Oplossing die momenteel geen beeldscherm gebruikt dat is gekoppeld aan NVIDIA GPU Desktop Probleem

Toen technologie zich heeft ontwikkeld tot onderdeel van de dagelijkse activiteiten, zijn ook de eisen om aan de vraag te voldoen toegenomen. Om bewerkingen zoals gaming, animatie en videobewerking uit te voeren, is het noodzakelijk om een ​​zeer veeleisende NVIDIA GPU-kaart te gebruiken. De NVIDIA-instellingen die door de GPU-kaart worden geleverd, bieden meer maatwerk en een betere weergave op de pc’s. Een beeldscherm dat niet is aangesloten op het NVIDIA GPU-probleem kan echter de normale werking van de pc verstoren. Als u een geïntegreerde GPU-kaart samen met de NVIDIA GPU-kaart gebruikt, kan het moeilijk zijn om het probleem op te lossen. In het artikel worden de methoden uitgelegd om de foutmelding op te lossen NVIDIA Display-instellingen zijn niet beschikbaar. U gebruikt momenteel geen beeldscherm dat is aangesloten op NVIDIA GPU Desktop.

Hoe op te lossen die momenteel niet wordt gebruikt met beeldscherm dat is gekoppeld aan NVIDIA GPU Desktop-probleem

Dit probleem treedt meestal op vanwege de softwareproblemen die zijn veroorzaakt door de niet-geïnstalleerde stuurprogramma-updates van de NVIDIA grafische kaart. Hieronder volgen de andere oorzaken voor het probleem met het beeldscherm op uw pc.

  • Toegang tot instellingen in NVIDIA-configuratiescherm- Dit probleem doet zich voor wanneer de weergave-instellingen niet correct worden geopend in het NVIDIA-configuratiescherm op het beeldscherm.

  • Hardwareproblemen – De GPU-poorten en kabels zijn mogelijk verkeerd aangesloten of niet goed aangesloten. Ook is de NVIDIA GPU mogelijk niet goed aangesloten op de pc’s.

  • Corrupt NVIDIA Graphics Driver- Het NVIDIA Graphics Driver is mogelijk beschadigd of ontbreekt op uw pc en dit probleem kan optreden.

  • Uitgeschakelde NVIDIA GPU en NVIDIA-services- De NVIDIA GPU is mogelijk niet ingeschakeld op het beeldscherm of de NVIDIA-services zijn mogelijk uitgeschakeld op de pc.

  • NVIDIA Optimus– Als er meerdere GPU-kaarten zijn, probeert de NVIDIA grafische kaart de batterij van de pc te sparen door terug te keren naar de Intel GPU bij het weergeven van grafische afbeeldingen die een lage GPU-verwerkingskracht vereisen. Dit proces wordt NVIDIA Optimus genoemd en kan een belangrijke reden zijn voor dit probleem.

Methode 1: Basismethoden voor probleemoplossing

Om het probleem op te lossen dat momenteel geen beeldscherm gebruikt dat is gekoppeld aan het NVIDIA GPU Desktop-probleem, probeert u de hier gegeven basismethoden voor probleemoplossing te implementeren.

1A. PC opladen

Als u een laptop of een pc gebruikt die op batterijstroom werkt, controleer dan de energieniveaus en kijk of er voldoende stroomcapaciteit in de pc is. Bij het weergeven van beelden met veel interne grafische afbeeldingen, verschuift het vermogen in de pc naar laag. Om dit probleem te verhelpen, probeert u uw pc optimaal op te laden.

1B. Herstart pc

Om de storingen en kleine problemen te beheren die een belangrijke reden zijn om momenteel geen beeldscherm te gebruiken dat is gekoppeld aan het probleem met NVIDIA GPU Desktop, kunt u proberen uw pc opnieuw op te starten.

1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Alt + F4 en selecteer de optie Opnieuw opstarten in het vervolgkeuzemenu.

Opmerking: als het functieslot niet is ingeschakeld, drukt u op de toetsen Fn + Alt + F4.

2. Klik op de knop OK en wacht tot de pc opnieuw is opgestart.

1C. NVIDIA-configuratiescherminstellingen wijzigen

Soms kan het foutbericht worden weergegeven vanwege een tijdelijke storing op de grafische kaart. Probeer het NVIDIA-configuratiescherm te openen en controleer of u instellingen kunt aanpassen. Als u deze actie kunt uitvoeren, is het probleem op het display opgelost.

1. Open Desktop tegelijkertijd met Windows + D-toetsen.

2. Klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte en selecteer de optie NVIDIA-configuratiescherm.

Controleer of u instellingen in het configuratiescherm kunt wijzigen door door de opties in het linkerdeelvenster te navigeren.

1D. Stuurprogramma’s bijwerken

Meestal kan het probleem met de stuurprogramma’s op het apparaat, zoals het netwerkstuurprogramma, het probleem veroorzaken. U kunt de instructies in de handleiding volgen via de link die hier wordt gegeven om de apparaatstuurprogramma’s bij te werken naar de nieuwste versie.

Het probleem wordt veroorzaakt door weergave, het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het grafische stuurprogramma niet verouderd is. U kunt de instructies volgen in de link die hier wordt gegeven om het NVIDIA Graphics-stuurprogramma bij te werken naar de nieuwste versie.

1E. NVIDIA grafische stuurprogramma-updates terugdraaien

Als laatste methode om het probleem op te lossen, kunt u proberen het grafische stuurprogramma naar de standaardversie te draaien. Selecteer in het gedeelte Beeldschermadapters het NVIDIA Graphics-stuurprogramma en volg de instructies in de handleiding om stuurprogramma’s op Windows 10 terug te draaien.

