Ouderlijk toezicht wijzigen op PS4

PlayStation is een videogameconsole die veel apparaten biedt om thuis handmatig virtuele games te spelen, waardoor gebruikers een real-time game-ervaring krijgen. Het werd op de markt gebracht door het bedrijf Sony Entertainment. Het is geëvolueerd om extra functies te hebben met de inkomende nieuwe versies. Daarom is PS4 een geavanceerde versie van PlayStation. Aangezien PlayStation erg verslavend kan zijn onder jonge gebruikers, biedt het bepaalde ouderlijk toezicht dat door de ouders van de kinderen kan worden beheerd om bepaalde functies van de PS4 voor kinderen te beperken, zoals het beperken van de tijdslimiet voor het spelen van PS4, het beperken van de weergave van bepaalde ongepaste inhoud of woorden, waardoor kinderen niet kunnen sms’en of chatten terwijl ze online games spelen met andere gamers, enz. Verschillende functies zijn gekoppeld aan het ouderaccount, zoals het resetten van het wachtwoord voor ouderlijk toezicht op PS4 en vele andere functies. Als jij een van de PS4-gebruikers bent die wil weten hoe je ouderlijk toezicht op PS4 kunt wijzigen en hoe je een kinderaccount kunt wijzigen in een ouderaccount, dan ben je hier aan het juiste adres! Dit artikel geeft je de antwoorden op deze veelgestelde vragen, waaronder of ik mijn leeftijd kan wijzigen op PS4.

Ouderlijk toezicht wijzigen op PS4

Blijf verder lezen om de stappen te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je ouderlijk toezicht op PS4 in detail kunt wijzigen, met handige illustraties voor een beter begrip.

Kan ik mijn leeftijd wijzigen op PS4?

Ja, je kunt je leeftijd op PS4 maar één keer wijzigen op de Mobiele communicatiepagina van Sony. U kunt deze pagina bezoeken en inloggen op uw PSN-account dat is gekoppeld aan uw PS4.

  Opsommingstekens invoegen in een Excel-spreadsheet

Hoe verander je ouderlijk toezicht op PS4?

Ouderlijk toezicht op PS4 kan indirect worden geïmplementeerd via smartphones, computers, enz. Deze besturingselementen helpen ouders de activiteit van hun kinderen tijdens het spelen op PS4 te controleren, aangezien kinderen niet volwassen genoeg zijn om te beslissen wat goed of slecht is. Als uw kind echter een bepaalde leeftijd heeft bereikt waarop het bepaalde ouderlijk toezicht wil terugdraaien, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen.

Opmerking: deze stappen zijn alleen van toepassing als u zich de toegangscode voor systeembeperking herinnert die u voor ouderlijk toezicht had ingesteld.

1. Open Instellingen op je PS4.

2. Kies Ouderlijk toezicht/Gezinsbeheer.

3. Voer vervolgens uw toegangscode voor systeembeperkingen in.

4. Kies de gewenste gebruiker voor wie u het ouderlijk toezicht wilt wijzigen.

5. Breng de gewenste wijzigingen aan in de volgende netwerkfuncties.

  • Communiceren met andere spelers
  • Inhoud bekijken die door andere spelers is gemaakt
  • Leeftijdsfiltering voor online inhoud

6. Nadat u de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, selecteert u Bevestigen om ze op te slaan.

Hoe verander je ouderlijk toezicht op PS4 Online?

Zoals hierboven vermeld, is ouderlijk toezicht ingesteld om bepaalde functies die beschikbaar zijn op PS4 te beperken. U kunt ouderlijk toezicht op PS4 wijzigen met behulp van de bovenstaande stappen.

Opmerking: het belangrijkste om in gedachten te houden is dat als je de besturing online wilt instellen of wijzigen, je ervoor moet zorgen dat je een eigen account op Play Station Network hebt gemaakt, samen met de account van je kinderen afzonderlijk.

Hoe reset je het wachtwoord voor ouderlijk toezicht op PS4?

