Pas de positie, toegankelijkheid en meer van de Firefox-zijbalk aan

epcdream.nl

Als u Firefox gebruikt, kunt u altijd manieren vinden om uw browse-ervaring te verbeteren. Met de krachtige open-source webbrowser kunt u een groot aantal extensies van derden installeren die de functionaliteit helpen verbeteren. Een van de geweldige dingen van Firefox is de zijbalk, waarmee u snel toegang hebt tot uw bladwijzers of geschiedenisitems wanneer dat nodig is, en anders verborgen blijft achter de linkerrand van de browser om uw workflow niet te verstoren. Maar laten we eerlijk zijn, de zijbalk van Firefox is niet zo krachtig als hij zou kunnen zijn, en na het gebruik van de OmniSidebar-add-on voor Firefox, kan ik gerust stellen dat de zijbalk voor verbetering vatbaar is.

  Zoeken naar producten die door Amazon zelf zijn verkocht en verzonden

OmniSidebar vervangt de standaard Firefox-zijbalk door een verbeterde versie met betere toegankelijkheid en een paar geweldige aanpassingsopties. Om te beginnen kun je met één klik schakelen tussen meerdere zijbalken. Standaard kunt u de bladwijzers of de geschiedenisbalk oproepen door respectievelijk op Ctrl + B of Ctrl + H te drukken, maar met OmniSidebar kan men snel de sprong maken door op de titel van de zijbalk te klikken.

Dit zijn de zijbalkopties waar u direct tussen kunt navigeren:

Bladwijzers
Geschiedenis
LastPass-sites
Add-onszijbalk
Kladblok
Bekijk de pagina informatie
Foutconsole
Downloads

In tegenstelling tot zijn oorspronkelijke tegenhanger, heeft Omnisidebar een knop om het van de linkerkant los te koppelen in een zwevend venster, zodat je het kunt verplaatsen waar je maar wilt en het eenvoudig kunt sluiten door op de ‘X’-knop te drukken als je klaar bent.

  Hoe Google Now werkt in Chrome en hoe u het kunt in- of uitschakelen

De extensie voegt een pictogram toe in de adresbalk. Als u op dit pictogram klikt, kunt u de zijbalkweergave omschakelen. U kunt ook met de rechtermuisknop op dit pictogram klikken om tussen verschillende zijbalken te schakelen, te schakelen tussen volledige en mini-zijbalk en toegang te krijgen tot de opties van de extensie.

De opties van OmniSidebar zijn onderverdeeld in drie tabbladen: Hoofdzijbalk, Dubbele zijbalk en Globaal. Vanaf de eerste twee tabbladen kunt u de zijbalk van de rechterrand naar links wisselen, of een tweede zijbalk aan de rechterkant toevoegen, zodat u twee zijbalken tegelijk kunt openen. U kunt ook de sneltoets wijzigen die wordt gebruikt om OmniSidebar te activeren (standaard F8). Op het derde tabblad kunt u onder andere UI-parameters aanpassen, zoals overgangseffecten en transparantie.

  Apps, websites en snelkoppelingen openen vanuit Zoeken op iPhone en iPad

Al met al een geweldige optie om de Firefox-zijbalk naar wens aan te passen.

Installeer OmniSidebar voor Firefox

[via Ghacks]