Perfecte perspectiefverschuivingen maken in Photoshop voor afbeeldingen en logo’s

Het is gemakkelijk genoeg om een ​​logo op iets in Photoshop te plaatsen. Maar wat als uw basisfoto niet frontaal is, zodat een vierkant logo (of een andere afbeelding) er scheef uitziet? Hier leest u hoe u uw bovenste afbeelding uitlijnt met het juiste perspectief.

De Transform-tool gebruiken voor perfecte matches

Laten we een schermafbeelding van een gadget als basis gebruiken: een veelvoorkomende behoefte van marketeers (of webschrijvers zoals ik). Onze bronafbeelding hier is een Nintendo Switch met een normaal 16:9-scherm, maar we moeten een screenshot van iets anders plaatsen, laten we zeggen een afbeelding van Zelda in plaats van Mario. Hier zijn de foto’s die ik zal gebruiken, zodat je ze kunt pakken en zelf kunt oefenen:

Markeer de schermafbeelding in het gereedschap Lagen en activeer vervolgens het gereedschap Transformatie met de sneltoets Ctrl+T op Windows of Command+T op macOS.

Als je al een tijdje Photoshop hebt gebruikt, ben je waarschijnlijk al vertrouwd met het gereedschap Vrije transformatie: je zou moeten weten hoe je de afbeelding kunt verplaatsen, verkleinen of vergroten, of roteren. Maar je kunt het ook behoorlijk scheeftrekken, genoeg om het te laten veranderen om het perspectief te veranderen en het af te stemmen op de afbeelding hieronder. Dit is een vrij eenvoudig voorbeeld: we gaan deze rechthoekige schermafbeelding van Zelda afstemmen op het rechthoekige scherm op de Switch, een eenvoudige beweging van hoek tot hoek.

Houd de Ctrl-knop in Windows of de Command-knop op Mac ingedrukt en klik vervolgens op een van de witte vierkanten in de hoek van de schermafbeelding die deel uitmaken van de Transform-tool. Houd Ctrl en de linkermuisknop ingedrukt en sleep een van de hoeken van de bovenste schermafbeelding naar de overeenkomende hoek op het scherm van de Switch op de afbeelding eronder. Zoom in op de pixelweergave als u deze perfect wilt afstemmen.

  De beste Chrome-vlaggen om in te schakelen voor beter browsen

U zult merken dat u met de Ctrl- of Command-modifier in plaats van de normale resize-actie een hoek van de afbeelding kunt pakken en verplaatsen terwijl de andere vier hoeken op hun plaats blijven.

Herhaal deze stap voor de volgende vier hoeken, waarbij u de schermafbeelding over het scherm van de schakelaar eronder beweegt. Pas de transformatie pas toe als u klaar bent, anders kunt u niet alle vier de hoeken opnieuw pakken – ze worden transparant ingevuld. U kunt ervoor zorgen dat de bovenste laag een pixel of twee voorbij de onderste komt om er zeker van te zijn dat deze het onderliggende scherm volledig bedekt. Druk op Enter om het gereedschap Transformeren te sluiten.

Omdat zowel het scherm van de telefoon als de schermafbeelding dezelfde beeldverhouding hebben, past deze kleine cover-up perfect en hoeft deze niet verder te worden bewerkt. Laten we verder gaan met iets lastiger.

De Transform-tool gebruiken op afbeeldingen van vreemd formaat

Stel dat u deze afbeelding van een Mac-laptop hebt en geen Apple-logo in een advertentie wilt gebruiken. U pronkt liever met uw bedrijfslogo. Ik gebruik een circulaire Review Geek-logo als voorbeeld: beide bronafbeeldingen staan ​​hieronder.

Dus je wilt het Apple-logo bedekken, net als het telefoonscherm ervoor, maar nu komt het vlak van de bronafbeelding (het laptopdeksel) niet overeen met de laag die je wilt toevoegen (het ronde logo), en je moet nog steeds houd het perspectief goed. In dit geval gaan we iets anders op de foto als richtlijn gebruiken: het ongeveer rechthoekige deksel van de laptop. We stemmen het perspectief van het logo af op het deksel van de laptop en schalen het vervolgens naar het formaat dat we nodig hebben, terwijl het perspectief vergrendeld blijft.

