Oplossing Er is een systeemreparatie in behandeling die opnieuw moet worden opgestart om te voltooien

Corrupte bestanden zijn geen nieuw onderwerp voor Windows-gebruikers, van overgebrachte naar gekopieerde bestanden op het systeem, elk bestand kan het slachtoffer worden van een bug die wacht tot het beschadigd raakt. De ingebouwde hulpprogramma’s voor het scannen van bestanden op Windows zijn in dergelijke gevallen een redding voor pc-gebruikers. Twee van dergelijke hulpprogramma’s zijn SFC en DISM die helpen bij het uitvoeren van scans op bestanden met fouten. Soms kunnen gebruikers tijdens het uitvoeren van de systeembestandscontrole-scan tegenkomen dat er een systeemreparatie in afwachting is van een fout op het scherm. Deze fout kan het bestandscontroleproces en daarmee de scan verstoren. Als u ook met hetzelfde probleem te maken heeft, bent u op de juiste plek beland. We brengen u een perfecte gids die u zal helpen als er een systeemreparatie in behandeling is die opnieuw moet worden opgestart om het probleem op uw pc te voltooien.

Hoe te repareren Er is een systeemreparatie in behandeling die opnieuw moet worden opgestart om te voltooien

De fout in afwachting van systeemreparatie leidt tot het niet verder scannen van bestanden totdat het systeem opnieuw is opgestart en de redenen erachter kunnen meerdere zijn. Laten we er daarom hieronder een paar noemen:

  • Verouderde stuurprogramma’s
  • Een oude versie van Windows
  • In afwachting van .XML-bestanden
  • In afwachting van herstartsleutel
  • Opdrachten in behandeling

De fout in afwachting van systeemreparatie lijkt in alle Windows-versies te voorkomen tijdens het scannen van problematische bestanden via het SFC-hulpprogramma in Microsoft Windows. Dit systeem vereist een herstart, tot die tijd blokkeert het de bestandsreparatie, dit kan een probleem zijn voor de gebruikers dat onmiddellijke actie vereist. Hier zijn 8 effectieve methoden om op Windows uit te voeren die u zullen helpen bij het wegwerken van de in behandeling zijnde reparatiefout:

Methode 1: Start de pc opnieuw op

Dit is een van de gemakkelijkste methoden om te volgen als u ooit ziet dat er een systeemreparatie in behandeling is waarvoor opnieuw moet worden opgestart om de fout op Windows 10 te voltooien. Herstarten / opnieuw opstarten was voor veel gebruikers een hulp om van deze fout af te komen. Als u uw systeem eerder hebt gerepareerd, zijn er mogelijk enkele bestanden in behandeling die moeten worden verwerkt en die zijn ontstaan ​​terwijl u SFC probeert te starten. In dit geval kan het starten van uw systeem helpen bij het oplossen van dit probleem. Volg de onderstaande stappen om het systeem opnieuw op te starten:

  Hoe maak je slechts één paginalandschap in Word

1. Klik op het Windows-pictogram op het scherm.

2. Klik op Stroom.

3. Selecteer Opnieuw opstarten.

4. Druk op de Windows-toets, typ Command Prompt en klik op Als administrator uitvoeren, zoals hieronder afgebeeld.

5. Typ de opdracht SFC/scannow en druk op Enter om de systeembestandsscan uit te voeren.

Methode 2: Systeembestanden herstellen

Het terugzetten van in behandeling zijnde acties met DISM is een andere manier om de fout in afwachting van systeemreparatie te verwijderen. Lees onze handleiding over het herstellen van systeembestanden op Windows 10.

Methode 3: Windows bijwerken

Een andere methode die veel desktop-/laptopgebruikers heeft geholpen, is door hun Windows bij te werken. Een uitgestelde Windows-update kan een van de belangrijkste redenen zijn waarom SFC het scannen van de corrupte bestanden tegenhoudt en er een systeemreparatie in afwachting is van het verschijnen op uw scherm. Lees onze handleiding over het downloaden en installeren van de nieuwste update van Windows 10.