1F. Installeer NVIDIA Graphics Driver opnieuw

Een andere methode om het probleem met het NVIDIA Graphics-stuurprogramma op te lossen dat momenteel geen beeldscherm gebruikt dat is gekoppeld aan NVIDIA GPU Desktop, is door het opnieuw te installeren. Selecteer de NVIDIA Grafische driver in het gedeelte Beeldschermadapters en volg de instructies in de handleiding om de apparaatstuurprogramma’s te verwijderen en opnieuw te installeren om deze opnieuw te installeren.

Methode 2: Automatische stuurprogramma-updates stoppen

Soms kan de pc het NVIDIA Graphics-stuurprogramma bijwerken naar een incompatibele versie en dit kan het probleem veroorzaken. U kunt de automatische updates van het NVIDIA Graphics-stuurprogramma stoppen om dit probleem op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, zoek naar Geavanceerde systeeminstellingen weergeven en klik op Openen.

2. Ga naar het tabblad Hardware en klik op de knop Instellingen apparaatinstallatie.

3. Selecteer de optie Nee (uw apparaat werkt mogelijk niet zoals verwacht) en klik op Wijzigingen opslaan.

4. Klik op de knop OK in het venster Systeemeigenschappen om het proces te voltooien.

Methode 3: SLI-instelling uitschakelen

Als de SLI-instelling is ingeschakeld op het NVIDIA-configuratiescherm, kunt u dit probleem tegenkomen. U kunt proberen deze instelling op de grafische kaart uit te schakelen om dit probleem met het beeldscherm dat niet is verbonden met de NVIDIA GPU op te lossen.

1. Druk op de Windows-toets, zoek naar NVIDIA-configuratiescherm en klik op Openen.

2. Vouw de optie 3D-instellingen in het linkerdeelvenster uit en klik op de optie SLI-configuratie instellen.

3. Selecteer de optie Geen SLI-technologie gebruiken in de sectie Selecteer de SLI-configuratie voor uw systeem.

Methode 4: GPU-gebruik verifiëren

Als u meerdere GPU-kaarten op uw pc gebruikt, kunt u controleren welke GPU door het beeldscherm wordt gebruikt. Probeer de hier gegeven stappen te volgen om het probleem op te lossen dat momenteel geen beeldscherm gebruikt dat is gekoppeld aan NVIDIA GPU Desktop.

1. Druk tegelijkertijd op de Windows + I-toetsen om de app Instellingen te openen.

2. Klik op de systeeminstelling.

3. Klik op het tabblad Weergave op de optie Geavanceerde beeldscherminstellingen in het gedeelte Meerdere beeldschermen.

4A. Als u de NVIDIA grafische kaart ziet in het gedeelte Weergave-informatie, is de NVIDIA GPU ingeschakeld.

4B. Als een andere GPU is ingeschakeld, klikt u op de optie Display-adaptereigenschappen voor Display 1. U kunt de GPU-kaart wijzigen op het tabblad Adapter.

Op deze manier kunt u het probleem Display niet verbonden met NVIDIA GPU oplossen.

Methode 5: NVIDIA-services inschakelen

De services die nodig zijn om ervoor te zorgen dat het NVIDIA Graphics-stuurprogramma werkt, moeten op uw pc zijn ingeschakeld. U moet de volgende services inschakelen om het probleem op te lossen.

  • NVIDIA Driver Help-service
  • NVIDIA-updateservice

Volg deze stappen om NVIDIA-services in te schakelen.

1. Druk op de Windows-toets, typ Services en klik vervolgens op Als administrator uitvoeren.

2A. Selecteer de NVIDIA Driver Help Service en klik op de optie Start in het linkerdeelvenster.

2B. Als de service is gestart, klikt u op de optie Opnieuw opstarten in het linkerdeelvenster.

3. Klik met de rechtermuisknop op de service en klik op de optie Eigenschappen in de lijst.

4. Wijzig op het tabblad Algemeen het Opstarttype in Automatisch.

5. Klik ten slotte op de knoppen Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan.

Methode 6: Problemen met hardwarecomponenten oplossen

Als er momenteel geen beeldscherm wordt gebruikt dat is aangesloten op de NVIDIA GPU Desktop, is er een probleem met de hardwarecomponenten van uw pc, dan kunt u deze repareren met de hulp van een technicus.

Optie I: hardwarecomponenten opnieuw plaatsen

Als u onlangs de hardwarecomponenten op uw pc hebt geüpgraded, kunt u proberen de componenten opnieuw te plaatsen om het probleem op te lossen. Als de componenten niet goed zijn geplaatst, kunt u dit probleem eenvoudig oplossen.

  • Verwijder het deksel en verwijder het stof met behulp van perslucht in alle delen van het moederbord.
  • Vervang de RAM-sticks en clips om de opslag in de positie te vergrendelen.
  • Sluit de GPU-eenheid opnieuw aan op de poorten en kabels op het moederbord.

Foto door Christian Wiediger op Unsplash

Optie II: hardware repareren

Als de hardwarecomponenten op de pc beschadigd zijn of ontbreken, kunt u contact opnemen met een technicus om de componenten te repareren of te vervangen.

***

De methoden om het probleem op te lossen dat momenteel geen beeldscherm gebruikt dat is gekoppeld aan het NVIDIA GPU Desktop-probleem, worden uitgelegd in het artikel. Laat ons weten welke van deze methoden effectief was bij het oplossen van het scherm dat niet is verbonden met het NVIDIA GPU-probleem. Deel ook in het opmerkingengedeelte uw waardevolle suggesties en vragen.

  20 Apple Watch-tips en -trucs die u moet kennen

gerelateerde berichten