Ontgrendel en verwijder niet-verwijderbare bestanden direct met IObit Unlocker

Wanneer u een nieuw apparaat koopt, wordt dit geleverd met enkele ingebouwde apps. Sommige apps zijn ongewenst en u wilt ze van uw apparaat verwijderen. Dit is echter niet voor al deze apps mogelijk.

Soms nemen deze ingebouwde apps veel ruimte in beslag en veroorzaken ze opslagproblemen. Maar weet u dat u ontgrendelingsapps kunt gebruiken om deze apps te ontgrendelen en vervolgens van uw apparaat te verwijderen?

Laten we hier informatie over verzamelen en kijken hoe we deze vergrendelde vooraf geïnstalleerde apps van uw apparaat kunnen verwijderen.

Wat zijn niet-verwijderbare bestanden en mappen en hoe beïnvloeden ze gebruikers?

Niet-verwijderbare bestanden zijn malware, spyware en trojan-bestanden op uw apparaat. Het kunnen ook standaardbestanden zijn die uw systeem mogelijk gebruikt, dus het is misschien niet mogelijk om ze van het apparaat te verwijderen. Een paar tekens kunnen erop wijzen dat het bestand of de map waarmee u te maken hebt, niet kan worden verwijderd.

Deze tekens bevatten berichten van het systeem die aangeven dat de actie die u probeert uit te voeren, niet kan worden voltooid. Zodra u dergelijke berichten van het systeem ontvangt, realiseert u zich dat de gebruikelijke methoden het bestand of de map niet kunnen verwijderen.

Deze niet-verwijderbare bestanden kunnen ruimte innemen die u anders voor andere opslagdoeleinden zou gebruiken. Sommige van deze niet-verwijderbare bestanden kunnen malware zijn die uw apparaat en uw afbeeldingen en video’s kan beschadigen. Het verwijderen van deze niet-verwijderbare bestanden is nodig als u uw apparaat op de juiste manier wilt blijven gebruiken.

Bestanden die niet kunnen worden verwijderd, zijn over het algemeen spyware-, malware-, adware- of Trojaanse bestanden. Het zijn ook standaardbestanden die momenteel door het systeem worden gebruikt, waardoor ze niet kunnen worden verwijderd.

Hoe weet u of de bestanden niet kunnen worden verwijderd? Er kunnen veel verschillende systeemberichten op het scherm verschijnen die aangeven dat de bestanden niet kunnen worden verwijderd.

  De veiligste sites om APK's te downloaden

Over IObit Unlocker

Als u eenmaal begrijpt wat niet-verwijderbare bestanden zijn en hoe het verwijderen van deze bestanden een belangrijke taak is, moet u nu zoeken naar manieren om u te helpen deze niet-verwijderbare bestanden van uw apparaat te verwijderen.

IObit is het perfecte antwoord op al uw vragen over het ontgrendelen en verwijderen van geblokkeerde bestanden. Laten we de basisfuncties van IObit begrijpen en er informatie over verzamelen.

#1. Programma starten

Selecteer het bestand dat u wilt ontgrendelen en open vervolgens IObit Unlocker. U kunt de knop ‘Toevoegen’ in de interface zien, waar u elk bestand aan die software kunt toevoegen. Naast de knop ‘Toevoegen’ kunt u met deze software bestanden en mappen ontgrendelen door ze naar de interface te slepen en neer te zetten.

#2. Ontgrendel beschikbare keuzes

Ze geven vijf oplossingen voor vergrendelde bestanden/mappen. Je hebt de mogelijkheid om het onmiddellijk te ontgrendelen door op de knop ‘Ontgrendelen’ te drukken, of je kunt op de vervolgkeuzeknop naast de knop ‘Ontgrendelen’ klikken om een ​​van de volgende aanvullende acties te kiezen:

U hebt de mogelijkheid om het bestand te ontgrendelen en verwijderen, ontgrendelen en hernoemen, ontgrendelen en verplaatsen of ontgrendelen en kopiëren.

 • Als u ‘Ontgrendelen en verwijderen’ kiest, verwijdert de toepassing het vergrendelde bestand of de vergrendelde map onmiddellijk.
 • Er verschijnt een nieuw venster wanneer u in het menu op ‘Ontgrendelen en hernoemen’ klikt. Het enige dat u hoeft te doen, is de nieuwe naam in te typen, gevolgd door een klik op de knop ‘Ontgrendelen en hernoemen’.
  • Om meer dan één bestand of map tegelijkertijd te hernoemen, moet u elk bestand afzonderlijk kiezen, de nieuwe naam invoeren en op de knop ‘Toepassen’ klikken. Klik op de knop ‘Ontgrendelen en hernoemen’ nadat je alle bestanden en mappen hebt hernoemd.
 • Wanneer u ‘Ontgrendelen en verplaatsen’ kiest, zal de toepassing het vergrendelde bestand of de vergrendelde map overbrengen naar de locatie die is aangewezen als de doelmap.
 • Als u ‘Ontgrendelen en kopiëren’ kiest, kopieert de toepassing het vergrendelde bestand of de vergrendelde map naar de locatie die u hebt gedefinieerd als de doelmap.
  Hoe Exodus voor Kodi op elk apparaat te installeren?

