(OPGELOST) Affinity Designer reageert niet op Windows 10

De apps van Adobe werken op een abonnementsmodel. Het is niet goedkoper dan de apps vooraf te kopen, aangezien een abonnement een doorlopende uitgave is die u betaalt zolang u de apps gebruikt. Op een gegeven moment werd het abonnement duurder dan wat een eenmalige licentie zou hebben gekost, als Adobe ze was blijven aanbieden. Als je Adobe-apps niet elke dag gebruikt maar toch vaak genoeg gebruikt, lijkt het abonnement duur.

In het licht van Adobe’s abonnementsmodel voor al zijn apps, hebben gebruikers naar alternatieven gezocht en Affinity biedt een van de beste. Affinity heeft een app om te concurreren met Adobe’s Illustrator genaamd Affinity Designer. Het is een uitstekende app die $ 25 kost voor een enkele desktoplicentie. Momenteel is de app voor de helft uitgeschakeld en wordt hij geleverd met een gratis proefperiode van 90 dagen.

Affinity Designer reageert niet

Affinity Designer is een stabiele app en kan werken met grote bestanden, inclusief bestanden die zijn gemaakt in Adobe Illustrator. U hoeft zich niet aan te melden bij een service om deze te gebruiken, en er worden geen extra/onnodige services op de achtergrond uitgevoerd wanneer deze wordt uitgevoerd. Dit maakt het vrij licht, maar het is niet immuun voor problemen.

  HEIC-afbeeldingen openen en bekijken op Windows 10

Als Affinity Designer niet kan worden geopend, wel wordt geopend maar onmiddellijk niet meer reageert, of niet meer reageert zodra u een bestand begint te bewerken, probeer dan de onderstaande oplossingen.

Affinity Designer verwijderen en opnieuw installeren

Problemen met Affinity Designer kunnen te maken hebben met het niet correct installeren of upgraden van de app. Dit kan gebeuren als de installatie of upgrade werd onderbroken door een gebruiker of door een ander systeemproces. Probeer de app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Programma’s>Een programma verwijderen.
Selecteer Affinity Designer en klik bovenaan op de knop Verwijderen.
Laat de app verwijderen.
Downloaden en installeer Affinity Designer.

  Bestanden converteren naar PDF op Windows 10

Opmerking: als u uw productsleutel voor Affinity Designer bent kwijtgeraakt, meldt u zich aan bij uw account op de Affinity-website. Klik rechtsboven op je profiel en selecteer Mijn account>Downloads en productsleutels.

Ga terug naar de oudere versie

Affinity werkt zijn apps van tijd tot tijd bij, maar niet alle updates werken zo goed als de oudere versie. Als u Affinity Designer heeft geüpgraded en de nieuwe versie problemen veroorzaakt, is teruggaan eenvoudig.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Programma’s>Een programma verwijderen.
Selecteer Affinity Designer en klik op Installatie ongedaan maken.
Nadat de app is verwijderd, gaat u naar de Affinity Designer-downloadpagina.
Download de versie die zonder problemen op uw systeem draaide.
Voer het bestand uit en installeer de oudere versie van Affinity Designer.

  De prullenbak overslaan voor het verwijderen van bestanden op Windows 10

Controleer het bestand op problemen

Affinity Designer kan bestanden aan die in Adobe Illustrator zijn gemaakt, maar er kunnen uitzonderingen zijn. Controleer of Affinity Designer zonder problemen werkt wanneer u andere bestanden opent of opent. Als het alleen problemen heeft met een bepaald bestand, ligt de fout mogelijk niet bij Affinity Designer. Controleer het bestand op componenten, zoals lettertypen of penselen of objecten, die mogelijk problemen veroorzaken en probeer deze te verwijderen met een andere app.

Conclusie

Affinity biedt enkele van de beste alternatieven voor de producten van Adobe. Het zijn allemaal apps voor eenmalige aanschaf, hun prijskaartjes zijn redelijk en veel betaalbaarder dan welk Adobe-product dan ook ooit was. Ze bieden niet alle functies die Adobe biedt. De apps van Affinity zijn zeker lichter qua functies, maar voor incidenteel tot frequent gebruik zijn ze een uitstekende optie.