Oracle virtualbox-problemen oplossen in Windows 11

Microsoft heeft geprobeerd het UWP-platform voor Windows-apps te pushen, maar desktop-apps blijven het dominante type app van Windows 10. Apps zoals VLC-speler en Spotify hebben zowel een desktopversie als een UWP-versie. Microsoft heeft ontwikkelaars niet gedwongen om voor UWP te kiezen en desktop-apps te verlaten. Evenzo zijn met Windows 11 alle apps die op Windows 10, 8/8.1 en 7 zouden kunnen draaien compatibel met het nieuwe besturingssysteem. De enige uitzondering tot nu toe is de VirtualBox van Oracle.

Oracle VirtualBox-problemen op Windows 11

Oracle’s VritualBox is een populaire, gratis VM-tool die veel wordt gebruikt. Het is krachtig en veel beter dan veel betaalde alternatieven. Helaas kunnen de meeste gebruikers die VirtualBox op Windows 11 proberen uit te voeren, geen virtuele machine starten. De app zelf installeert prima op Windows 11, maar als het gaat om het laden en uitvoeren van een virtuele machine, start de machine niet.

  Een minimale wachtwoordlengte instellen in Windows 10

1. Schakel Hyper-V uit op Windows 11

Microsoft heeft erkend dat er een probleem is met VirtualBox die op Windows 11 draait. Om dit te omzeilen, moeten gebruikers Hyper-V op hun systeem uitschakelen.

Volg deze stappen om Hyper-V op Windows 11 uit te schakelen.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Programma’s.
Selecteer Windows-functies in- of uitschakelen.
Schakel Hyper-V uit de lijst met functies.
Klik OK.

Opmerking: als u Hyper-V niet ziet, zoek dan naar Windows Hypervisor Platform of Windows Sandbox en schakel deze uit.

2. Wacht op VirtualBox-update

Het compatibiliteitsprobleem met VirtualBox is aan het einde van Oracle. Dit betekent dat Oracle een nieuwe versie van VirtualBox moet uitbrengen en dat deze nieuwe versie het compatibiliteitsprobleem moet oplossen. Oracle werkt aan de update, maar op dit moment is er geen datum waarop de fix zal worden uitgerold.

  Hoe de opdrachtprompt in Windows 10 te thema's

Zodra de update beschikbaar is, werken alleen volgende versies op Windows 11, wat betekent dat u mogelijk de instellingen van uw VM-machines moet upgraden, zodat ze op de nieuwste versie kunnen draaien.

3. Verwijder VirtualBox

Als u VirtualBox niet gebruikt, kunt u de app verwijderen en zonder problemen upgraden naar Windows 11. Als u een alternatief voor VirtualBox hebt gevonden dat aan uw behoeften voldoet, kunt u de app veilig van uw systeem verwijderen en vervolgens de upgrade uitvoeren. Op dit moment blokkeert Microsoft de upgrade op systemen waarop VirtualBox wordt uitgevoerd.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Programma’s>Een programma verwijderen.
Selecteer VirtualBox in de lijst met geïnstalleerde apps.
Klik op de knop Verwijderen.
Laat de app verwijderen.

  Hoe u kunt vinden van welke generatie uw Intel-processor is in Windows

Conclusie

Microsoft heeft VirtualBox op Windows 11 niet geblokkeerd. Dit is een eenvoudig probleem met app-compatibiliteit. Het kan worden opgelost wanneer de app wordt geüpgraded en hiervoor zijn geen drastische wijzigingen nodig of het volgen van nieuwe regels voor ontwikkeling. Oracle zou de update echter binnenkort moeten hebben, aangezien er niet zoveel gebruikers op Windows 11 zijn, kan het bedrijf ervoor kiezen om een ​​update later uit te brengen in plaats van eerder.