#3. Geforceerde modus

Als u het bestand of de map niet kunt ontgrendelen in de normale modus, moet u de functie Geforceerde modus gebruiken door het vakje ervoor aan te vinken. Alle processen die ermee verbonden zijn, eindigen wanneer u naar de geforceerde modus gaat.

Over de IObit-app

Het primaire doel van de IObit-app is dat het u helpt bij het verwijderen van bestanden die anders niet kunnen worden verwijderd. IObit Unlocker stelt u in staat om bestanden op uw apparaat te beheren volgens uw wil.

Het dient niet alleen om de niet-verwijderbare bestanden te ontgrendelen en te verwijderen, maar het is ook handig bij het uitvoeren van taken zoals ‘Ontgrendelen en kopiëren’, ‘Ontgrendelen en hernoemen’, ‘Ontgrendelen en verwijderen’ en ‘Ontgrendelen en verplaatsen’.

Het biedt u eenvoudige manieren waarop u ervoor kunt kiezen om de bestanden en mappen op uw apparaat te beheren. Het helpt om deze bestanden veilig en beschikbaar voor u te houden.

Zodra u niet-verwijderbare bestanden op uw apparaat ontdekt, kunt u deze naar IObit verplaatsen en de app de resterende magie laten uitvoeren.

Zodra u deze bestanden in de IObit Unlocker plaatst, krijgt u toegang tot andere bewerkingen zoals hernoemen, ontgrendelen, kopiëren of verplaatsen.

Andere alternatieven

4-punts software

De 4-dots-software is een andere oplossing voor het oplossen van uw problemen in verband met niet-verwijderbare bestanden. U kunt het ook gebruiken voor antivirusscans en het detecteren van malware. Het functioneert om u te helpen bij het ontgrendelen en vervolgens verwijderen van de niet-verwijderbare bestanden.

De software is compatibel met Windows en vergemakkelijkt dus het verwijderen, ontgrendelen, verplaatsen en verwijderen van ongewenste apps. Een simpele muisklik is voldoende om u te helpen de ongewenste app, het bestand of de map te ontgrendelen en te verwijderen.

slotenjager

De LockHunter-tool werkt om de niet-verwijderbare bestanden en mappen van uw apparaat te verwijderen. Deze bestanden van uw bureaublad verwijderen door ze te ontgrendelen en vervolgens te verwijderen, is toegankelijker met de LockHunter-software.

Niet alleen dit, maar het functioneert ook om malware en andere bestanden te verwijderen die anders schadelijk kunnen zijn voor uw apparaat.

  Wat betekent "FTFY" en hoe gebruikt u het?

Functies

 • Het geeft u gedetailleerde informatie over het proces van het vergrendelen van een map en bestand.
 • Het geeft informatie over processen die betrokken zijn bij het blokkeren van het verwijderen van specifieke bestanden.
 • Hiermee kunt u een bestand op het apparaat verwijderen, kopiëren, ontgrendelen en hernoemen.
 • Helpt bij het verwijderen van het vergrendelingsproces van de harde schijf.
 • Het is compatibel met zowel 32- als 64-bits Windows.

Wat interessant is om op te merken, is dat LockHunter de app die problemen veroorzaakt niet volledig uitroeit. Het stuurt dit verwijderde item naar de Prullenbak, zodat u de app, het bestand of de map terug kunt krijgen voor het geval u het per ongeluk hebt verwijderd.

Het gebruik van IObit is de perfecte optie om alle niet-verwijderbare bestanden te ontgrendelen en te verwijderen, omdat het veel functies heeft, waarvan sommige hieronder worden vermeld.

 • Makkelijk te begrijpen
 • Vriendelijke gebruikersinterface
 • Het heeft geen invloed op andere apps terwijl de ongewenste en niet-verwijderbare apps worden verwijderd.
 • Werkt soepel zonder problemen met het verwijderen van de apps die niet wenselijk zijn.

Conclusie

Zoals besproken in dit artikel, is het verwijderen van ongewenste en schadelijke bestanden soms een erg vervelend proces, en de meesten van ons weten niet hoe ze dit moeten doen.

Maar na het lezen van dit artikel kunt u die bestanden nu snel verwijderen. Het helpt je niet alleen om die bestanden te verwijderen en geeft je nog een paar opties om op dergelijke bestanden uit te voeren.

Vervolgens kunt u gratis antivirusprogramma’s bekijken om uw pc te beschermen.

gerelateerde berichten