Druk om te beginnen op Ctrl+T of Command+T terwijl de bovenste laag is geselecteerd om het transformatiegereedschap opnieuw te openen. Druk nu op Ctrl+Click of Command+Click, selecteer de hulpvierkanten in de hoeken van de logolaag en stem ze af op de hoeken van het laptopdeksel. De hoeken zijn afgerond, maar u kunt de randen van het deksel en de transformatiegeleider gebruiken om uit te lijnen.

  Hoe de iPhone X-inkeping van uw scherm te verbergen

Doordat de klep van de laptop niet vierkant is, is je cirkel net iets te breed. Je kunt het terug aanpassen tot een vierkante transformatie. Je kunt dit bekijken als het niet perfect hoeft te zijn, of de laag eronder draaien en de liniaalhulplijnen van Photoshop gebruiken als je meer precisie nodig hebt. Druk op Enter om de transformatie toe te passen wanneer u klaar bent.

Nu heb je een vierkant beeld over het laptopscherm en het staat in het juiste perspectief om overeen te komen met het Apple-logo eronder. Je moet het kleiner maken, zodat het er niet misplaatst uitziet. Houd, terwijl het gereedschap Transformeren actief is, Alt+Shift op Windows of Option+Shift op een Mac ingedrukt, klik vervolgens op een van de hoeken en sleep deze naar binnen om de afbeelding van het logo naar beneden te schalen, zodat het niet veel groter is dan het Apple-logo.

Hier is het eindresultaat:

Als je onderste afbeelding redelijk regelmatig is, met een perspectiefscheefheid die aan één kant voorspelbaar is, kun je Ctrl+Alt+Shift op Windows of Command+Option+Shift op Mac ingedrukt houden om de Transform-tool in de scheefstandmodus te gebruiken. Het is echter vrij zeldzaam dat uw afbeelding hier perfect voor is.

Vrije transformatie gebruiken op onregelmatige oppervlakken

Oké, dus nu kun je een perspectief matchen en het formaat wijzigen als dat nodig is. Maar wat als u iets probeert te krijgen op een oppervlak dat niet vlak is? Laten we nog een voorbeeld proberen: het Review Geek-logo op een bal zetten. Gebruik nogmaals de onderstaande afbeeldingen in uw exemplaar van Photoshop om te oefenen.

Met behulp van de tools die je in de vorige secties hebt geleerd, is het gemakkelijk om de logo-afbeelding op de bovenkant van de bal te krijgen en zelfs het perspectief aan te passen aan de richting van de bal zelf. Maar het logobestand ziet er vreemd uit omdat het plat is en het oppervlak van de bal niet.

  Rechtstreeks bestanden overbrengen tussen twee desktops vanuit uw webbrowser

Om dit op te lossen, drukt u op Ctrl+T of Command+T om het gereedschap Transformeren te activeren en kijkt u naar de bovenkant van het Photoshop-venster. U bent op zoek naar de gebogen rechthoekige knop die de Warp-modus activeert. Klik Het.

Met het gereedschap Transformeren in de modus Verdraaien kunt u de afbeelding op elk punt aan de binnen- of buitenkant verplaatsen, niet alleen in de hoeken. Hiermee kunt u op verschillende delen van de afbeelding klikken en ze naar onregelmatige posities slepen. Je ziet de negen richtlijnen met de afbeelding meebewegen, zodat je kunt zien hoe je dingen hebt veranderd.

De Warp Tool vereist enige oefening om effectief te gebruiken. Mogelijk moet u uw werk meerdere keren ongedaan maken en opnieuw uitvoeren. Maar binnen een paar minuten zou je de ronding van de bal redelijk goed moeten kunnen matchen. Druk op Enter om de transformatie toe te passen.

Voor oppervlakken die iets voorspelbaarder zijn, maar nog steeds te onregelmatig voor de reguliere Transform-tool, kun je de vooraf ingestelde Warp-tools aan de rechterkant van het bovenste menu gebruiken.

Je kunt de bovenstaande technieken combineren met alle andere tools in Photoshop, zoals kleurcorrecties, curven, filters, vervaging, enzovoort, om je bovenste laag te laten overeenkomen met je onderste laag. Speel wat met deze tools en je zult al snel gemakkelijk logo’s en schermafbeeldingen op elkaar afstemmen.

Afbeelding tegoed: Shutterstock/Wachiwit, Shutterstock/Afrika Studio, Shutterstock/Ygor, Yiorgos GR/Shutterstock.com, Nintendo