(OPGELOST) Google Meet-microfoon werkt niet, “Uit vanwege de grootte van het gesprek”

Een van de beperkingen van online vergaderingen is de bandbreedte. Niet elke online vergadertool kan meerdere audio- en/of videostreams tegelijk aan. Apps moeten meerdere streams beheren, ze allemaal gescheiden houden, de kwaliteit van het gesprek fatsoenlijk houden en nieuwe deelnemers accommoderen.

Google Meet-microfoon werkt niet?

Google Meet is een van de vele populaire apps die momenteel worden gebruikt voor online vergaderingen. Het is een robuuste tool die achtergrondvervaging, beeld-in-beeld-modus en vergaderingen met maximaal 100 deelnemers biedt. Het is ook gratis, wat het voor veel mensen toegankelijker maakt.

Google Meet is net als elke andere online vergadertool die een groot aantal audio- en videostreams in een gesprek moet beheren. Als u deelneemt aan een Google Meet-vergadering en het bericht ‘Mic is uitgeschakeld vanwege de grootte van het gesprek’ ziet, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken en is de oplossing eenvoudig.

  Test uw gehoor met een iPhone en een stille kamer

Hoe op te lossen “Mic is uitgeschakeld vanwege de grootte van het gesprek”?

Dempen van de microfoon opheffen

Google Meet dempt automatisch de microfoon voor deelnemers aan een vergadering zodra het aantal deelnemers hoger is dan 5. Dit is geen harde blokkade; als gebruiker kun je het dempen van de microfoon opheffen door op het microfoonpictogram te klikken.

Hoe het werkt

In een Google Meet-vergadering zullen de eerste vijf gebruikers deelnemen met hun microfoon aan. De zesde persoon die aan de vergadering deelneemt, wordt gedempt en ziet het bericht ‘Mic is off vanwege de grootte van het gesprek’. Alle volgende gebruikers die deelnemen aan de vergadering worden eveneens gedempt en ook zij zien hetzelfde bericht.

  Hoe u de einde-levensdatum van uw Chromebook kunt zien

In alle gevallen kan de gebruiker die automatisch is gedempt, het dempen van de microfoon weer opheffen.

Waarom dempt Google Meet gebruikers?

Google Meet dempt gebruikers, want hoe meer gebruikers deelnemen aan de vergadering, hoe meer ‘ruis’ een actieve microfoon in het gesprek zal veroorzaken. Het is het beste om een ​​gebruiker te dempen en hem in staat te stellen het dempen op te heffen wanneer hij iets te zeggen heeft. Het kan ook helpen om de bandbreedte voor de oproep gemakkelijker te beheren.

Conclusie

Er is geen optie om deze functie uit te schakelen. Als u regelmatig vergaderingen houdt met meer dan vijf gebruikers, is het een goed idee om andere deelnemers te laten weten waarom ze bij binnenkomst gedempt worden en dat ze het dempen zelf kunnen opheffen wanneer ze maar willen. Met Google Meet kan iedereen zijn microfoon uitzetten en worden andere gebruikers niet gedwongen gedempt zodat je kunt praten. Dat gezegd hebbende, het is een goede etiquette voor online vergaderingen om je microfoon te dempen als jij niet degene bent die aan het woord is.

  Hoe u uw Outlook.com-snelkoppelingen kunt aanpassen aan Gmail of Yahoo!