Nokia brengt de baanbrekende Z Launcher voor Android uit

U herinnert zich misschien dat toen Nokia werd overgenomen door Microsoft, er veel teleurgestelde gezichten volgden. Sommigen van hen werkten (nog steeds) voor Nokia. Het team dat niet door Microsoft werd overgenomen, was de technologiegroep van Nokia. Ze hebben Nokia geholpen met tal van software- en hardware-updates, maar tot nu toe hadden ze niets om hun eigendom te noemen. Voordat we daar aan beginnen, moeten we je eraan herinneren dat er tonnen draagraketten zijn voor Android, Google’s Now, Buzz Launcher, Terrain Home, enzovoort. Het komt als een complete verrassing dat de naam Nokia zich zo direct op Android-gebied zou wagen. Nokia Technologies heeft de Z Launcher voor Android uitgebracht. Het heeft elementen van hun ooit veelbelovende, nu 10 jaar oude 7710-telefoon, het heeft elementen van Maemo en Meego, maar het behoudt zijn eigen identiteit

Bij de eerste lancering geeft de Z-launcher je een tutorial/walkthrough van alles wat je kunt doen. Zoals met alle goede ideeën, houdt de Z Launcher het simpel. De achtergrond blijft hetzelfde als degene die je had op je standaard launcher (Google Now, in de testcase) en het behoudt je pictogramplaatsing in de startbalk. De rest is anders, maar niet opdringerig.

  iMessage-functies die u moet vermijden met uw Green Bubble Android Buddies

Het opstartprogramma controleert uw oproepgeschiedenis en uw meest gebruikte apps om een ​​snelstartlijst te vullen. Het beste is dat het opstartprogramma na verloop van tijd leert om een ​​steeds nauwkeuriger snelstartlijst weer te geven. Het gaat een stap verder en leert uw voorkeuren op het tijdstip van de dag. Dat wil zeggen: tijdens kantooruren heb je een andere quick launch en in de vrije tijd een aparte.

Je reflex zal zijn om naar het scherm te vegen om te zien wat het nog meer kan doen, alleen om te ontdekken dat er een lijn wordt getrokken waar je hebt geveegd. Dit is waar de Z-draagraket het reservaat verliet. Je hebt toegang tot bijna elke functie van je telefoon, door met de hand een alfabet van een app, een contactpersoon of een e-mailadres te schrijven, zo ongeveer alles.

  Hoe het standaard USB-verbindingstype in Android 6.0 in te stellen?

Dit was in het begin een beetje verwarrend, vanwege de lange aanhoudende veeggewoonten. Als je die eenmaal hebt overwonnen, zul je merken dat dit eigenlijk heel goed gedaan is. Je schrijft een brief en het opstartprogramma zoekt op de telefoon naar iets dat overeenkomt, hoe meer letters je toevoegt, hoe specifieker het wordt. Het is vergelijkbaar met de voorspellende zoekopdracht van Google.

De karakterherkenning was behoorlijk raak. U kunt meerdere brieven in één keer schrijven, of u kunt letter voor letter schrijven, voor het geval u uw zoekopdracht wilt verfijnen. Als u op Terug drukt, gaat u naar de oorspronkelijke snelstartopties en kunt u indien nodig opnieuw zoeken. Als u handmatig door uw apps wilt bladeren, drukt u gewoon op de menuknop en u wordt naar een Windows Phone-achtige gealfabetiseerde app-lijst geleid.

Dit is absoluut een nieuwe benadering van draagraketten. Er is een enorme belofte in het idee dat een draagraket van je leert terwijl het snelle toegang mogelijk maakt met slechts een gebaar. In eerste instantie lijkt het inefficiënt, maar als je eenmaal over de eerste bult heen bent, kun je het idee waarderen voor hoe uniek het is. We zijn nu erg geïnteresseerd in wat Nokia Technologies nog meer van plan is. Ik geniet persoonlijk van deze niet-pro-windows-telefoonaanpak die ze gebruiken, ze hebben een aantal serieus goede ideeën. De Z Launcher bevindt zich nog in de bètafase, hij is nog niet geperfectioneerd (bijvoorbeeld: probeer C en L samen te schrijven), maar er wordt gezegd dat hij op weg is naar voltooiing.

  Aanpasbare, op context gebaseerde wekker-app voor Android

Z Launcher downloaden (G+ Aanmelden vereist)

gerelateerde berichten