Ontgrendel internetbeperking met PureVPN [Hands-On Testing and Review]

Denk je erover om PureVPN te gebruiken? Wacht. Doorloop onze praktische tests om de resultaten te controleren voordat u de oproep beantwoordt.

Digitale anonimiteit is tegenwoordig een luxe afwezig. Je wordt overal gevolgd en dienovereenkomstig gecensureerd.

Daardoor mis je op het world wide web veel dat internetvrijheid als een sprookje voelt.

Uiteindelijk kost het enige moeite om het internet in zijn oorspronkelijke vorm te ervaren.

Welkom aan boord van de wereld van VPN’s!

Wat is een VPN?

Virtual Private Networks (VPN) geeft u een masker om gratis over internet te zwerven. Deze cover-up komt in de vorm van een IP-adres (van de VPN-server) die uw echte verbergt.

Op deze manier zie je wat je niet mag, terwijl je je oorspronkelijke identiteit verhult.

En ja hoor, openbare wifi wordt weer veilig. Uw gegevens reizen als gecodeerde pakketten die onopgemerkt blijven voor de nieuwsgierige ogen van cybercriminelen.

Bovendien is een VPN je beste vriend als je tickets boekt voor een autoritair regime zoals China. Vergeet niet om vooraf te configureren, aangezien sommige van deze landen uw VPN-toepassing onbruikbaar maken zodra u hun grondgebied betreedt.

Kortom, een VPN is om:

 • Deblokkeer het gecensureerde internet
 • Veilig browsen via openbare netwerken
 • Krijg privacy van overheden, ISP’s, enz.
 • Geniet van internetvrijheid in beperkende regio’s

PureVPN

PureVPN begon meer dan 15 jaar geleden in Hong Kong. En begin 2021 verhuisden ze naar de Britse Maagdeneilanden (BVI). Dat was een uitstekende keuze aangezien BVI geen lid is van de 5, 9 of 14-ogen alliantie.

Het helpt PureVPN om de privacyzorgen van hun gebruikers te respecteren door een strikt No-logs-beleid te hanteren.

Laten we eens kijken naar enkele van hun prominente functies voordat we beginnen met de praktische tests:

 • 6500+ servers in 78+ landen
 • VPN-vriendelijke jurisdictie
 • Tien gelijktijdige verbindingen
 • Internet-kill-schakelaar
 • Tunneling splitsen
 • Bank-grade AES 256-bits versleuteling
 • Automatische wifi-beveiliging
 • Onbeperkte Bandbreedte

Daarnaast zijn er enkele premium add-ons zoals:

 • DDoS-bescherming: blokkeren van ongewenst verkeer of netwerkaanvallen.
 • Dedicated IP: voor een bevoorrechte anonieme ervaring.
 • Port Forwarding: hiermee kunt u uw VPN-server delen voor gamen, bestandsoverdracht, enz.
 • Dedicated IP met Port Forwarding: de beste manier om veilig toegang te krijgen tot externe webservers.

Bovendien heeft PureVPN native applicaties voor vrijwel elk apparaat.

Over het algemeen lijkt PureVPN op papier goed.

Maar blijf op de hoogte terwijl ik je meeneem door mijn ervaring met deze VPN met enkele cruciale real-life resultaten.

Met name deze resultaten en deze volledige beoordeling komen overeen met de PureVPN Windows-applicatie.

Aan de slag

Op het moment van schrijven kun je een zevendaagse volwaardige proefversie kiezen voor minder dan een dollar. Daarna is er een geld-terug-garantie van 31 dagen om het zonder risico te proberen.

  9 beste SD-WAN-leveranciers om te kiezen in 2022

Let op de verlengingsprijs wanneer u zich abonneert, aangezien de verlengingen duurder zijn dan de eerstejaarsabonnementen met korting. Maar dat is bij elke VPN-provider bijna hetzelfde.

PureVPN-abonnementen worden geleverd als een maandelijks, jaarlijks of tweejarig abonnement. Onnodig te zeggen dat de langste de zuinigste van de drie is.

Na PureVPN downloaden naar uw specifieke platform, installeer en meld u aan om de VPN-services te gebruiken.

Het gebruikersdashboard is extreem eenvoudig. Het toont de beste server op basis van de gebruikerslocatie en de recente verbinding.

Maar laat je niet misleiden door de looks. Onder de deken valt veel te ontdekken.

