Ontgrendel de kracht van internet met deze 13 essentiële IoT-starterskit

Uw zoektocht naar de beste en meest kosteneffectieve IoT-starterkits voor het bouwen van IoT-oplossingen eindigt hier met deze uitstekende smart device-kits.

Het Internet of Things (IoT) is de volgende blue-chiptechnologie die industrieën zal overtuigen om miljarden dollars te investeren. Als je een technologieliefhebber en elektronische nerd bent, moet je IoT proberen als carrièremogelijkheid.

Het opbouwen van een carrière in IoT vereist dat u de software en hardware kent. De beste manier om te leren is door live projecten te bouwen met behulp van IoT-starterkits.

Lees verder voor meer informatie over IoT-kits, hun use-cases en de kenmerken van de beste kits. Later zul je ook enkele kits voor slimme apparaten verkennen die deskundige IoT-ontwikkelaars gebruiken om real-world projecten te maken.

Wat is een IoT-starterkit?

De IoT-starterkit bevat elektronische accessoires, softwaredocumentatie en tutorials om slimme IoT-apparaten te bouwen. Je kunt IoT-gadgets bouwen zoals wereldklokken, klimaatknooppunten, weerstations, vliegtuigspotters, slimme robotarmen, thermostaten, zelfrijdende auto’s als speelgoed en meer.

De ontwerpers van de apparatuur maken de bundel zodat u het hele proces interactief leert. U doorloopt de begeleide instructies voor het bouwen, demonteren en herbouwen van verschillende IoT-apparaten uit één gebundelde kit.

De meeste IoT-starterkits zijn compatibel met alle cloud-IoT-ontwikkelingsplatforms. Bijvoorbeeld IBM Watson IoT, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud en meer.

Waarom heb je een IoT Starter Kit nodig?

IoT-starterskits zijn een leuke manier om smart home-engineering en softwareontwikkeling te leren zonder de bank te verslaan. Hier zijn enkele redenen waarom smart home-nerds vertrouwen op IoT-starterkits boven andere leermiddelen:

 • Eén kit is goed voor verschillende soorten slimme gadgets. Daarom kunt u een slim apparaat bouwen. Probeer het een paar dagen uit. Demonteer vervolgens en begin met het bouwen van een nieuwe met dezelfde toolkits.
 • Deze gebundelde elektronische apparatuur is perfect voor het bevorderen van het enthousiasme voor STEM-leren bij kinderen, tieners en technisch onderlegde volwassenen.
 • IoT-starterkits dienen als goedkope live lab-projecten voor leercursussen over Internet of Things.
 • Online leerplatforms die IoT-cursussen aanbieden, kunnen deze kits gebruiken om hun studenten te begeleiden bij real-world IoT-projecten.
 • Je kunt ook een bundel cadeau doen aan je vriend, familielid en collega’s waarvan je weet dat ze technisch onderlegd zijn en dol zijn op doe-het-zelf (doe-het-zelf) projecten.

Vervolgens gaan we in op de verschillende functies waarnaar u moet zoeken in een IoT-starterkit.

Functies om naar te zoeken in een IoT Starter Kit

De online en offline markt heeft geen tekort aan kits voor slimme apparaten voor thuisgebruik. Je kunt ze echter niet zomaar kopen. U moet deze ultieme lijst met functies doornemen voordat u uw IoT-projectkit koopt:

 • De kit wordt geleverd met uitgebreide trainingsgidsen en how-to’s om u te helpen met softwareontwikkeling op een compatibele computer zoals Linux.
 • Er zijn genoeg accessoires zoals sensoren, Wi-Fi-boards, microcontroller-boards, breadboards, draden, enz. om verschillende soorten smart home-apparaten te bouwen.
 • Zoek ook naar FCC-conforme elektronische apparatuur in plaats van niet-FCC-apparatuur.
 • De IoT-kitbundel moet compatibel zijn met verschillende IoT-cloudontwikkelingsplatforms. Dit biedt je een goede kans om alle IoT-ontwikkelingsclouds te leren met behulp van één IoT-starterkit.
 • Zoek naar starterkits die worden geleverd met modulaire accessoires en die niet hoeven te worden gesoldeerd. Hiermee kunnen kinderen IoT leren zonder gevaar voor brand en elektrische schokken. U kunt ook één kit hergebruiken voor veel projecten.
 • Ga voor kits die geen of weinig programmering vereisen en die u eenvoudig kunt uitvoeren vanaf een webbrowser of smartphone.
 • Als je een startpakket krijgt voor een kind dat een beetje kan programmeren of geïnteresseerd is in coderen, ga dan voor degenen die interactieve codeerbegeleiding bieden.
  Hoe u al uw pc-gamebibliotheken kunt combineren met GOG Galaxy

