Omgekeerd scrollen uitvoeren op Windows 10

Je hebt misschien een unieke voorkeur als het gaat om scrollrichtingen, of je nu de muis of het touchpad gebruikt. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat de pagina in dezelfde richting wordt gescrold als waarin ze hun vinger op het touchpad bewegen. Sommige mensen doen dit op een omgekeerde manier. Dit wordt reverse scrollen genoemd. Achterwaarts scrollen van Windows 10 inschakelen op het trackpad van uw laptop is eenvoudig omdat Windows deze aanpassing standaard biedt. In sommige gevallen scrolt uw trackpad om verschillende redenen op de verkeerde manier. Dit probleem is op te lossen. Als u zich afvraagt ​​hoe u het omgekeerd scrollen van Windows 10 kunt inschakelen, volgt u de stappen die in dit artikel worden vermeld.

Omgekeerd scrollen uitvoeren op Windows 10

Hieronder hebben we laten zien hoe u omgekeerd scrollen kunt uitvoeren op zowel Touchpad als muis.

Methode 1: Op touchpad

Windows 10 ondersteunt achteruit scrollen op geselecteerde computers die wordt geleverd met een precisie-touchpad. Als deze optie niet beschikbaar is, kunt u de schuifrichting van Windows 10 wijzigen met behulp van de software van de fabrikant voor de randapparatuur. Volg de onderstaande instructies voor Windows 10 reverse scroll op het touchpad.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om Instellingen te openen.

2. Klik nu op Apparaten zoals afgebeeld.

3. Scroll naar beneden in het linkerdeelvenster en selecteer de optie Touchpad.

4. Ga naar het gedeelte Scrollen en zoomen in het rechterdeelvenster en kies Neerwaartse beweging scrollt naar beneden zoals afgebeeld.

5. Na het voltooien van deze stappen, scrollen de pagina’s in neerwaartse richting wanneer u omhoog scrolt op het touchpad. Zo verander je de scrollrichting van Windows 10 met Touchpad.

Methode 2: Op muis

Als u een muis gebruikt om door de Windows 10-pagina’s te navigeren, moet u enkele registersleutels aanpassen om Windows 10 reverse scroll in te schakelen. Dat wil zeggen, er is geen standaardoptie in de instellingen, maar u kunt het scrollgedrag wijzigen door uw muis-VID-ID te identificeren en de wijzigingen in de Register-editor door te voeren.

OPMERKING: Het bewerken of verwijderen van sleutels in het register is riskant, aangezien een kleine wijziging ernstige schade aan uw computer kan veroorzaken. Het wordt dus aanbevolen om een ​​volledige back-up op uw computer te maken voordat u doorgaat. Als u niet weet hoe u een back-up van uw register moet maken, raadpleeg dan onze handleiding Back-up en herstel van het register op Windows.

  Windows 10 verwijderde items ontbreken in de prullenbak (EXPERT FIX)

Stap I: Identificeer de VID-ID van de muis

De Vendor Identification ID (VID) wordt gebruikt om apparaten van elkaar te onderscheiden. Dit zijn 16-cijferige nummers die door USB Implementers Forum worden toegewezen aan een bepaald bedrijf waar Product Identification ID (PID) is toegewezen aan specifieke producten. Ze zijn ingebed in het onderdeel en worden geactiveerd wanneer ze op uw apparaat worden aangesloten. Als eerste stap om de schuifrichting van Windows 10 te wijzigen, zoekt u de VID-ID van uw muis zoals hieronder wordt aangegeven. Volg deze stappen om het muisidentificatienummer te identificeren.

