Populaire Android-app voor bestandsoverdracht Pushbullet komt naar iPhone

epcdream.nl

In deze tijd waarin we zulke capabele services voor het delen van bestanden hebben, dwingt iOS me nog steeds om bestanden van en naar een pc over te brengen via archaïsche media. Wilt u snel een paar screenshots van iOS naar pc verzenden? Gebruik e-mail. Web links? Gebruik Zak. Opmerkingen? Gebruik Evernote. To-do lijstjes? Er is Evernote. Het is een zeer verspreid systeem, en behoorlijk vervelend als je het mij vraagt. Ik kijk al heel lang naar Pushbullet op Android als een mogelijke oplossing voor dit probleem, en gelukkig is de app nu beschikbaar op iOS. Hoe goed werkt het binnen het strakkere app-ecosysteem van Apple? Laten we erachter komen na de sprong.

In tegenstelling tot Android is er geen Windows-side app voor Pushbullet op iOS. Het is momenteel in open bèta; het Pushbullet-team is op zoek naar bètatesters. Voorlopig zul je het moeten doen met de officiële Chrome-extensie en de officiële website.

  Hoe een back-up te maken en Android te herstellen met Google One

Dit is wat Pushbullet doet: het is het unieke antwoord op de vraag: “Ik moet XYZ delen van mijn desktop naar mijn telefoon, welke service moet ik gebruiken?” Notities, foto’s, takenlijsten, adressen, links – eigenlijk veelvoorkomende dingen. Als iets echter niet binnen de definitie van de bovengenoemde gegevenstypes past, heeft u de mogelijkheid om elk bestand te verzenden, zolang het kleiner is dan 25 MB.

Het is gemakkelijk te delen vanuit de Chrome-extensie. Klik met de rechtermuisknop op een link, foto, gemarkeerde tekst en je krijgt een optie om deze via Pushbullet naar je iPhone te sturen. Als je met de rechtermuisknop op een lege ruimte klikt, kun je ook een screenshot van het volledige tabblad verzenden, maar het werkte niet helemaal voor mij tijdens het testen. Voor het delen van bestanden en je eigen notities / takenlijsten moet je Pushbullet.com gebruiken.

  Een nieuwe stijl van App Launcher in de maak, wordt geleverd met API [Android]

Aan de andere kant is delen even eenvoudig van iOS naar desktop. U kunt alle bovengenoemde bestandstypen (foto’s, notities, links) delen, behalve – u weet wel – daadwerkelijke bestanden die op uw apparaat zijn opgeslagen. Dit is niet de schuld van Pushbullet, aangezien Apple het onderliggende iOS-bestandssysteem niet aan gebruikers blootstelt. Wat Pushbullet zeker kan doen, is als de app ‘Bestanden’ – het bestandssysteem worden. Ik heb het gevoel dat ik te veel van het team vraag, maar dat is wat er nodig is om dit de echte oplossing voor snel delen van bestanden te laten worden.

Voor testdoeleinden heb ik screenshots van iOS naar pc en links van pc naar iOS gedeeld. De laatste werkte prima, maar de eerste was niet zo soepel. Ik moest de screenshots één voor één insturen; e-mail of Dropbox zijn op dit gebied nog efficiënter.

  Hoe u alle sensoren van uw Android-telefoon met één tik uitschakelt

Toch is het, zelfs in zijn relatief weinig krachtige vorm (vergeleken met de Android-app), een uitstekende oplossing voor het delen van basisbestanden van en naar iOS en pc.

Installeer Pushbullet op iOS

Installeer Pushbullet op Chrome

Laat ons weten wat je van Pushbullet vindt door een reactie achter te laten in de comments hieronder.