Ontdek nu verschillende opties voor IoT-starterskits die u kunt gebruiken voor een hobby-, academisch of professioneel project:

SunFounder 3-in-1 IoT-startpakket

Deze SunFounder 3-in-1 IoT Starter Kit is de ultieme keuze voor het leren van IoT, Arduino en slimme auto’s. Met zijn hulp kunnen gebruikers leren om IoT-projecten te bouwen, zoals deur- en raamdetectie en plantirrigatie met behulp van ESP8266 en Blynk.

De kit bevat 192 items, zoals ESP8266 en Arduino UNO-ondersteunde controllerkaart. Het bevat ook online tutorials voor 87 projecten, waaronder Arduino-, Scratch-, IoT- en autoprojecten.

Het biedt volledige compatibiliteit met zowel Arduino IDE als Scratch. Daarom kunnen beginnende en doorgewinterde software-ingenieurs het gebruiken.

Bovendien kan de SunFounder-kit je leren een multifunctionele slimme auto te bouwen en programma’s te maken voor het volgen van lijnen, het vermijden van obstakels, versnellen, het volgen van je hand en nog veel meer.

OSOYOO ESP8266

Spelenderwijs leren over IoT? OSOYOO ESP8266-kit is hier om aan uw behoeften te voldoen. Het biedt u niet alleen de nodige kennisbasis voor de toekomst, maar helpt u ook bij het creëren van interessante IoT-projecten voor schoolprojecten en wetenschapsbeurzen.

De OSOYOO IoT-kit bevat een op ESP8266 gebaseerd NodeMCU-microcontrollerbord dat WiFi en IDE ondersteunt. Het maakt gebruik van een simplistisch IoT-protocol met de naam MQTT met verschillende open-source coderingsbronnen en mobiele applicaties.

Je krijgt 22 elektronische componenten om je IoT-reis in deze kit te beginnen. Het biedt een instructie-dvd met 17 gratis voorbeeldlessen met een stapsgewijze zelfstudie, video’s, gedetailleerde circuitgrafieken en volledig geteste voorbeeldcodes om het leren te vergemakkelijken.

Robotistan NodeMCU ESP8266-set

Robotistan NodeMCU ESP8266 is ontworpen om beginners te helpen de principes en logica van IoT te leren kennen en deze te implementeren in hun startende IoT-projecten. Het wordt geleverd met 16 componenten zoals LED’s, motoren en detectiesensorvarianten, waarmee men snel hun IoT-projecten kan starten.

De kit bevat al NodeMCU, een ontwikkelbord gebaseerd op een open-sourcemodule. U hoeft dus geen ander bord te gebruiken voor uw projecten. Hier krijg je ook een handleiding met alle kitcomponenten, een visuele uitleg van de stappen voor het bouwen van circuits en codes voor de projecten.

Daarnaast is er een ebook beschikbaar voor de kitgebruikers. Het bespreekt de gedetailleerde toepassing van de kitcomponenten om te beginnen met uw IoT-projecten.

ThingPulse #1 NodeMCU ESP8266

Met de ThingPulse #1 NodeMCU ESP8266-kit kunnen gebruikers aan de slag met hun IoT-projecten. Met deze 4-in-1 projectkit voor draadloze IoT-ontwikkeling kun je vier thuisprojecten maken: een wereldklok, weerstation, vliegtuigspotter en klimaatknooppunt.