1. Druk op de Windows-toets en typ Apparaatbeheer en klik vervolgens op Openen.

2. Dubbelklik op de optie Microfoon en andere aanwijsapparaten om deze uit te vouwen.

3. Klik met de rechtermuisknop op de muis die actief is en klik op de optie Eigenschappen.

4. Schakel over naar het tabblad Details en selecteer de optie Pad apparaatinstantie in het vervolgkeuzemenu Eigenschap.

5. Noteer de VID ID-waarde van de muis. In ons voorbeeld is dit: ACPIDLL09EC4&4E6962E&0.

6. Nadat u alle hierboven vermelde instructies hebt voltooid, volgt u de onderstaande stappen om het register aan te passen om omgekeerd scrollen mogelijk te maken.

Stap II: Omgekeerd scrollen uitvoeren

Zodra u de VID-ID van uw muis hebt gevonden, kunt u de volgende stappen gebruiken om het register voor Windows 10 reverse scroll aan te passen.

1. Druk op de Windows-toets, typ regedit en klik op Openen.

2. Ga naar het volgende pad in de Register-editor.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumHID

3. Vouw de sleutelmap uit die overeenkomt met de VID-ID van de muis, bijvoorbeeld ACPIDLL09EC4&4E6962E&0.

4. Vouw de beschikbare toets uit en open de toets Apparaatparameters.

5. Dubbelklik nu in het rechterdeelvenster op het FlipFlopWheel DWORD.

5. Wijzig vervolgens de Waardegegevens van 0 in 1 en klik op OK.

6. Sluit de Register-editor en start uw computer opnieuw op.

7. Nu zal de pagina omhoog scrollen wanneer u met het muiswiel omhoog scrolt.

8. Als u de wijzigingen in hun standaardinstellingen wilt terugdraaien, gebruikt u dezelfde stappen hierboven, maar zorg ervoor dat u de waarde instelt van 0 tot 1 in stap 5.

Aanvullende methode: omgekeerd scrollen uitvoeren met macroscript

Er is een extra manier om uw scrollrichting om te keren door software te gebruiken die in staat is om macroscripts in te stellen. De eenvoudigste methode om dit te implementeren is door te doen met AutoHotkey. Het is gebruiksvriendelijk en helemaal gratis. Met deze methode kunt u zowel uw muis als uw touchpad omkeren.

  Hoe ontbrekende tegelpictogrammen in het startmenu op Windows 10 te repareren

1. U kunt de freeware downloaden door naar de officiële Autokey-website te gaan.

2. Klik hier op de knop Downloaden. Wacht tot de download is voltooid en voer het installatiebestand uit vanuit Mijn downloads om het op Windows 10 te installeren.

3. Klik met de rechtermuisknop op uw bureaublad en selecteer Nieuw > Tekstdocument. Dit creëert een nieuw tekstdocument.

Opmerking: u hoeft het bestand nu niet een naam te geven.

4. Open het nieuwe tekstdocument en plak de volgende opdrachten.

WheelUp::
Send {WheelDown}
Return
WheelDown::
Send {WheelUp}
Return

5. Sla nu de wijzigingen op en wijzig de extensie als .ahk van .txt. U krijgt nu een prompt die aangeeft dat uw bestand mogelijk onbruikbaar is. Maakt niet uit, ga verder door op OK te klikken.

OPMERKING: Als u deze extensie niet kunt zien, opent u een Verkenner-venster. Schakel vervolgens over naar het tabblad Weergave en selecteer het vakje naast Bestandsnaamextensies.

6. Zodra u op de OK-knop drukt, moet u het pictogram van het tekstbestand in een ander formaat zien veranderen. Als dit gebeurt, herkent Windows het als een AutoHotkey-bestand. Dwing de sneltoets af door erop te dubbelklikken en het scrollen van de muis om te keren.

7. Als u de sneltoets wilt uitschakelen en u de voorkeur geeft aan de standaard manier van scrollen, opent u Taakbeheer door ernaar te zoeken in de Windows-zoekbalk. Klik op Openen om het te starten.

8. Schakel nu over naar het tabblad Processen en zoek naar AutoHotkey die soms onder de achtergrondprocessen of apps staat.

