Opgeslagen wachtwoorden beheren in Chrome

Google Chrome wordt geleverd met een handige wachtwoordbeheerder die al is ingebouwd. U kunt uw browser wachtwoorden voor verschillende sites laten opslaan en invullen wanneer u wordt gevraagd in te loggen. Hier leest u hoe u al uw opgeslagen wachtwoorden in Chrome beheert.

Een wachtwoord opslaan in Chrome

Het eerste dat u nodig hebt om uw opgeslagen wachtwoorden te beheren, is ervoor te zorgen dat het opslaan van wachtwoorden is ingeschakeld, wat wordt gedaan via het wachtwoordmenu. Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op “Wachtwoorden”. Je kunt ook chrome://settings/passwords typen in de Omnibox en op Enter drukken.

Zet de schakelaar met het label “Aanbieden om wachtwoorden op te slaan” in de aan-positie (deze zou standaard moeten zijn ingeschakeld).

Ga nu naar een website waar u moet inloggen, uw inloggegevens moet invullen en u moet aanmelden. Nadat het formulier is verzonden, vraagt ​​Chrome of u uw wachtwoord wilt opslaan. Klik op “Opslaan”. Als u op “Nooit” klikt, wordt de site toegevoegd aan een lijst met “Nooit opgeslagen” wachtwoorden. We laten u zien hoe u een site kunt verwijderen uit de lijst ‘Nooit opgeslagen’ hieronder.

Ervan uitgaande dat u het wachtwoord heeft opgeslagen, vult Chrome de volgende keer dat u naar de aanmeldingspagina van die site gaat, het aanmeldingsformulier automatisch in. Als u meer dan één gebruikersnaam en wachtwoord heeft opgeslagen voor een enkele site, klikt u op het veld en kiest u welke inloggegevens u wilt gebruiken.

  Wat u moet doen voordat u uw iPhone verkoopt, weggeeft of verhandelt

Een site verwijderen uit de lijst “Nooit opgeslagen”?

Als u per ongeluk op ‘Nooit’ heeft geklikt wanneer Chrome vraagt ​​of u uw wachtwoord op een site wilt opslaan, kunt u die site als volgt uit de lijst met uitzonderingen verwijderen. Wanneer u een site verwijdert, krijgt u de volgende keer dat u zich aanmeldt de mogelijkheid om uw wachtwoord op te slaan.

Open het wachtwoordmenu door op uw profielfoto in de rechterbovenhoek te klikken en klik vervolgens opnieuw op “Wachtwoorden”. Je kunt ook chrome://settings/passwords typen in de Omnibox en op Enter drukken.

Scroll naar beneden totdat je de kop ‘Nooit opgeslagen’ ziet. Dit is een compleet overzicht van alle sites die u op de zwarte lijst heeft gezet in de lijst met opgeslagen wachtwoorden van Chrome.

Blader door de sites totdat u het item vindt dat u per ongeluk naar deze lijst hebt verzonden en klik vervolgens op de X rechts van de URL.

De vermelding verdwijnt en wordt gered van zijn leven van het vagevuur. Wanneer u zich nu opnieuw aanmeldt bij die site, vraagt ​​Chrome u of u uw wachtwoord opnieuw wilt opslaan.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken

Als u een lijst wilt zien van alle gebruikersnamen en wachtwoorden die zijn opgeslagen in Chrome, opent u het wachtwoordmenu door op uw profielfoto in de rechterbovenhoek te klikken en vervolgens nogmaals op ‘Wachtwoorden’ te klikken. Je kunt ook chrome://settings/passwords typen in de Omnibox en op Enter drukken.

  Hoe u alle apps kunt zien die u in de Mac App Store hebt gekocht

Scrol op het nieuwe tabblad omlaag naar de kop ‘Opgeslagen wachtwoorden’ en u vindt een lijst met alle gebruikersnamen en wachtwoorden die in Chrome zijn opgeslagen.

Klik op het oogpictogram om het wachtwoord in platte tekst te bekijken.

Als u uw computer vergrendelt met een wachtwoord, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord opgeven voordat u dit wachtwoord kunt bekijken.

Nadat u met succes de inloggegevens van uw computer hebt ingevoerd, wordt het opgeslagen wachtwoord zichtbaar in platte tekst.

Opgeslagen wachtwoorden exporteren

Als u om welke reden dan ook de hele lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden moet exporteren, kunt u dat met Chrome ook doen.

We raden het exporteren van uw wachtwoorden af, tenzij u weet wat u doet of echt moet, omdat alles dat wordt geëxporteerd, wordt opgeslagen in een CSV-bestand, dat niet is gecodeerd en wanneer het wordt geopend, kan worden gelezen als platte tekst .

Klik in het menu Wachtwoorden van Chrome naast ‘Opgeslagen wachtwoorden’ op het instellingenmenu en klik vervolgens op ‘Wachtwoorden exporteren’.

U wordt gevraagd om de export van uw wachtwoorden te bevestigen, aangezien dit een enorm veiligheidsrisico is omdat het bestand volledig door mensen leesbaar is.

Nogmaals, wanneer u toegang krijgt tot gevoelige informatie, wordt u gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw computer in te voeren om deze actie te bevestigen.

Kies een veilige plaats om uw bestand op te slaan en klik op ‘Opslaan’.

Opgeslagen wachtwoorden verwijderen

Als je per ongeluk op ‘Opslaan als wachtwoord’ hebt geklikt, maar dat account niet meer hebt of je wilt je wachtwoord gewoon niet meer bewaren, dan kun je ze net zo snel uit Chrome verwijderen als je ze opslaat.

  Geen geluid op tv repareren bij casten naar Chromecast vanuit Chrome

Klik in het instellingenmenu voor Wachtwoorden op het instellingenpictogram (drie stippen) naast het wachtwoord dat u wilt verwijderen en klik vervolgens op ‘Verwijderen’.

Het geselecteerde wachtwoord wordt onmiddellijk verwijderd. Er verschijnt een pop-up die u op de hoogte stelt van de wijziging en als u deze per ongeluk hebt verwijderd, kunt u op Ongedaan maken klikken om uw wachtwoord te herstellen.

Als u elk item uit uw wachtwoordlijst wilt verwijderen, moet u eerst naar het instellingenmenu van Chrome gaan. Klik op de drie stippen in de rechterbovenhoek en kies vervolgens ‘Instellingen’. Je kunt ook chrome://settings/ in de Omnibox typen en op Enter drukken.

Scrol in het menu Instellingen naar beneden en klik op ‘Geavanceerd’.

Scroll iets verder naar beneden totdat je ‘Browsegegevens wissen’ ziet. Klik erop.

Klik in de pop-up op het tabblad ‘Geavanceerd’, kies ‘Altijd’ in het menu ‘Tijdbereik’, vink ‘Wachtwoorden’ aan en klik ten slotte op ‘Gegevens wissen’. Hier is geen weg meer van terug, dus zorg ervoor dat u ze allemaal wilt verwijderen voordat u verder klikt.

Volg de aanwijzingen en alle wachtwoorden die u ooit in Google Chrome hebt opgeslagen, worden uit uw browser gewist. De volgende keer dat u naar een site gaat, kunt u maar beter hopen dat u uw wachtwoord onthoudt of een wachtwoordbeheerder hebt, anders zult u merken dat u op “Wachtwoord vergeten?” link wanneer u naar inloggen gaat.