  Hoe Safari op iPhone en Mac te updaten

Het is compatibel met Arduino en bevat NodeMCU V2, een ESP8266 microcontroller printplaat. Het doe-het-zelf-weerstation voor kinderen heeft alle essentiële elementen, zoals een OLED-display, ESP8266 WiFi-chip, USB-kabel en sensoren voor temperatuur en vochtigheid.

Voor klimaatknooppunt-, weerklok- en vliegtuigspotterprojecten biedt de kit een uitgebreide gids van 60 pagina’s met stapsgewijze methoden. Bovendien krijgen alle kopers eersteklas klantenondersteuning van het bedrijf om vragen of zorgen te beantwoorden.

Sun Founder Raspberry Pi Ultimate

SunFounder Raspberry Pi Ultimate is een kit die studenten, docenten, elektrotechnici, programmeerbeginners en tech-enthousiastelingen kunnen gebruiken, zelfs zonder voorkennis.

Het bevat alle benodigde hardware en software die een beginner nodig heeft.

De Raspberry Pi starterkit biedt je 45 videocursussen en online tutorials. Met behulp van deze stapsgewijze online tutorials kunt u 161 interessante projecten ontwikkelen, waaronder 59 Python-projecten, 44 C++-projecten en 30 Node.js-projecten. Aan de andere kant helpen de videocursussen je Raspberry pi onder de knie te krijgen.

KEYESTUDIO Smart Home-startpakket

U kunt de KEYESTUDIO Smart Home Starter Kit beschouwen als uw programmeerspeelgoed op instapniveau dat u helpt bij het leren van elektronica en programmeren terwijl u plezier heeft. Gebruik het om een ​​slim huismodel te maken met lasergesneden houten planken, een besturingsbord en veel sensoren en actuatoren.

Hiermee kun je 15 verschillende projecten doen over modules zoals knoppen, LED’s en sensoren.

Zodra u de code naar een computer uploadt en deze voedt met 6 AA-batterijen, kunt u deze bedienen via uw mobiele app.

GAR Micro-startpakket

Voor degenen die op zoek zijn naar een micro-starterkit voor hun STEM- of Robotics-projecten, is de GAR Micro Starter Kit een ideale optie. Het bevat 52+ componenten voor projectontwikkeling, zoals een Arduino-compatibel Uno R3-hoofdbord en een ESP32-ontwikkelbord met Wi-Fi en Bluetooth.

Of je nu een beginner bent of een ervaren gebruiker, het helpt je bij het ontdekken van programmeerelektronica in Arduino met behulp van populaire sensoren en modules. Naast het maken van draadloze projecten, kunt u met de Wi-Fi Transceiver, Wi-Fi + Bluetooth-module en HC-05 Bluetooth-module van deze kit experimenteren met IoT-ideeën.

De alles-in-één kit biedt je extra accessoires en gratis toegang tot PDF-gidsen en tutoriallinks op de GAR Dropbox Cloud. Alle componenten van deze kit worden geleverd in een duurzame gereedschapskist.

Sun Founder Raspberry Pi Pico

De Kepler-kit van SunFounder, ook bekend als Raspberry Pi Pico, biedt 117 verschillende projecten op slimme apparaten. De IoT-starterkit bevat dan ook veel elektronische accessoires, tot wel 450 componenten.

De kit is geschikt voor IoT-apparaten en softwareontwikkeling op basis van Raspberry Pi- en Arduino-technologieën.

De computationele printplaat bevat standaardfuncties zoals een RP2040-microcontrollerchip, Arm Cortex-M0+-processor, 2,4 GHz wifi en 26 multifunctionele GPIO-pinnen.

De kit ondersteunt de ontwikkeling van IoT-programma’s op softwareontwikkelingsplatforms zoals MicroPython, Piper Make en C++. Er is ook een gemakkelijk te begrijpen online tutorial beschikbaar voor deze programmeerplatforms en 117 projecten.

GAR Colossus-startpakket

Als je een slimme auto met robotfuncties moet ontwikkelen voor academische of hobbydoeleinden, kun je de GAR Colossus-kit uitproberen. De kit kan ook een goede STEM-studie zijn voor kinderen ouder dan 3 jaar.