9. Klik vervolgens op Taak beëindigen om terug te keren naar de standaardinstellingen. Deze methode is eenvoudig en effectief als u de schuifrichting van Windows 10 wilt wijzigen met apps van derden.

We hopen dat deze handleiding nuttig zal zijn om het scrollen met de muis in de verkeerde richting op te lossen en je hebt geleerd hoe achteruit scrollen Windows 10 werkt op je apparaat. Neem gerust contact met ons op met uw vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons weten welk onderwerp je wilt dat we als volgende onderzoeken.

Pro-tip: hoe repareer je een omgekeerde muis?

De stappen om een ​​omgekeerde muis te repareren zijn compleet anders in Windows en Macs. Als je een Mac hebt, is het proces eenvoudig, en hier is hoe het te doen.

Optie I: Op Mac

Repareer een omgekeerde muis in Mac.

1. Klik op het Apple-pictogram om naar de hoofdinstellingen te gaan.

2. Ga naar Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Muis.

  Hoe u het bericht 'Bezig met werken' van de bestandsverkenner kunt repareren in Windows 10

3. Schakel nu het selectievakje naast de optie Scroll Direction: Natural uit.

Optie II: op Windows

Hieronder vindt u de stappen om dit in Windows te doen.

1. Ga naar Apparaatbeheer en vervolgens naar Muizen en andere aanwijsapparaten.

2. Klik met de rechtermuisknop op uw muis en kies Eigenschappen.

3. Ga naar het tabblad Details en kies Pad apparaatinstantie in het menu Eigenschappen.

4. Noteer de tekst in het veld Waarde.

5. Ga naar Registerbeheer en ga dan naar het volgende pad.

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetEnumHID

6. Zoek de map met een naam die overeenkomt met de tekst in het veld Waarde en open deze.

7. Klik op Apparaatparameters en ga naar de eigenschap FlipFlopWheel. Wijzig de waarde in het veld Waarde. Dat wil zeggen, als de waarde 1 is, wijzigt u deze in 0 en als de waarde 0 is, wijzigt u deze in 1.

8. Klik op OK.

Hier zijn antwoorden op enkele veelgestelde vragen die betrekking hebben op Reverse Scrolling Windows 10 (zowel touchpad als muis).

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe keer je een scrollwiel om in Minecraft?

antw. Normaal gesproken is de richting van het scrollen van uw muis in Minecraft dezelfde als die u hebt geïmplementeerd via uw pc-instellingen. Als uw muis echter in de verkeerde richting scrolt, kunt u deze wijzigen in de instellingen van het spel. Ga naar de bedieningsinstellingen en klik op de optie Muis omkeren uit die de richting van het scrollen verandert.

Q2. Kunt u uw scrollrichting omkeren?

antw. Ja, u kunt de schuifrichting van uw muis of touchpad omkeren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan dat de pagina in dezelfde richting wordt gescrold als waarin ze hun vinger op het touchpad bewegen. Sommige mensen doen dit op een omgekeerde manier. Dit wordt reverse scrollen genoemd.

Q3. Waarom scrolt mijn muis de verkeerde kant op?

antw. Soms kan de reden hiervoor eenvoudig zijn. Als er stof rond het scrollwiel zit, kan uw muis in de verkeerde richting scrollen. Een andere veel voorkomende reden is de oude batterij. Meestal ligt het probleem bij het muisstuurprogramma. U kunt het in Windows bijwerken door Apparaatbeheer te openen en met de rechtermuisknop te klikken onder de optie Muis en andere aanwijsapparaten en van daaruit Stuurprogramma bijwerken te kiezen.

***

De methoden om het probleem met Nexus Mod Manager op te lossen, worden in dit artikel besproken. We hopen dat je dit artikel nuttig vindt. Laat uw suggesties en vragen achter in de opmerkingen over het besproken onderwerp.

gerelateerde berichten