Dodemansknop

Internet Kill Switch (IKS) helpt je verborgen te blijven op de momenten dat er geen versleutelde verbinding is. Dit is de eerste functie waar ik naar op zoek ben wanneer ik een nieuwe VPN-service probeer. Daar kunnen meerdere redenen voor zijn, zoals een serverstoring, het ontbreken van het inschakelen van de VPN, enz.

Hoe dan ook, PureVPN stelt niet teleur. Zorg ervoor dat dit is ingeschakeld voordat u online gaat.

Houd er rekening mee dat dit alleen van kracht wordt als er een probleem is aan de serverzijde. Het werkt niet als u vergeet de versleutelde verbinding te activeren, zoals in het geval van HideMyAss VPN of Namecheap VPN.

VPN-protocollen

VPN-protocol is een reeks regels die door VPN-providers worden gebruikt voor een snelle versleutelde verbinding. Er zijn verschillende protocollen en elk protocol past bij een specifieke use case.

PureVPN heeft:

 • IKEv2
 • OpenVPN TCP
 • OpenVPN UDP
 • WireGuard

Ik zal ze niet allemaal uitleggen, want dat is al gedaan in ons artikel over het begrijpen van VPN-protocollen. Maar ik moet een welkome toevoeging – WireGuard – in de opties noemen.

Het is het meest recente protocol, dat wordt gezien als het beste voor de toekomst. PureVPN heeft het spel zeker verbeterd met deze opname.

Dat gezegd hebbende, bevestigde hun ondersteuning dat het geen gecorrigeerde versie is. Dus PureVPN gebruikt het protocol in zijn oorspronkelijke staat, wat niet ideaal is. Kortom, u moet dit protocol vermijden voor gevoelig werk.

Tunneling splitsen

Dit is een uitstekende geavanceerde functie die alle grote VPN-providers momenteel graag opnemen.

Kortom, Split Tunneling helpt om VPN-verbindingen selectief te gebruiken. U kunt dus normaal van andere toepassingen genieten zonder de snelheidsbeperking die bij codering hoort. Dit helpt ook bij het besparen van gegevens in VPN-abonnementen met beperkte gegevens.

Laten we nu verder gaan met het testen om enkele essentiële parameters te controleren.

Snelheidstest

Snelheid is een waardevol bezit dat niet kan worden genegeerd.

Akkoord, geen enkele VPN kan functioneren zonder de snelheden te beïnvloeden vanwege factoren als codering en afstand tussen de servers.

Een te hoge tol van de netwerksnelheid kan echter uw hele online ervaring verpesten. Met PureVPN waren de downloadsnelheden meestal goed.

  Apps organiseren via mappen op uw iPhone

Hier zijn de resultaten die zijn verkregen met het PureVPN IKEv2-protocol:

Server
Ping (ms)
Downloaden (Mbps)
Uploaden (Mbps)
Ca. Afstand (km)
Standaard
7
49.19
40.23
NA
Aanbevolen
46
45.52
7.39
1940
Singapore
79
40.32
15,63
6200
Londen
271
38.12
8.3
6700
Los Angeles
268
44.36
5.77
13200

De aanbevolen server is meestal de dichtstbijzijnde. De ping-waarde van deze server was minder dan 50 ms, wat zeker goed, zo niet geweldig is voor gamen.

Deze resultaten zijn belangrijk, maar kunnen drastisch veranderen, afhankelijk van de onmiddellijke serveromstandigheden.

Encryptietest

Nogmaals, dit is een standaardtest voor VPN’s die we hier bij epcdream.nl doen. Hoewel er geen gemakkelijke manier is om te vertellen over het type codering, kunt u eenvoudig de aanwezigheid ervan bepalen.

We gebruiken Wiresharkeen capabel hulpprogramma voor netwerkanalyse, om datapakketten te controleren en de codering te verifiëren.

Dit was van een enkel pakket zonder de PureVPN ingeschakeld:

Deze pakketten geven informatie weg zoals de websites die u bezoekt, het besturingssysteem, browsers, IP-adres, verbindingspoorten, enz.

En met slechts een handvol apps en drie webpagina’s was het totale aantal pakketten precies 11.829 in minder dan één minuut.

Dat is veel informatie voor een slechte acteur om problemen te veroorzaken.

Versleuteling is dus noodzakelijk, vooral als u niet alleen videogames op uw computer speelt.

Met PureVPN ingeschakeld, zien de versleutelde resultaten er als volgt uit:

Simpel gezegd, dit is niet versleuteld als je er iets van kunt maken. Maar als je wat rommel ziet dat een onmogelijke puzzel lijkt, moet je er zeker van zijn dat het inderdaad versleuteld is.

