Opstartproblemen van Mac oplossen met behulp van de herstelmodus

Als je Mac niet wil opstarten, is er een verborgen “Herstelmodus” die je kunt gebruiken om problemen te diagnosticeren en op te lossen of om macOS volledig opnieuw te installeren.

Het eerste dat u moet doen, is opstarten in de herstelmodus. Gelukkig is dat makkelijk. Zet je Mac uit en start hem opnieuw op, terwijl je Command+R ingedrukt houdt terwijl hij opstart. Dit zou u in de herstelmodus moeten brengen, waar u het venster macOS-hulpprogramma’s ziet. Herstelmodus biedt vier services. U kunt herstellen vanaf een Time Machine-back-up, online hulp krijgen van de Apple Support-site, schijfproblemen proberen op te lossen met Schijfhulpprogramma en macOS opnieuw installeren. We gaan ons in dit artikel concentreren op die laatste twee opties.

Voer eerste hulp uit vanaf uw herstelpartitie

De herstelpartitie op alle Macs wordt geleverd met Schijfhulpprogramma, dat “Eerste hulp” kan uitvoeren op een schijf die mogelijk beschadigd is, en kan proberen enkele van de problemen op te lossen. Deze

  Hoe e-mailbombardementen spam gebruiken om een ​​aanval te verbergen

Waarschuwing: als het Schijfhulpprogramma u vertelt dat uw schijf op het punt staat uit te vallen, neem dit dan serieus. We raden aan om een ​​back-up van je Mac te maken (als je dat nog niet doet) en de schijf te vervangen. Schijfhulpprogramma kan een defecte schijf niet repareren.

Nadat het klaar is, probeert u opnieuw op te starten in macOS. Als Schijfhulpprogramma niet al uw problemen kon oplossen, kunt u proberen het opnieuw uit te voeren. Als vaak meer kan worden opgelost bij de tweede doorloop.

Als Schijfhulpprogramma echter meldt dat het sommige fouten niet kan herstellen, is het waarschijnlijk een goed moment om een ​​back-up te maken van alles wat u kunt en uw schijf te vervangen.

  Waarom je iPhone blijft vragen naar het gebruik van locatie op de achtergrond

Als al het andere niet werkt: installeer macOS opnieuw

Soms moet je gewoon opnieuw beginnen. Gelukkig raak je je bestanden niet kwijt als je macOS opnieuw installeert, omdat het hetzelfde proces gebruikt als bij het upgraden. Dit veronderstelt natuurlijk dat uw schijf nog steeds werkt en niet volledig beschadigd is, wat problemen kan veroorzaken. Toch is het het beste om eerst een back-up te maken, wat u kunt doen in Schijfhulpprogramma zonder in macOS te laden.

Selecteer in het opstartscherm van de herstelmodus “MacOS opnieuw installeren”, waardoor het installatieprogramma wordt weergegeven.

U moet akkoord gaan met de servicevoorwaarden en de schijf kiezen waarop u wilt installeren. Ga je gang en kies je hoofdstation.

  Een iPhone-achtige AirPods-ervaring op een Mac krijgen

Het installatieproces wordt uitgevoerd en als het klaar is, moet je opstarten in een nieuwe kopie van macOS, met hopelijk je bestanden intact.