Pas het iOS 7-meldingscentrum naar wens aan met BetterNC7

Het Berichtencentrum in iOS was een van de eerste stappen op weg naar een beter algemeen systeem voor meldingsbeheer en sindsdien is het besturingssysteem van het bedrijf Cupertino voor smartphones en tablets steeds beter geworden. In de loop van de laatste twee grote iteraties van iOS is het meldingscentrum aanzienlijk verbeterd, vooral als het gaat om de ontwerprevisie die iOS 7 met zich meebracht. Ondanks de visuele verbeteringen is er echter de alomtegenwoordige uitdaging dat iOS geen gedetailleerde niveaucontrole van enig interface-element toestaat, wat misschien de aanleiding is geweest voor de release van BetterNC7 – een Cydia-tweak voor gejailbreakte iPhones die vooral gericht is op het verbeteren (of veranderen) van de iOS 7 Berichtencentrum-ervaring.

De tweak is gratis beschikbaar via de BigBoss-repository en maakt het mogelijk verschillende facetten van het Berichtencentrum te wijzigen. Niet iedereen wil bijvoorbeeld worden begroet door de weergave Vandaag in NC. Geen probleem, kun je dat veranderen? De Yahoo! logo op het einde niet naar wens? Dat mag je verbergen. Gemiste meldingen iets bekijken dat u niet echt interesseert? Dat kun je beter verbergen. Dat, en nog veel meer, is wat BetterNC7 belooft en waarmaakt.

  Hoe u meldingen instelt om stil te leveren voor een app op iOS 12

Het volledige scala aan functies die BetterNC7 biedt, is vrij uitgebreid, met als opvallende de mogelijkheid om scheidingstekens tussen de koptabbladen en de meldingen zelf te verbergen, de “x” voor het wissen van meldingen te wijzigen om daadwerkelijk “Wissen” te zeggen, verberg de optie om helemaal te wissen, een van de drie tabbladen helemaal uit het Berichtencentrum te verbergen, een transparante/onscherpe achtergrond te gebruiken, banners in NC te laten blijven, de grabbers te verbergen enz. Als dat niet alles is, kunt u zelfs het hele Berichtencentrum uitschakelen met BetterNC7. Alle configuraties worden gemaakt via de rij die deze tweak toevoegt aan de native Settings-app van iOS.

  Hoe kapotte apps op iOS 12 openbare bèta te repareren?

De onderstaande schermafbeeldingen bieden een kleine vergelijking van de wijzigingen die ik heb toegepast, waarbij de rechter de “na” -weergave toont.

Tweaks zoals BetterNC7 blijven een van de belangrijkste factoren (of drijfveren) achter mensen die kiezen voor jailbreak-oplossingen. Eerlijk gezegd, het is niet zo dat je niets misloopt met het standaard “onvermogen” om dergelijke wijzigingen aan te brengen, maar gewoon deze vrijheid hebben om te beslissen wat ik op mijn apparaat wil zien en waar, en hoe, is wat mij maakt beter voelen en in controle. Vervolgens heeft Apple in het verleden een hint gekregen van Cydia-tweaks over wat mensen willen, en misschien, naarmate we meer iteraties en evolutie van het iOS-ecosysteem zien, zal Apple zelf dergelijke controles gaan introduceren. Tot die tijd is BetterNC7 een handige aanpassing op je gejailbreakte iPhone, iPod touch of iPad, vooral omdat het je niets kost om het te proberen.

  Waarom ontbreekt het zoeken naar afbeeldingen in de Berichten-app in iOS 10