Als je een ouderaccount hebt op het PSN-netwerk, of je gebruikt de methode om het wachtwoord te gebruiken om het ouderlijk toezicht te wijzigen, is het soms mogelijk dat je je wachtwoord vergeet. Als u een dergelijke situatie bent tegengekomen, hoeft u zich geen zorgen te maken! Hier zijn enkele eenvoudige stappen die u kunt volgen om het wachtwoord voor ouderlijk toezicht op PS4 opnieuw in te stellen naar het standaardwachtwoord van 0000:

  Top 8 DNS/contentfiltering voor thuis om familie en kinderen te beschermen tegen cyberdreigingen

Opmerking 1: Deze methode herstelt alle huidige instellingen. Bij deze methode raak je echter je gamegegevens en opgeslagen games niet kwijt.

Opmerking 2: na het uitvoeren van deze methode wordt u afgemeld bij uw PSn-account op PS4. U kunt zich weer aanmelden bij uw account met de inloggegevens van uw PSN-account.

1. Selecteer de optie Instellingen op je PS4.

2. Ga naar Accountbeheer.

3. Kies de optie Activeren als je primaire PS4.

4. Druk op de optie Deactiveren.

Opmerking: zorg ervoor dat u het in de toekomst opnieuw vanuit dit menu activeert na het voltooien van deze volledige reset-/herstelmethode.

5. Keer terug naar het menu Instellingen en selecteer Initialisatie.

6. Kies nu de optie Standaardinstellingen herstellen.

7. Selecteer de optie Herstellen in het volgende menuscherm om het ouderlijk toezicht te herstellen naar de standaardwaarde.

Nu heb je toegang tot de instellingen voor ouderlijk toezicht van PS4 door 0000 als wachtwoord in te voeren.

Hoe reset je ouderlijk toezicht op PS4?

Als je het ouderlijk toezicht op PS4 wilt resetten of terug wilt zetten naar de standaardinstellingen, lees en volg je de bovenstaande stappen. Met behulp van deze stappen verlies je geen van je gamegegevens en opgeslagen gamebestanden van je PS4.

Hoe verwijder ik ouderlijk toezicht op PS4 zonder wachtwoord?

Laten we de stappen bekijken om ouderlijk toezicht op PS4 te verwijderen zonder wachtwoord en zonder uw PS4-gegevens te verliezen.

1. Navigeer naar het menu Instellingen op je PS4.

2. Kies Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4.

3. Selecteer de opties Deactiveren en keer terug naar het menu Instellingen.

4. Selecteer vervolgens Initialisatie.

5. Kies Standaardinstellingen herstellen > Herstellen.

Nadat u deze stappen hebt voltooid, wordt het wachtwoord voor ouderlijk toezicht teruggezet op 0000. U kunt het ouderlijk toezicht dus verder uitschakelen of wijzigen door dezelfde stappen te volgen als hierboven in dit artikel vermeld.

  Hoogte meten op je iPhone

Waarom kan ik ouderlijk toezicht op PS4 niet wijzigen?

De PS4 biedt ouderlijk toezicht om de activiteiten van de kinderen te controleren tijdens het spelen van games op PS4. Kinderen raken erg verslaafd aan games, vooral op PS4, omdat het een aantal van de meest verbazingwekkende functies biedt om games in 3D te spelen, enz. Daarom zouden er enkele limieten en beperkingen moeten zijn om zoveel tijd op PS4 door te brengen. Maar als je ouderlijk toezicht op PS4 niet kunt wijzigen, kan dit de volgende redenen hebben:

  • Mogelijk hebt u het verkeerde wachtwoord ingevoerd voor de instellingen voor PS4-systeembeperking.
  • Er zijn bugs of glitches op je PS4-console.
  • Uw kind is jonger dan 13 jaar, daarom kunt u ouderlijk toezicht niet uitschakelen.

Hoe verander ik een kinderaccount in een ouderaccount?

U kunt het account van uw kind niet wijzigen in het account van een ouder. U moet wachten tot het kind 18 wordt om dat account te gebruiken als een account voor volwassenen of ouders.

***

We hopen dat dit artikel je echt heeft geholpen en je alle benodigde informatie heeft gegeven over hoe je ouderlijk toezicht op PS4 kunt wijzigen en of ik mijn leeftijd op PS4 kan wijzigen. U kunt ons uw vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u een artikel wilt schrijven. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten