Ondervindt u problemen met de Paint.net-installatie? (OPGELOST)

Paint.net is de go-to-app voor een veelzijdige maar gratis afbeeldingseditor. Als je de Paint-app op Windows 10 leuk vindt, maar echt zou willen dat deze iets meer had dan de basisbewerkings- en tekengereedschappen, is Paint.net de app die je normaal gesproken zou installeren om deze te vervangen.

Paint.net, hoewel gratis, is in actieve ontwikkeling. Je kunt het echter installeren als desktop-app of als Microsoft Store-app, als je het uit de Microsoft Store haalt, moet je het kopen.

Downloadproblemen met Paint.net

Als je Paint.net gratis wilt gebruiken, heb je geen andere keuze dan de desktopversie van de app te gebruiken. Deze desktopversie is net zo eenvoudig te installeren als elke andere desktop-app. U downloadt het bestand als ZIP-bestand en moet het uitpakken. In de uitgepakte map vindt u een EXE-bestand. Voer het uit en het zal Paint.net installeren.

  Een schrijfmachine of opdrachtregelanimatie maken in PowerPoint

Verse Paint.net-installatie

Als het Paint.net EXE-bestand de app niet kan installeren, probeer dan de onderstaande oplossingen.

1. Voer EXE uit als beheerder

Voor het installeren van een app op Windows 10 zijn over het algemeen beheerdersrechten vereist. Als u een app voor één gebruiker of voor het hele systeem probeert te installeren, moeten nog steeds beheerdersrechten worden gebruikt.

Klik met de rechtermuisknop op het Paint.net EXE-bestand.
Selecteer Uitvoeren als beheerder in het contextmenu.
Verifieer met de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder.
Doorloop de installatiestappen en Paint.net wordt geïnstalleerd.

2. Installeer .NET Framework van Microsoft

Paint.net vereist het .NET-framework om te werken. Als u het .NET-framework niet op uw systeem hebt geïnstalleerd, zal Paint.net het voor u installeren tijdens zijn eigen installatieproces. De installatie verloopt niet altijd soepel en als Paint.net niet wil installeren, moet u proberen het .NET-framework handmatig te installeren.

  Een onkostenformulier instellen in Microsoft Word

Download het .NET-framework van Microsoft.
Voer het EXE-bestand uit met beheerdersrechten.
Installeer het .NET-framework.
Na de installatie voert u het Paint.net EXE-bestand uit.

3. Gebruik instellingen voor snelle installatie

Als u ‘Aangepast’ selecteert op het installatiescherm en wijzigt waar Paint.net is geïnstalleerd, schakelt u in plaats daarvan over naar Express-installatie. Installeer het in de standaardmap die Paint.net kiest.

4. Installeer wachtende updates

Als er Windows 10-updates in behandeling zijn die moeten worden geïnstalleerd of waarvoor u het systeem opnieuw moet opstarten, start u het nu opnieuw op. Installeer alle wachtende updates. Start het systeem opnieuw op, zelfs als een update dit niet vereist, en probeer Paint.net te installeren.

  Het startscherm van Google TV aanpassen

Conclusie

Paint.net kan normaal gesproken niet worden geïnstalleerd als er een probleem is met het .NET-framework dat op uw systeem is geïnstalleerd. Als het al is geïnstalleerd, moet u ook proberen het te verwijderen en opnieuw te installeren. Zorg ervoor dat je de laatste versie van het .NET framework en de laatste versie van Paint.net gebruikt.