Opmerkingen toevoegen in Google Documenten

epcdream.nl

Google Documenten is een uitstekend alternatief voor veel andere tekstverwerkingsprogramma’s en stelt gebruikers in staat om met medewerkers te communiceren over specifieke delen van een document zonder een e-mail te hoeven sturen of hen een bericht te hoeven sturen. Hier leest u hoe u opmerkingen kunt toevoegen in Google Documenten.

Opmerkingen toevoegen in Google Documenten is een handige manier om notities, suggesties of vragen voor andere bijdragers aan het document toe te voegen. Opmerkingen zijn een uitstekende manier voor docenten om specifieke notities toe te voegen voor de auteur/leerling die het bestand heeft geschreven. Opmerkingen toevoegen is ook beschikbaar voor Presentaties en Spreadsheets en is vrijwel hetzelfde, maar we zullen Documenten gebruiken in onze onderstaande voorbeelden.

  Spreadsheets voor uitgaven en inkomsten maken in Microsoft Excel

Opmerking: om opmerkingen toe te voegen en erop te reageren, moet u eerst bewerk-/opmerkingsrechten hebben voor het document.

Opmerkingen toevoegen in Google Documenten

Markeer of plaats de cursor in een document waarop u bewerkings- of commentaarrechten hebt, naast de tekst, afbeelding, cel of dia waaraan u een opmerking wilt toevoegen. Klik op het commentaarpictogram in de werkbalk of op het pictogram dat aan de rechterkant van het document wordt weergegeven.

Er wordt een opmerkingenveld geopend. Typ uw opmerking en klik vervolgens op “Opmerking” om uw opmerkingen in te dienen.

Alle opmerkingen verschijnen aan de rechterkant van het document. Opmerkingen worden in een thread geplaatst en het enige dat u hoeft te doen om te reageren, is erop klikken, een antwoord typen en vervolgens op ‘Beantwoorden’ klikken.

  Wat is postproductie of nabewerking in fotografie en videografie?

Als de opmerking eenmaal in het document staat en u wijzigingen wilt aanbrengen, deze wilt verwijderen of een link wilt genereren die de persoon die erop klikt rechtstreeks naar uw opmerking brengt, klikt u op de drie stippen aan de rechterkant van de opmerking.

Als je een opmerking naar een bepaalde persoon moet sturen, kun je die persoon vermelden (met de eerste letter van zijn naam in hoofdletters), en hij of zij zal een e-mail ontvangen waarin ze op de hoogte worden gesteld van je opmerking.

Opmerking: als de persoon nog geen toestemming heeft om het bestand te becommentariëren/bewerken, wordt u gevraagd het met hen te delen.

  De Picture-in-Picture-modus van Chrome gebruiken om lokale video's af te spelen

Nadat u opmerkingen heeft gelezen en beantwoord, kunt u deze markeren als ‘Opgelost’ en ze uit de weg ruimen.