(OPGELOST) Alleen printer halve pagina afdrukken op Windows 10

Printers zijn een van de zeldzame hardwareapparaten die via een USB-poort worden aangesloten, maar die soms ongelooflijk moeilijk te gebruiken zijn. Zodra u een probleem met uw printer tegenkomt, kunt u uren besteden aan het oplossen van het probleem.

Fix Printer drukt maar de helft van de pagina af

Als u een document probeert af te drukken en uw printer drukt maar een halve pagina af, dan kunnen er verschillende redenen zijn en deze zijn mogelijk niet allemaal gerelateerd aan de printer.

Probeer eerst een testpagina af te drukken. Raadpleeg de handleiding van uw printer om te zien hoe deze een testpagina afdrukt. Sommige printers hebben een speciale knop of een optie op het bedieningspaneel op het apparaat. Als de testpagina goed wordt afgedrukt, probeert u de onderstaande oplossingen.

  Hoe (en waarom) draagbare versies van Windows uitvoeren

Als de afdrukkwaliteit in het gedrang komt, dat wil zeggen dat er mogelijk niet genoeg inkt is om alles af te drukken, controleert u de inktniveaus in de cartridges en vult u ze indien nodig bij.

1. Controleer de printerconfiguraties

De printer kan worden geconfigureerd om op kleiner papier af te drukken terwijl het document op groter papier is gemaakt. Zorg ervoor dat u het papierformaat weet dat u in de printer hebt ingevoerd.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Hardware en geluid > Apparaten en printers.
Klik met de rechtermuisknop op de printer en selecteer Printervoorkeuren in het contextmenu.
Ga naar de vervolgkeuzelijsten Origineel formaat en Uitvoerformaat.
Selecteer in beide vervolgkeuzelijsten het paginaformaat dat u in de printer hebt ingevoerd.
Klik op Toepassen en probeer opnieuw af te drukken.

2. Controleer het paginaformaat van het document

Zorg ervoor dat het paginaformaat voor het document overeenkomt met het formaat van het papier dat in de printer wordt ingevoerd. De methode voor het wijzigen van het paginaformaat van een document is afhankelijk van de app waarin het is geopend en van waaruit u afdrukt.

  Hoe u kunt zien welke app uw webcam gebruikt [Windows]

In Microsoft Word;

Open het document.
Ga naar het tabblad Indeling.
Open de vervolgkeuzelijst Grootte en selecteer de juiste maat.
Probeer het document af te drukken.

3. Printer verwijderen en opnieuw installeren

De printer is mogelijk niet correct gekalibreerd toen u deze installeerde of de kalibratie is mogelijk beschadigd. De eenvoudigste manier om dit op te lossen, is door de printer te verwijderen en opnieuw te installeren.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Apparaten.
Selecteer het tabblad Printers en scanners.
Selecteer uw printer en klik op Apparaat verwijderen
Koppel de printer los en start het systeem opnieuw op.
Sluit de printer opnieuw aan en deze wordt automatisch geïnstalleerd.
Probeer het document af te drukken.

4. Wijzig de app

Het probleem ligt mogelijk bij de app waarmee u probeert af te drukken. Probeer het te veranderen. U kunt ook proberen het document als PDF op te slaan en vervolgens af te drukken.

  Stuur een venster naar een ander virtueel bureaublad in Windows 10

Conclusie

De pagina die u selecteert voor de printer en het formaat waarop deze is geconfigureerd om vanuit de app af te drukken, moeten altijd overeenkomen. Als dit niet het geval is, komen uw afdrukken er verkeerd uit. Als u het formaat van het papier waarvoor een document is gemaakt, bijvoorbeeld voor een envelop of brochure, niet kunt wijzigen, wijzigt u het formaat waarop de printer is geconfigureerd om op af te drukken.