Officiële RAR-archiveringsapp nu beschikbaar voor Android

Voor niet-ingewijden kunnen hulpprogramma’s voor bestandscompressie behoorlijk verwarrend zijn vanwege een verbijsterend aantal bestandsindelingen die er zijn, waarvan vele alleen door specifieke toepassingen worden ondersteund. Voor de power-users onder ons moet een compressietool ook geavanceerde instellingen bevatten om elk klein detail aan te passen. De meeste mensen gebruikten bestandscompressietools op computers, maar sinds de komst van krachtige smartphones is de taak ook gebruikelijk geworden op mobiele apparaten. Het vinden van een goede app voor bestandscompressie kan echter een verwarrende taak zijn, tenzij de app van een gezaghebbende ontwikkelaar is. De gratis RAR voor Android van RARLAB – het team achter WinRAR – wil helpen.

De app is ontworpen om u RAR- en ZIP-bestanden te laten maken – twee van de meest populaire archiefformaten – naast het repareren van beschadigde items. U kunt ook bestaande RAR-, ZIP-, TAR-, GZ-, BZ2-, XZ-, 7z-, ISO- en ARJ-archieven uitpakken. RAR voor Android is ook ontworpen om meerdere CPU-kernen van moderne apparaten te gebruiken om dingen te versnellen.

  Boom Beach is nu beschikbaar voor Android

De eenvoudige en functionele interface van de app maakt hem intuïtief voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. De geïntegreerde bestandsverkenner toont de lijst met items die zijn opgeslagen op de interne of externe opslag van uw telefoon, en laat u archieven in een handomdraai uitpakken. U kunt meerdere archieven tegelijk selecteren en ze op dezelfde locatie, een bepaalde map of een nieuwe map uitpakken, verwijderen, kopiëren en plakken. Gebruikers kunnen ook batchgewijs bestanden uitpakken en archiveren om tijd te besparen.

Als het gaat om archiveringsopties, wordt de app geleverd met veel basis- en geavanceerde instellingen. U kunt niet alleen het archieftype kiezen, een wachtwoord instellen en solide archieven maken, maar ook het compressietype specificeren, in hoeveel delen het bestand moet worden gesplitst en de aangepaste grootte van het archief. Er is een tabblad Opties onder Archiveringsopties waar u een verscheidenheid aan aanvullende parameters kunt wijzigen om aan uw behoeften te voldoen, waaronder:

  Een app starten vanuit Snelle instellingen [Android]

Archiefbestanden testen
Maak aparte archieven aan (voor elk item)
Gebruik BLAKE2-bestandscontrolesom
Toon archiveringstijd
Archiefnaammasker

Met de tool kunt u ook profielvoorinstellingen van geselecteerde archiveringsopties opslaan voor later gebruik.

Voor bestandsextractie kunt u het bestemmingspad specificeren en kiezen of u bestaande items wilt overschrijven bij het uitpakken of verwijderen van de bestanden.

Een andere handige functie is dat u veelgebruikte items aan favorieten kunt toevoegen om ze later snel te openen. Om dat te doen, kunt u gebruik maken van de uitschuifbare navigatiebalk, die kan worden bekeken door vanaf de linkerrand van het scherm naar binnen te vegen.

  Hoe u Bing's dagelijkse foto's als uw achtergrond op Android kunt krijgen

Al met al een goed gemaakte archiveringstool met een respectabele hoeveelheid aanpassingsopties en extra functies. U kunt de app gratis downloaden via de onderstaande link.

Installeer RAR voor Android vanuit de Play Store