Als er geen update beschikbaar is, probeer dan de volgende methode hieronder.

Methode 4: grafische stuurprogramma’s bijwerken

Als je toevallig sfc-scan ziet, is er een systeemreparatie in behandeling gevolgd door Blue Screens of Death-fout, het probleem is zeker te wijten aan verouderde stuurprogramma’s van je systeem. Daarom is het essentieel om alle stuurprogramma’s bij te werken om ervoor te zorgen dat de fout niet opnieuw optreedt. Lees onze gids over 4 manieren om grafische stuurprogramma’s op Windows 10 bij te werken.

Methode 5: Enkele trackingbestanden verwijderen

Een paar bestanden op uw systeem houden de in behandeling zijnde systeemreparaties bij en een van deze bestanden is mogelijk corrupt geworden, waardoor er een systeemreparatie in behandeling is die opnieuw moet worden opgestart om de fout te voltooien. Het verwijderen van dergelijke bestanden kan helpen bij het oplossen van deze fout, en om dit te doen volgt u de onderstaande stapsgewijze instructies:

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren met de toetsen Windows + R samen.

2. Typ cmd.exe en druk op de Enter-toets.

3. Typ de gegeven opdracht en druk op de Enter-toets.

del d:windowswinsxspending.xml

Opmerking: zorg ervoor dat u de schijf d vervangt door deze te vervangen door c als de d-schijf in uw geval niet werkt.

4. Typ vervolgens de gegeven opdracht en druk op de Enter-toets.

del x:windowswinsxspending.xml 

Zodra het proces is voltooid en u ziet dat de bewerking met succes is voltooid op het scherm, voert u SFC opnieuw uit om te controleren of het probleem is opgelost.

  Gebroken mods verwijderen uit je Sims 4 Mods-map

Methode 6: BIOS-instellingen wijzigen

De fout in afwachting van systeemreparatie kan er ook voor zorgen dat Microsoft-teams instellingen wijzigen in de stuurprogrammaklassen voor busbeheer van de harde schijf. Als dit het geval is, kan het wijzigen van de BIOS-instellingen de Windows-gebruikers helpen het probleem op te lossen. U kunt de SATA-instellingen wijzigen in IDE-modus door de onderstaande stappen op uw systeem uit te voeren:

Opmerking: als SATA al op IDE staat, probeer het dan te wijzigen in andere beschikbare opties.

1. Start uw systeem opnieuw op en open de BIOS-instellingen door op toetsen zoals F1, F2, Del, ESC of andere te drukken.

2. Zoek SATA en verander van AHCI, ATA en RAID naar IDE.

3. Ga naar het gedeelte Afsluiten en selecteer Afsluiten Wijzigingen opslaan.

Methode 7: Registersleutel verwijderen

De registersleutel in de register-editor houdt alle programma’s bij die opnieuw moeten worden opgestart. Deze programma’s kunnen, wanneer ze verloren gaan en niet opnieuw worden opgestart, een fout veroorzaken bij het herstellen van het systeem. Om het op te lossen, is het dus handig om de registersleutel te verwijderen.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door tegelijkertijd op de toetsen Windows + R te drukken.

2. Typ regedit en druk op Enter om de Register-editor te openen.

3. Navigeer naar het opgegeven mappad in de Register-editor.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion

4. Zoek de toets RebootPending en klik er met de rechtermuisknop op om Machtigingen te openen.

5. Zoek vervolgens uw naam en klik erop.

6. Vink het vakje voor Volledig beheer aan en klik op OK.

7. Klik nu met de rechtermuisknop op de toets RebootPending en selecteer Verwijderen.

8. Selecteer Ja om te bevestigen.

9. Als u klaar bent, start u de pc opnieuw op en controleert u of het probleem van wachtende systeemreparatie nu is opgelost.

