de volgende stap het opzetten van de app store op je systeem. Gebruik in een terminal de flatpak remote-add commando hieronder om de Flathub app store toe te voegen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Zodra de Flathub app store op uw Linux-pc is geconfigureerd, kunt u de Melon DS-toepassing op uw computer installeren. De … gebruiken flatpak installeren onderstaande opdracht, installeer de app.

flatpak install flathub net.kuribo64.melonDS

Snap pakket

Als je de Flatpak app store niet kunt gebruiken, kun je de MelonDS app werkend krijgen via de Ubuntu Snap store. Snaps draaien op een breed scala aan Linux-besturingssystemen, maar alleen met de Snapd-runtime geconfigureerd.

Om de Snapd-runtime op uw computer te configureren, installeert u het “snapd”-pakket op uw computer. Schakel vervolgens het bestand “snapd.socket” met Systemd in op uw computer. Gebruik ten slotte de snel installeren commando om de nieuwste release van MelonDS op uw computer te laten werken.

sudo snap install melonds

Arch Linux

De MelonDS-applicatie kan op Arch Linux worden geïnstalleerd via de Arch Linux User Repository. Als je deze applicatie op je computer wilt installeren via de AUR, begin dan met het opzetten van de “git” en “base-devel” pakketten op je computer.

sudo pacman -S git base-devel

Nadat je de twee pakketten hebt ingesteld, moet je de Trizen AUR-helpertool installeren. Deze app maakt het installeren van Melon DS veel eenvoudiger. Installeer Trizen met behulp van de onderstaande opdrachten.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Met de Trizen AUR-helper in gebruik, kun je het MelonDS-programma installeren met behulp van de trizen -S onderstaande opdracht.

trizen -S melonds

DS-games spelen met MelonDS

Om games te spelen met MelonDS, moet je de BIOS-firmware toevoegen. Je moet een BIOS toevoegen dat is geëxporteerd vanaf je eigen Nintendo DS/DSi. Voor meer informatie over het dumpen van uw DS-firmware, klikt u op hier.

  Hoe de nieuwste AMDGPU-PRO-stuurprogramma's op Linux te installeren?

Zodra de firmware met de MelonDS-dumper is gedumpt, zoekt u de knop “Config” in MelonDS. Selecteer vervolgens de knop “Config”. Zoek vanaf hier het gedeelte “DS-mode”; voeg hier uw firmware voor de DS toe. U moet ARM9, ARM7 en de DS-firmware toevoegen.

Wanneer je je DS-firmware aan MelonDS hebt toegevoegd, klik je op de knop “OK” om de instellingen te sluiten. Zoek vervolgens de knop “Bestand” en klik erop met de muis om het bestandsmenu te openen. Klik vanaf hier met de muis op de knop “ROM openen”.

Na het selecteren van de “Open ROM”-knop, verschijnt er een pop-upvenster. Blader vanaf hier naar je Nintendo DS ROM. Als je het hebt gevonden, selecteer je het en MelonDS zal het openen.

  Hoe Rapid Photo Downloader op Linux te installeren en te gebruiken?

Zodra de ROM is geopend in MelonDS, klikt u op “Config” in de emulator, gevolgd door de knop “Invoer en sneltoetsen”. Kijk dan eens naar de besturing. Als u de bedieningselementen wilt wijzigen, klikt u op de vakjes en wijst u nieuwe bedieningselementen toe. Als u klaar bent, klikt u op “OK”.

Met de besturing ingesteld, ben je vrij om je Nintendo DS-game te spelen. Genieten van!