En nogmaals, als je het type codering kunt vertellen, zou het niet zo goed zijn als het zou moeten zijn, omdat het proces van het doorbreken van een codering begint met het detecteren van het type.

DNS-lektest

Helaas worden veel VPN-gebruikers voor de gek gehouden door inefficiënte VPN’s met alleen een gemaskeerd IP-adres. Deze gebruikers vertrouwen naïef op de valse anonimiteit terwijl hun VPN stilletjes DNS-verzoeken lekt die hun werkelijke verblijfplaats blootleggen.

Kortom, bij een DNS-lek behandelt uw ISP uw DNS-verzoeken en weet alles over uw online activiteit terwijl u nog steeds VPN-verbonden bent.

Ze kunnen uw gegevens ook zonder uw toestemming aan derden verkopen en over uw fysieke locatie vertellen. Ten slotte is het vertrouwen van uw ISP met dat soort informatie gelijk aan helemaal geen VPN gebruiken.

Een willekeurig anoniem IP-adres is dus niet genoeg; wie uw DNS-verzoeken bedient, is ook van belang.

Voor een DNS-lektest, heb ik verbinding gemaakt met de PureVPN Singapore-server om de lektest uit te voeren. Dit eindigde als een duim omhoog voor PureVPN omdat er geen DNS-lek was.

Geo-deblokkeringstest

De gebruikers toegang geven tot niet aan zee grenzende inhoud staat bovenaan de agenda van elke VPN. Het was dus cruciaal om dit segment in deze PureVPN-recensie te vermelden.

  Wat zit er in een antecedentenonderzoek?

Ik heb geprobeerd Netflix (VS), BBC iPlayer, Hulu en Amazon Prime US te deblokkeren. Tot nu toe heeft PureVPN al die streamingplatforms gemakkelijk met gemak vervalst.

Houd er rekening mee dat er geen gemarkeerde streaming-geoptimaliseerde servers zijn. U kunt dus gewoon verbinding maken met de respectieve locatie en proberen toegang te krijgen tot uw favoriete inhoud.

PureVPN ontgrendelt de Amerikaanse Cliffhanger op Netflix.

Nog een ding, dit is een eeuwige strijd tussen de streamingplatforms en de VPN-providers. Streamingbedrijven detecteren en blokkeren VPN-servers, en de VPN-providers blijven nieuwe IP-adressen toevoegen.

Dus een server die op dit moment goed presteert, kan de volgende keer falen. Dat gezegd hebbende, een goede VPN zal nooit teleurstellen en zijn gebruikers te allen tijde gecontroleerde inhoud laten bekijken.

IP- en WebRTC-lekken

Er zijn nog een paar dingen die over je echte identiteit kunnen lekken. Een daarvan is het IPv6-lek. Aangezien IPv6 nog in zijn totaliteit moet worden geïmplementeerd, geven sommige VPN-providers uiteindelijk het IPv6-adres van de abonnee door als het al bestaat.

Je kunt de jouwe bekijken op IPv6-test. Er is niets om je zorgen over te maken als je geen IPv6-adres hebt zoals ik:

Maar het is tijd om dit probleem te controleren als u er een heeft. Op bezoek komen Browserlekkenen controleer het IPv6-adres om te zien of dat overeenkomt met het uwe.

Direct onder het IPv6-adres is er een WebRTC-leksectie, die ook veel wordt genoemd door voorstanders van privacy.

Er is dus een WebRTC-lek als je een openbaar IP-adres kunt zien (zoals in de voorgaande afbeelding).

U kunt de PureVPN-browserextensie installeren om WebRTC-lekbescherming in te schakelen. Het werkt zelfs zonder een actieve VPN-verbinding.

Dat is echter een kwetsbaarheid in de browser die niets te maken heeft met een VPN, hoewel sommige VPN-bedrijven het aanpakken.

Raadpleeg deze handleiding voor: repareer WebRTC-lekken op basis van uw webbrowser.

PureVPN: oordeel

Ik heb geen grote problemen gevonden met PureVPN.

Een aangepaste WireGuard, een verbeterde kill-schakelaar en een donkere modus in de gebruikersinterface kunnen PureVPN echter verder helpen om tot de topspelers te behoren.

Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een uitstekende keuze, vooral als je net begint.

Vergeet niet om de functies te controleren die u moet overwegen voordat u zich abonneert op een VPN.

gerelateerde berichten