Methode 8: Problemen oplossen via de herstelmodus

Het laatste redmiddel is een systeemreparatie in behandeling waarvoor opnieuw opstarten vereist is om het probleem te voltooien, door een paar wijzigingen in de herstelmodus aan te passen. Deze geavanceerde stap helpt bij het oplossen van de fout vanuit de kern. Het kan worden uitgevoerd via een herstelomgeving die beschikbaar is op Windows. Laten we ingaan op de methode met de onderstaande opdrachten:

Opmerking: de volgende stappen zijn uitgevoerd op Windows 10.

1. Start het systeem opnieuw op in de veilige modus door op de Shift-toets te drukken en samen op het pictogram Opnieuw opstarten te klikken.

2. Selecteer Problemen oplossen op het scherm dat verschijnt.

3. Kies Opdrachtprompt in Geavanceerde opties.

4. Typ de volgende opdrachten een voor een en druk na elke opdracht op Enter.

  Een computer het tv-scherm laten vullen bij aansluiting via HDMI

Opmerking: zorg ervoor dat u de opdracht in dezelfde volgorde invoert als opgegeven en wacht tot ze hun proces hebben voltooid.

bcdboot C:Windows
bootrec /FixMBR
bootrec /FixBoot

5. Start nu uw systeem opnieuw op in de normale modus en controleer of er een systeemreparatie in behandeling is waarvoor opnieuw moet worden opgestart om de fout te voltooien.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Moet ik mijn systeem opnieuw opstarten nadat ik bestanden heb gescand met SFC?

antw. Als u SFC in de opdrachtprompt gebruikt om een ​​problematisch bestand te scannen, moet u uw systeem opnieuw opstarten zodra het proces is voltooid. Zelfs als het opnieuw opstarten niet wordt gevraagd, moet u dit toch impliceren.

Q2. Kan ik de SFC-scan stoppen?

antw. Ja, het is mogelijk om de SFC-scan te stoppen. U kunt dit doen door de opdracht sfc /revert in het dialoogvenster Uitvoeren in te voeren, waardoor de SFC-activiteit op uw systeem wordt gestopt.

Q3. Waarom kan ik de SFC-scan niet uitvoeren op mijn bureaublad?

antw. Problemen bij het uitvoeren van een SFC-scan op een systeem kunnen de oorzaak zijn van een beschadigde harde schijf. Deze corrupte schijven kunnen het hulpprogramma Systeembestandscontrole laten crashen. Gebruik de opdracht chkdsk om de gegevensintegriteit van uw harde schijf te controleren.

Q4. Is het oké om de SFC-scan halverwege te stoppen? Zal het schade toebrengen aan mijn systeem?

antw. Het is helemaal prima als u ervoor kiest om de SFC-scan te stoppen. Het kan geen kwaad om de opdracht te stoppen, als u dat wilt, kunt u deze stoppen door Windows opnieuw op te starten.

V5. Hoe lang duurt het meestal voordat een SFC-scan is voltooid?

antw. Een SFC-scan kan ongeveer 1 uur duren om een ​​opdracht te voltooien. Het hangt allemaal af van de configuratie van het systeem.

Q6. Heb ik een internetverbinding nodig om de SFC-scan uit te voeren?

antw. Om een ​​SFC-opdracht uit te voeren, hebt u geen internet nodig. Deze ingebouwde bestandsscanner doet zijn werk zonder dat er een netwerk nodig is.

***

Om alles samen te vatten, is het nu veilig om te zeggen dat de fout bij het beëindigen van de systeemreparatie niets anders is dan het resultaat van corrupte bestanden, verouderde stuurprogramma’s en softwarefouten in Windows. We hopen dat deze handleiding heeft geholpen dit probleem op te lossen en dat u goed op de hoogte was dat er een systeemreparatie in behandeling is die opnieuw moet worden opgestart om de fout te voltooien. Laat ons weten welke van de methoden een keerpunt voor u was. Als u vragen of suggesties heeft, kunt u deze in de opmerkingen hieronder achterlaten.

gerelateerde berichten