Pictogramlay-out aanpassen in iOS 7-mappen met FolderEnhancer

Kort na de release van iOS 7 hebben we een methode behandeld die gebruikmaakte van een bug in de bijgewerkte firmware om gebruikers mappen in mappen op hun iPhone te laten maken. Deze functie doet sterk denken aan de beroemde jailbreak-tweak FolderEnhancer, die het concept van geneste mappen tot leven bracht in oudere versies van iOS. Hoewel iOS 7 veel aspecten van mappen verbeterde, bracht het nog steeds geen geneste mappen en de mogelijkheid om de pictogramlay-out aan te passen aan de mix. Dit is de reden waarom FolderEnhancer voor iOS 7 nog steeds een relevante release is, omdat het gebruikers mappen op meerdere niveaus op hun iOS-apparaten laat maken en ook kan worden gebruikt om het aantal pictogrammen te wijzigen dat in elke rij en kolom met mappen wordt weergegeven. Verschillende aspecten van mapgerelateerde animaties in iOS 7 kunnen ook worden bestuurd via de tweak, en je kunt zelfs het gedrag van mappen wijzigen zodra een app is gestart.

  Hoe bereikbaarheid in iOS uit te schakelen?

Om geneste mappen te maken, start u eenvoudig een map op uw apparaat en sleept u een app-pictogram over een andere, net zoals mappen worden gemaakt op het startscherm. De submappen kunnen namen naar keuze krijgen en het startscherm geeft een miniatuurweergave van alle geneste mappen.

FolderEnhancer moet worden geconfigureerd via het menu Instellingen. De aangeboden opties zijn niet al te ingewikkeld en kunnen vrij gemakkelijk worden begrepen. In het gedeelte ‘Effect’ kunt u de standaardmapanimatie wijzigen. Met de tweede optie in deze sectie kunnen gebruikers de achtergrond statisch op de achtergrond van een map houden nadat deze is geopend.

  iOS 7-geïnspireerd Android-vergrendelingsscherm met Pebble-ondersteuning

Het tweede gedeelte van de FolderEnhancer-instellingen gaat over het sluiten van mappen. Aangezien de grootste functie die door deze aanpassing wordt geboden, geneste mappen zijn, kan het een beetje hectisch worden als je snel terug wilt naar de springplank en alle mappen wilt afsluiten. Dit potentiële probleem wordt opgelost door FolderEnhancer door mappen automatisch te sluiten wanneer een app wordt gestart of wanneer de gebruiker op de startknop drukt.

Om de pictogramlay-out in mappen te wijzigen, selecteert u het aantal rijen en kolommen dat u daarin wilt opnemen. Na het maken van deze keuze moet het toestel een respring doormaken voordat de veranderingen zichtbaar worden. FolderEnhancer geeft de optie weer om na elke wijziging automatisch opnieuw op te springen.

  Hoe iPhone-beperking op iOS 11.3 uit te schakelen

FolderEnhancer voor iOS 7 kost $ 0,99 en is beschikbaar in de BigBoss-repo van de Cydia-winkel. Voor een beperkte tijd, als je de klassieke versie van de tweak koopt (voor oudere iOS-versies), wordt de iOS 7-variant gratis beschikbaar. Dus schiet op en pak nu de nieuwste versie van FolderEnhancer, vooral als u een bestaande gebruiker bent.