De starterkit bevat Wi-Fi-modules, Bluetooth-modules, Systems on Chip (SOC), vijf verschillende moederborden voor de slimme auto, verschillende accessoireschilden, autochassis, sensoren en LCD’s.

Alle gevoelige elektronische onderdelen worden geleverd in een robuuste container van 22-inch groot en Husky 2-Level-bescherming. Bovendien krijg je een USB-stick van 16 GB en gratis toegang tot GAR Dropbox Cloud om toegang te krijgen tot zelfstudies over hardware- en softwareontwikkeling voor de slimme auto.

  Wat is omgekeerde SSH-tunneling? (en hoe het te gebruiken)

Arduino MKR IoT-bundel

De Arduino MKR-starterkit is ideaal voor het ontwikkelen van verschillende Internet of Things-modellen voor zakelijke en domotica. U kunt online inloggen op de Arduino IoT Cloud voor het programmeren van apparaten, toegangscontrole, data-analyse en automatisering.

De bundel bevat het MCU-bord, MCU, LCD, motor voor mechanische besturing van actuatoren, batterijvoedingsconnector, USB-voedingspoort en meer.

Je hebt toegang tot de Arduino-zelfstudie vanaf de website en volgt een zelfstudie in vijf stappen om je smart home-apparaat te ontwikkelen voor zakelijke behoeften, academische projecten of gewoon voor de lol.

OSOYOO Wi-Fi IoT-leerkit

Als het gaat om vertrouwd raken met IoT, programmeerbare elektronica en robotica, helpt OSOYOO Wi-Fi IoT Learning Kit u om innovatief te worden. U kunt het gebruiken om IoT-projecten te bouwen en de automatisering van uw slimme huis te configureren.

Alles wat nodig is om een ​​creatief, slim huis te ontwikkelen, is hier inbegrepen, zoals WiFi Shield, Arduino Basic Board, bewegingssensor, obstakelsensoren, ultrasone sensor, geluidssensor, fotoresistor en temperatuur-/vochtigheidssensor. Bovendien kunt u het IoT-systeem beheren en besturen via mobiele apps.

DAOKI ESP8266 Starterskit

Wil je een weerstation bouwen voor IoT Arduino IDE? Het kiezen van DAOKI ESP8266 Starter Kit voor dit doel zou de juiste keuze zijn.

Hier krijgt u een ESP8266-ontwikkelbord, een 0,96-inch OLED-scherm, een temperatuur- en vochtigheidssensor, een breadboard, een USB-kabel en andere componenten.

Met deze kit kan men vier draadloze IoT-projecten ontwikkelen, waaronder een weerstation, wereldklok, vliegtuigspotter en klimaatknooppunt. Voor connectiviteit gebruikt het USB en het OLED-scherm heeft een resolutie van 128 × 64 pixels.

Arduino OPLA IoT-kit

Arduino OPLA IoT Kit is de perfecte keuze voor beginners en professionals, omdat er alleen wat basis-doe-het-zelf-ervaringen nodig zijn. Ervaren gebruikers kunnen het echter gebruiken om controle te krijgen over hun IoT-gegevens en -processen.

De belangrijkste componenten van deze kit zijn een Arduino MKR Wi-Fi-kaart, Arduino MKR IoT Carrier met OLED-display, 24 V-relais, vochtsensoren, capacitieve aanraakknoppen, een SD-kaarthouder en ingebouwde sensoren voor licht, temperatuur en vochtigheid.

Met deze kit krijg je 12 maanden lang gratis toegang tot het Arduino-codeerplatform. Met dit open systeem kun je slimme apparaten op maat ontwikkelen en bedienen zoals jij dat wilt.

laatste woorden

Hier zijn de beste IoT-starterskits die u gemakkelijk kunt kopen en waarmee u uw eerste Internet of Things-project kunt starten. Doorloop de technische kenmerken van de smart device kits hierboven. Koop degene die ideaal is voor uw project- en kitbudget.

Misschien wil je dit uitstekende artikel over de introductie van IoT voor beginners doornemen om je kennis van IoT op beginnersniveau te verrijken.

gerelateerde berichten