Pas iPhone LED-flitslichtintensiteit aan vanuit iOS 7 Control Center

De systeemschakelaars in het Control Center krijgen misschien de meeste pers, maar de snelkoppelingen in de onderste rij hebben ook hun nut. Van deze sneltoetsen is de zaklampknop waarschijnlijk de meest gebruikte knop. Er zijn veel gelegenheden waarin je waarschijnlijk de zaklampfunctie nodig hebt die is ingebouwd in iOS 7, ook al is de LED aan de achterkant van het apparaat oorspronkelijk niet ontworpen om voor dat doel te worden gebruikt. Voor fotografie is het onveranderlijke intensiteitsniveau van de LED prima, maar als je hem als zaklamp gebruikt, is het fijn om wat extra controle te hebben. Een tijdje geleden hebben we PhotoTorch besproken, een aanpassing waarmee gebruikers de intensiteit van de LED van de iPhone-camera kunnen wijzigen. CCFlashLightLevel doet hetzelfde, maar deze nieuwe release werkt vanuit het iOS 7 Control Center. Met deze aanpassing kunnen gebruikers de CC-zaklampschakelaar op een zeer handige manier gebruiken als controller voor het intensiteitsniveau van de LED.

  Vier opmerkelijke toevoegingen aan de Berichten-app in iOS 8

CCFlashLightLevel kan in actie worden gebracht door de schakelaar van de zaklamp in het Control Center lang ingedrukt te houden. Als u dit doet, wordt een kleine schuifregelaar over het pictogram weergegeven. Veeg naar rechts om de intensiteit van de LED-flitser te verhogen. Door in de tegenovergestelde richting te slepen, wordt het licht gedimd. Om deze schuifregelaar te sluiten en de knop terug te brengen naar zijn gebruikelijke vorm, haalt u eenvoudig uw vinger van het scherm en wacht u een paar seconden.

Hoewel CCFlashLightLevel op het eerste gezicht misschien een heel simplistische aanpassing lijkt, heeft het nog steeds een aantal behoorlijk nette aanpassingsopties te bieden. De tweak voegt een eigen menu toe aan de app Stock Settings, van waaruit het mogelijk is om enkele basisinstellingen met betrekking tot de schuifregelaar voor niveau-aanpassing te wijzigen. U kunt de tijdsduur opgeven gedurende welke u de sneltoets voor de zaklamp ingedrukt moet houden voordat de schuifregelaar verschijnt.

  Hoe elke iOS- en macOS-achtergrond ooit te downloaden

Er zijn ook nog twee opties; de ene behandelt de fade-time-out van de schuifregelaar en de andere stelt u in staat om het standaard intensiteitsniveau van de LED in te stellen. Schakel de optie ‘Onthoud schuifregelaarwaarde’ in als u wilt dat de zaklamp terugkeert naar het laatst gebruikte intensiteitsniveau wanneer deze wordt ingeschakeld. Om gebruikers te helpen al deze opties te begrijpen, wordt het CCFlashLightLevel-menu geleverd met een uitgebreide set instructies.

CCFlashLightLevel is een gratis aanpassing. Probeer het op je iOS 7-apparaat door naar de BigBoss-repo van de Cydia-winkel te gaan.