Persist verbetert de volumeregeling op Android via aangepaste profielen

Zet u uw smartphone elke keer dat u aan het werk gaat in de stille modus? Wil je je slapende huisgenoot niet midden in de nacht storen met de luide beltoon van je telefoon? Als ik echt een probleem heb met Android, is het de slechte implementatie van volumebeheer door het besturingssysteem. Het geeft je niet veel controle over de verschillende soorten geluiden die je apparaat uitzendt, laat staan ​​om presets te maken zoals die oude featurephones van Nokia of Samsung. Als je wat meer maatwerk tot je beschikking wilt hebben, probeer dan Persist Volume Control een kans. De app biedt meer controle over de akoestiek van je Android-apparaat, waardoor je de mogelijkheid hebt om afzonderlijke volumeniveaus in te stellen voor de beltoon, meldingen, alarmen, media, systeem, in-call-geluid, enz., en om volume-presets te maken voor verschillende situaties.

  Hoe u uw locatie kunt vervalsen op Android, geen rootoplossing

Persist draait, zoals de naam al aangeeft, constant op de achtergrond en kan snel worden gestart door op de aanhoudende snelkoppeling te tikken die het toevoegt aan het meldingenpaneel, dat de huidige volumeniveaus voor alle zeven soorten audio/geluiden weergeeft, en waarmee je ofwel naar de het hoofdscherm van de app of naar het gedeelte met profielvoorinstellingen. Het hoofdscherm bevat een aantal volumeschuifregelaars, één voor elk soort geluid. De kernfunctie van de app is echter de functie voor profielvoorinstellingen.

Simpel gezegd, als u meer maatwerk wilt van Persist, dan is het gedeelte Presets de juiste keuze. Met presets kunt u verschillende profielen maken, zodat u ze onder bepaalde scenario’s of op het tijdstip van de dag kunt activeren. Afspraak, Standaard, Nacht en Stil komen uit de doos en u kunt nieuwe, aangepaste profielen toevoegen die aan uw behoeften voldoen.

  Hoe het downloaden van systeemupdates op Android te pauzeren

Om een ​​nieuw profiel aan te maken, tik je op de plusknop bovenaan en geef je het een gewenste naam. Als je nog steeds in de war bent, kijk dan eens naar de onderstaande schermafbeelding. In dit scherm kunt u verschillende volumetypes en parameters toevoegen en verwijderen. U kunt eenvoudig individuele beltonen of waarschuwingsgeluiden instellen voor elk type audio.

Elke audioparameter kan worden toegevoegd door eerst op de knop ‘Instellingen toevoegen’ onderaan te tikken en het audiotype te kiezen in het volgende menu. U kunt ook een pictogram voor een audio-preset selecteren uit een handvol keuzes.

  ZDlock is een Android-app-vergrendelingsoplossing van het ZDBox-team

De applicatie heeft ook een betaalde variant genaamd Persist+ die advertentievrij is en extra functionaliteit biedt, waaronder automatisering van profielwisseling op basis van tijd, dag en locatie.

Installeer Persist vanuit de Play Store (Vrij)

Installeer Persist+ vanuit de Play Store (Betaald)